Mat & dryck 30.7.2020

Tre rätters italienskt med salvia – kryddan funkar i både salta och söta rätter

Tillred en hel måltid med förrätt, huvudrätt och efterrätt där salvia är den gemensamma nämnaren!

Mat & dryck 23.7.2020

Gott från grillen – med bacon

Nu är det högsäsong för grillat! Tillred tre sorters tillbehör på grillen där den gemensamma nämnaren är bacon.

Mat & dryck 16.7.2020

Skålar älskar såser – här är rörorna som lyfter din lunch

Krämig hummus och smakrik guacamole, två mycket olika såser som lämpar sig till förvånansvärt liknande maträtter.

Mat & dryck 9.7.2020

Sommarfrukost med guldkant

MAT & DRYCK Vackra blomsterplättar och en fylld croissant ger även regniga sommarmorgnar en guldkant. Prova tillreda plättar med ätbara blommor i smeten och fyll färdiga croissanter med en fiskröra gjord på sik.

Mat & dryck 2.7.2020

Låt ärten lysa på sommarbordet

MAT & DRYCK Ärter hör till sommaren, de håller väl alla med om? Doppa årets ärter i smör och ät som så eller laga en risotto med ärter och citron.

Mat & dryck 25.6.2020

Glutenfria läckerheter från morgon till kväll

Trött på traditionell ugnspannkaka eller sugen på lite annorlunda plättar? Prova på något nytt och gör dem glutenfria!

Mat & dryck 18.6.2020

Tiramisu med finländsk twist och traditionell senapssill – duka upp med gott och blandat på midsommarbordet

MAT & DRYCK Har du luckor i midsommarmenyn? De fyller du lätt med en sill, potatissallad och en rabarber-tiramisu.

Mat & dryck 11.6.2020

Förvara maten rätt

MAT & DRYCK Att öppna kylskåpet och se att de färska livsmedlen du köpt i veckan har farit illa gör de flesta av oss riktigt besvikna. Varför blev avokadon brun så fort och hur blev det där köttfärspaketet oanvänt igen? Hur ska vi förvara maten för att undvika onödigt svinn?

Mat & dryck 4.6.2020

"Får det vara ett drakägg till frukost?" – testa äggrätter med en twist i sommar

RECEPT Ägg är en klassiker att äta till frukost eftersom de innehåller mycket protein vilket i sin tur håller hungern borta. Prova på två tuffa nya äggrätter denna sommar och börja dagen fylld av energi!

Mat & dryck 28.5.2020

Varma semlor till frukost – här är enkla recept du kan förbereda redan kvällen före

Förbered frukosten dagen innan och njut av hemgjord granola och varma semlor på morgonen.

Mat & dryck 21.5.2020

Trött på äpple och kanel? – Här kommer nya spännande smakkombinationer

Trött på de välbeprövade klassiska smakkombinationerna såsom äpple och kanel eller körsbär och vanilj? Då kan det vara dags att prova något nytt och exotiskt! Vad sägs till exempel om vattenmelon och feta eller banan och bacon? Kolla in veckans spännande smakkombinationer med frukt.

Mat & dryck 14.5.2020

Oväntad smakkombination: Kan glass med gorgonzola verkligen vara gott?

MAT & DRYCK Efter flera veckor i karantänliknande förhållanden är de flesta vanliga maträtter och desserter redan prövade. Lösningen på idétorkan är rätt enkel: sök efter inspiration från matlagningsprogram och våga prova på något nytt.

Mat & dryck 7.5.2020

Laga nytt på rester – du sparar på både plånbok och miljö

Att använda upp rester är bra för både plånboken och miljön. Minska på svinnet genom att vara kreativ med resterna i stället för att slänga bort dem.

 

Mat & dryck 30.4.2020

Fira valborg hemma med en munk – eller två

Valborg firas med social distansering i år, men det betyder inte att man ändå inte kan avnjuta en munk eller två. Fira valborg med hemgjorda munkar eller churros och tala med dina nära och kära via videolänk!

Mat & dryck 23.4.2020

En chokladkaka och en plåt browniekex – här är baket som barnen gillar

Choklad, ägg och smör är huvudingredienserna i veckans recept. Med nästan identiska ingredienser kan du välja att slänga ihop en maffig kladdkaka eller kladdiga browniekex. Dessutom är de så enkla att barnen kan vara med och baka.

Mat & dryck 16.4.2020

Enkel kyckling på två sätt

Söker du efter nya vardagsfavoriter med kyckling? Prova på en enkel örtkyckling eller kryddstark kycklinggryta.

Mat & dryck 9.4.2020

Påskens restmatlagning – memma i våfflor minskar på svinnet

Resterna från påskbordet ska absolut inte slängas. Minska på svinnet genom att använda rester av lammkött i en pasta och memma i en våffelsmet.

Mat & dryck 2.4.2020

Mat med spenat – för att få lite färg på tallriken

Behöver du lite färg på tallriken? Prova med spenat på gröt eller våfflor – snyggt och smakrikt på en och samma gång.

Mat & dryck 26.3.2020

Favorit i repris: Bullar på tre sätt

Karantänbakningen fortsätter med recept på bullar: en traditionell kanelbulle och en äppelvariant samt en salt smaksatt bulle.

Utrikes 23.3.2020

Vardagen i ett igenbommat Spanien – till och med solen försvann

Jag och min familj har tillbringat en månad i en by utanför Alicante i Spanien. Vi kom hit i slutet av februari och skulle flyga hem till Vasa i början av maj. När spanska regeringen införde undantagstillstånd den 16 mars och det blev tal om att stänga landsgränserna gjorde vi valet att stanna där vi är.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet