Sofie Furu

sofie.furu@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Livets scen finns vid sundet

Brändö sund. Gå dit en vacker sommardag. Se dig omkring. Inom en radie på några hundra meter har du ett samhälle i miniatyr. Eller du kan se det som en scen, där olika åldrar gestaltar sina roller med perfektion.

Nyhetsbild

Det ska svänga i den nya studion

Ritz Lindy Hoppers har fått ett eget ”hem”. I juli började de fixa till danssalen på Handelseplanaden 38, där Wasa Vertical Fitness tidigare hållit till.

Nyhetsbild

Pensionärslivet får vänta ännu

Hasse "Kvinnaböske" Andersson var dålig på skolgymnastiken. Men han tog revansch genom att spela Elvislåtar för klassen. I kväll uppträder han i Åminne.

Nyhetsbild

Osmidig sjukhustaxi förargar

Lasse Mäkipelto fick vänta två och en halv timme på taxin som skulle föra honom till Jakobstad efter operationen i Åbo. Och vem betalar om det inte blir nån retur, utan taxiföraren väntat i onödan med patienten?

Nyhetsbild

Snart är vägen i toppskick igen

KORSHOLM Arbetet med Vallgrundvägen framskrider som planerat. På onsdag färdigställs asfalteringen. Nästa vecka börjar arbetet med Karperövägen.

Nyhetsbild

Festspelen dyker in i sagornas värld

KORSHOLM På onsdag kör den 35:e upplagan av Musikfestspelen i Korsholm i gång. I festivalkansliet jobbar man nu för högtryck.

Nyhetsbild

Hon följer sina drömmar

Smedsbytjejen Céline "Zéline" Grönholm har nyss gått ut artist- och musikerlinjen på Kulturama i Stockholm. Nu har den nittonåriga sångfågeln släppt sin första singel.

Nyhetsbild

Måleriet gav nytt livsinnehåll

VASA Mårten Sippus i Vikinga, 89 år, verkar nästan förvånad själv. Men faktum är att han inom kort håller sin första konstutställning.

Nyhetsbild

Karate blev en livsstil för dem

VASA Vasa karate-do Shotokan firar 35 år med besök av den kända tränaren Iain Abernethy. Föreningen är den enda i landet som tillhör World Combat Association.

Nyhetsbild

Fruntimrens marknad livar upp torget

SMEDSBY Den traditionella Fruntimmersmarknaden gick av stapeln i Smedsby i dag. Besökarna lät sig inte avskräckas av det kyliga vädret.

Nyhetsbild

Femtio dagar på vandring i väglöst, nordiskt land

KORSHOLM Peter Back gör sig beredd för en 1300 kilometer lång vandring längs de svensk-norska fjällen. Mest oroar han sig inte för björnar utan för skavsår på fötterna.

Nyhetsbild

Rikt djurliv längs stranden i Vasa

VASA En flock orädda djur har intagit skogen nedanför sjukhuset. De ska lära daghemsbarn mera om naturen på ett roligt sätt.

Hur civiliserade är vi?

"Samhället" vill att vi ska stanna hemma så länge det går men vi får allt mindre hjälp att klara vår vardag. Resonemanget biter sig i svansen, skriver Sofie Furu.

Nyhetsbild

Hon vill välja sin taxi själv

Mona Karp är en av de drabbade då klienter inte längre får anlita vilken taxichaufför de vill för sin färdtjänst. – Det är inte jag och andra i min ålder som ska spara pengar åt staden, säger hon.

Korsnäs-herden går i pension

Kyrkoherden i Korsnäs församling, Guy Kronqvist, går i pension den 1 april nästa år.

Nyhetsbild

Köksväxterna gror i parken

VASA Snart kan stadsborna igen skörda färsk salladssorter och kryddörter i parken ovanför Kuntsis. Men det gäller att hinna före cityhararna.

Nyhetsbild

Gatunamn ska spegla invånarnas liv

VASA Sansgatan, Balansgatan, Förväntansgatan. Det är tre av de nya namn som dyker upp i stadsbilden när Travdalen byggs om några år. Men vem hittar egentligen på namnen?

Nyhetsbild

Nu har Nätbindaregatan rätt skyltar – nästan

VASA De felaktiga gatuskyltarna på Nätbindaregatan i Dragnäsbäck har nu bytts ut. Alla utom en.

Nyhetsbild

Barnen får en sagopark

VASA Troll och dvärgar, svampar och jätteblad. Det hittar man i Sundoms nya lekpark.

Nyhetsbild

En träffpunkt som kan fira kvartssekel

På lördag blir det byafest i Södra Vallgrund. Samtidigt firar Sommaröhallen sina 25 år. Då bjuds på festdryck och konfekt.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet