Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Stig Nygård

stig.nygard@vasabladet.fi

KOLUMN: Sälja Pikipruukki eller Vasa elektriska?

Nyhetsbild

Ledare: Paradigmskifte i ekonomin?

Kan den digitala transformationen med ändrade konsumtionsvanor och cirkulär ekonomi ge oss en hållbar utveckling och en bättre framtid?

Nyhetsbild

LEDARE: Till salu: online manipulation

Vi måste finna helt nya samarbetsformer för att stävja hybridpåverkan och dess negativa följder. Det här är ett hot vi inte kan negligera.

Nyhetsbild

Ledare: Lobbarnas dubbla lojaliteter

Medborgarna vill veta vilka lobbarna är, vem de representerar samt hur och med vilka summor deras verksamhet finansieras.

Nyhetsbild

Ledare: Fyra alternativ för Finland

Ingenting pekar på att vi skulle få en babyboom i Finland. Av själviska orsaker borde vi därför få fart på den arbetsrelaterade invandringen.

Nyhetsbild

Ledare: Hellre vinna än försvinna för Vasa

Vasa måste nu anpassa kostymen för att få ekonomin i skick och samtidigt balansera detta mot sin offensiva framtidsstrategi.

Nyhetsbild

Ledare: Nationalismen splittrar EU?

De verkliga fosterlandsvännerna hittar du inte bland de som vill splittra Europa, utan bland dem som vill bygga ett nytt och modernare Europa.

Nyhetsbild

Ledare: Språkkunskaper öppnar dörrar

Att lära sig de egna kommuninvånarnas språk och grannarnas språk är det naturliga. Efter det går man vidare med fler språk.

Nyhetsbild

Ledare: Gonggongen räddade Antti Rinne och SDP

Nu gäller för Antti Rinne att hitta en tillräckligt bred politisk bas som accepterar SDP:s tröskelfrågor. SFP vann i Österbotten.

Nyhetsbild

Ledare: Vasa blir kolfritt, men inte Kina

Det är enorma satsningar på klimatet och framtiden som nu sker framför våra ögon, och det i Vasa.

Nyhetsbild

Ledare: Säkerhetspolitik ingen valfråga

Partierna diskuterar helst sådana frågor inför riksdagsvalet som förväntas intressera väljarna och därigenom ge avkastning i form av många röster.

Nyhetsbild

Ledare: Hård press på partiledarna

Får partierna tilläggsmandat är det en gemensam seger, förlorar man står partiledaren ensam.

Nyhetsbild

Ledare: Regnbågsregering nästa?

Som det nu ser ut blir SDP största parti efter riksdagsvalet, och Antti Rinne statsminister. Men det vet vi först när rösterna räknats.

Nyhetsbild

ANALYS: Korsholmarna har sagt sitt – vad säger fullmäktige?

Resultatet var klart. Men vad gör de tre till fem osäkra ledamöterna nu? Pressen kommer att vara hård inför fullmäktigemötet den 2 april.

Nyhetsbild

Ledare: Brexit är i en återvändsgränd

Ingen tror längre på att Theresa May ska kunna bringa ordning i leden. Det kan innebära nya överraskande vändningar.

Nyhetsbild

Ledare: Reformarbetet fick tilläggstid

I Sipiläs kraschade reform var det inte lagen och grundlagstolkningarna det var fel på, problemet var att regeringen i sina politiskt färgade förslag inte respekterade lagen.

Nyhetsbild

Ledare: SFP står starkt i Vasa valkrets

Ser vi på hotbilderna, så har det uttryckts farhågor över att den bittra fusionsstriden i Korsholm kunde äventyra SFP:s möjligheter att återta det fjärde mandatet i valkretsen.

Nyhetsbild

Ledare: Valkampanjen gick in i en ny fas

Genom en avgång utmanar Juha Sipilä SDP att komma med ett bättre förslag till vårdreform än vad regeringen kunnat erbjuda.

Nyhetsbild

Ledare: Toppstyrd parlamentarism

Partidisciplinen degraderar riksdagsledamöterna till knapptryckare. Men finns det bra alternativ?

Nyhetsbild

Ledare: Hård kamp inom Samlingspartiet i Vasa

En smutsig byktvätt väntar inom Samlingspartiet i Vasa efter valet. Så stor är bitterheten över de sista svängarna i kandidatnomineringen.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet