Sanna Rönn

sanna.ronn@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Fem nya fall i Malmskas område på två dagar – smittspårning pågår

Fram till klockan 14 på fredagen hade tre nya coronafall inrapporterats i social- och hälsovårdsverkets område. Och ytterligare två fall från torsdagen.

Nyhetsbild

Ingen mer corona på demensboende – "Läget lugnare nu"

KRONOBY Hälften av personalen är på slutrakan i karantänen och samtliga 18 klienter på demensboendet Backebo i Terjärv har testats negativa för covid-19.

Nyhetsbild

Inga nya coronafall på Malmskas område – Smittskyddsläkare: "Det kommer nog ännu flera fall"

Torsdagens coronasiffra i Malmska hälso- och sjukvårdsområde ligger på noll. Men än är det för tidigt att ropa hej.

Nyhetsbild

Tio nya fall på Malmskas område – hundratals i karantän

Jakobstad Under helgen testade tio personer positivt för covid-19 inom Jakobstads social- och hälsovårdsverk. Samtliga fall härstammar primärt eller sekundärt från studerandena i Vasa.

Nyhetsbild

Häftig brand på gård i Bennäs – tiotalet fordon upp i rök

Ett tiotal bilar, motorcyklar och snöskotrar brann upp på en gård i Bennäs under natten mellan  lördag och söndag. Det handlar om tiotusentals euro som gått upp i rök.

Nyhetsbild

Grov misshandel i Jakobstad – två personer gripna

En person skadades i en grov misshandel på Vestersundsgatan i Jakobstad under söndagseftermiddagen.

Nyhetsbild

Dags för Spotlight – mer avskalat och trivsamt i år

Jakobstad Det drar ihop sig till årets Spotlight i Jakobstad. I år blir det lite mindre program, mera utspritt och mysigt.

Nyhetsbild

Polisen: "Anhållen i skottdrama släppt på fri fot"

Jakobstad Den person som tidigare anhölls misstänkt för inblandning i skottdådet i stadsdelen London, där en ung man avled, är släppt på fri fot.

Nyhetsbild

Polisen: "En anhållen i samband med dråpet i Jakobstad"

Jakobstad Polisen meddelar att man anhållit en person misstänkt för delaktighet i skottintermezzot i Jakobstad där en ung man miste livet.

Nyhetsbild

Ögonvittne: "Det är inte roligt när det börjar hända sådant här"

Uppdaterad. Tumultet kring det misstänkta dråpet som skedde på Sven Dufvagatan i stadsdelen London i Jakobstad i natt har väckt människor som bor i området. Polisen är förtegen om det skedda.

Nyhetsbild

Köpman om poststrejken: "Ingen köper julkort och pakethanteringen har ökat"

JAKOBSTAD Julkort som ingen köper och en ökad pakethantering, det är vad köpmannen Petter Bonde på K-market Treffis har märkt av poststrejken hittills.

Nyhetsbild

Se video: Lilly Itkonen 100 år i dag: – "Hemligheten är att röra på sig"

KARLEBY Det finns, enligt Lilly Itkonen, bara ett knep att uppnå den aktningsvärda åldern av 100 år: Man måste röra på sig och vara igång.

Nyhetsbild

Michael Björklund till finskspråkiga elever: "Våga prata svenska – det behöver inte vara perfekt!"

Karleby Det viktigaste är inte att kunna ett språk perfekt – det viktigaste är att man vågar prata. Det säger kocken Michael Björklund som är på turné i finskspråkiga skolor som ambassadör för svenskan.

Nyhetsbild

Djurbutiken "Tahmatassu" stänger – företagaren hoppas på ny ägare

KARLEBY Djurbutiken "Tahmatassu" i Karleby har slutförsäljning. Företagaren Michael Raikula hoppas att någon annan vill fortsätta verksamheten.

Nyhetsbild

THL: Allt fler finländare testar droger – cannabis ökar mest

Sedan 1990-talet har experimenterande med narkotika blivit allt vanligare bland finländarna. Det är främst cannabis, men också amfetamin, ecstasy och kokain.

Nyhetsbild

Sandra Högström: "Ge barnen din tid – en trygg vuxen gör stor skillnad"

JAKOBSTAD Trygga vuxna i ungdomars liv. Det får ungdomar att må bättre. Det säger Sandra Högström. Hon jobbar med människor som fastnat i missbruk och kriminalitet, men också med fängelseklienter.

Nyhetsbild

Överfulla sopkärl irriterar grannar

JAKOBSTAD Med jämna mellanrum nås ÖT av tips på fritidsbostädernas sopkärl som är överfulla, som här på Kisorvägen. Vi reder ut vad som gäller.

Nyhetsbild

Kronobykaffet Krombi Rost gör entré – litet lokalt rosteri bakom kaffet

KRONOBY Nu har Kronobyborna ett eget kaffe, Krombi Rost, som det heter. Det är företaget Windy Hill Coffee Roast med företagarna Jouni och Minna Salo, som står bakom kaffet.

Nyhetsbild

Uppsökande ungdomsarbetare: – "Det är lätt att få tag i droger i Jakobstadsregionen"

JAKOBSTAD Ungdomsarbetarna upplever att det är lätt att få tag i droger i Jakobstadsregionen och användningen kryper ner i åldrarna. Droger finns i alla samhällsklasser, alla språkgrupper – och i skolor.

Nyhetsbild

VR förnyar tidtabellen – tidiga morgontåget söderut återinförs på fredagar

JAKOBSTAD Två stopp i Bennäs försvinner. I stället erbjuds flera turer på vardagarna till Helsingfors där de flesta är direkttåg. Morgontåget klockan 05.45 på fredagar från Bennäs till Helsingfors återinförs.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet