Roy Mäki-Fränti

roy.maki-franti@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Oavgjort då Eklund klättrade upp i ringen i Botniahallen

BOXNING Matchen mellan Mathias Eklund och vitryske Siarhei Huliakevich i Botniahallen på lördagskvällen slutade oavgjort. "Tack och förlåt", säger en besviken Eklund.

Nyhetsbild

Första segern för Hadadi – "Den här vinsten är för staden Vasa"

BOXNING Vasaboxaren Morad Hadadi och estländaren Mac Ojasmaa hade båda chans att ta sin första proffsseger i Botniahallen på lördagen. Hadadi drog det längre strået.

Nyhetsbild

Carina fick panikattack – skickades från akuten till polisen

Korsholmaren Carina Kemppi fick en panikattack strax efter att hon vaknat upp under en röntgenundersökning vid Vasa centralsjukhus. Nu undrar hon varför hon inte kunde vårdas på plats utan omhändertogs av polis.

Nyhetsbild

Saltkaret i Björkö stängt tills vidare – hala trappor för farliga för besökare

KORSHOLM Det är så farligt att röra sig i trapporna vid utsiktstornet Saltkaret i Svedjehamn i Björkö att tornet tills vidare är stängt för besökare.

Nyhetsbild

Pohjalainen: Härmäbor vill utreda Häxit

Över 500 missnöjda Härmäbor har redan skrivit under ett invånarintiativ för att Kauhava kommun ska upplösas.

Nyhetsbild

Vasa frigör mark för Wärtsilä på Vasklot

VASA Wärtsiläs byggplaner på Vasklot förutsätter att några andra företag flyttar sin verksamhet. Under måndagen blev det klart att Vasa stad säger upp arrendeavtalet för den tomt där tryckeriet Arkmedia verkar.

Nyhetsbild

Vasa vill ordna FM-veckan nästa år

VASA Ifall arrangören väljer Vasa som värdstad kan det bli aktuellt med Finlandsmästerskap i bland annat BMX, fallskärm och roller derby i Vasa nästa år.

Nyhetsbild

Paula Risikko till Pohjalainen: "Bristerna i äldrevården ingen överraskning"

Reaktioner efter avslöjandet av missförhållandena vid Ulrikahemmet i Kristinestad. Paula Risikko (saml), Viktor Kock (fsd) och Juha Sipilä (c) kommenterar.

Nyhetsbild

Daniel skrev vinnaruppsatsen Farfars gevär: "Jag ville försöka skildra soldaternas tankar"

VASA Till rungande applåder tog Daniel Mitts, andraårselev på Vasa gymnasium emot förstapriset i Österbottens försvarsgilles årliga uppsatstävling.

Nyhetsbild

En krans för januarisöndagen – "Högtiden är speciellt viktig för Österbotten"

VASA Under januarisöndagen firar Österbottens försvarsgille årsdag. Festligheterna inleddes med kransnedläggning vid Traditionsmuren i Vasa.

Nyhetsbild

Varning för köld under söndagen – men snart därefter kan det bli 20 grader varmare

Från och med söndagsmorgonen blir det riktigt kallt. FMI varnar för sträng köld i hela Finland. Men efter blir det snabbt mildare. Rent av ovanligt snabbt enligt Ari-Juhani Punkka på meteorologiska institutet.

Nyhetsbild

Bil genom isen i Vasa skärgård

VASA På fredagskvällen nåddes Österbottens räddningsverk av larmet om att en personbil sjunkit genom isen i närheten av Jannes Saloon.

Nyhetsbild

Vårdare vid Ulrikahemmet vittnar om missförhållandena

Enligt Lännen media kom anmälningen om missförhållandena vid Ulrikahemmet från en av de anställda. En annan vårdare som tidigare varit anställd av vårdföretaget Esperi berättar för Iltalehti om bristerna vid vårdhemmet i Kristinestad.

Nyhetsbild

Projekt Wasa Teater framskrider – Nya teatern ger både insyn och utsikt

VASA Vi tar oss en titt på Wasa Teater som hunnit halvvägs genom sin förvandling. Redan nu kan man ana vilka möjligheter renoveringen tillåter.

Nyhetsbild

Annie vill börja studera i Vasa – brexit kan bli en käpp i hjulet

VASA Annie Winchcombe från Winchester söder om London har bott ett halvt år i Finland. I Vasa har hon jobb, sambo och förhoppningar om en studieplats. Men ovissheten inför Storbritanniens utträdesdag ur EU den 30 mars är stor.

Nyhetsbild

Biskopskandidat Harry S Backström: Bibeln är tidlös och dess budskap bör inte censureras

Harry S Backström är en av de fyra som ställer upp i biskopsvalet. Han anser att det är prästernas ansvar att förmedla det som står i bibeln, men inte att uttrycka sig sårande.

Nyhetsbild

Biskopskandidat Lisa Enckell: "Debatt om sexualitet bör vara respektfull"

Enligt biskopskandidat Lisa Enckell måste man också kunna diskutera känsliga frågor. Men debatten ska bygga på ömsesidig respekt.

Nyhetsbild

Biskopskandidat Sixten Ekstrand om kaplanens insändare: "Ordvalet är mycket olämpligt"

Biskopskandidat Sixten Ekstrand anser att kaplan Markus Engstrand insändare i frågan om homosexualitet är problemtisk och delvis står i konflikt med prästlöftet.

Nyhetsbild

Se bilder från snökaoset i Alperna

Tåg och flyg har ställts in och vägas stängts av efter ihållande snöfall i Alperna. I Tyskland, Österrike och Italien har ovädret skördat minst nio människoliv genom laviner och andra olyckor.

Nyhetsbild

Kyrkoesplanaden får cykelleder – staten står för halva notan

VASA Vasa har fått investeringsstöd av staten för att anlägga nya cykelleder längs Kyrkoesplanaden. Projektet innebär att bilisterna ger ett körfält till cyklisterna.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet