Roy Mäki-Fränti

roy.maki-franti@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Flygplan nödlandade i Vanda – "En nervös flygvärdinna sa att vi måste evakuera snabbt"

ÖT och VBL:s reporter befann sig ombord då plan nödlandade vid Helsingfors-Vanda flygplats – rapporterar om händelserna vid landningen.

Nyhetsbild

Följ EU-valet med VBL och ÖT – Vi levererar hela söndagen

Valets stora snackisar, lokala perspektiv och rösträkningen i realtid. Följ söndagens EU-valdramatik live på webben tillsammans med oss på Vasabladet och Österbottens Tidning.

Nyhetsbild

Nyvalda ordförande Broman: "Tuffa tider när Korsholms ekonomi ska fås i balans – invånarna lär märka"

KORSHOLM Fusionsfrågan är politiskt utagerad, säger Samuel Broman (SFP). Nu hoppas Korsholms nya styrelseordförande att alla ska kunna blicka framåt där nya orosmoln hägrar.

Nyhetsbild

Splittring ledde till ovanligt val i Korsholm– "Ett bra sätt att rensa luften inom SFP"

Splittring bland SFP:s fullmäktigeledamöter ledde till att valet av ny kommunstyrelse genomfördes genom ett proportionellt val. Något liknande har knappast hänt i Korsholm.

Nyhetsbild

KLART: Samuel Broman vald till ny ordförande för kommunstyrelsen i Korsholm – se lista på hela styrelsen

KORSHOLM Efter proportionella val i Korsholmsfullmäktige har Korsholm ny styrelse. Samuel Broman valdes till ordförande för styrelsen. Sannfinländarna tog Socialdemokraternas plats i styrelsen.

Nyhetsbild

Splittring inom SFP bakom ovanligt val av Korsholmsstyrelsen

Splittring inom SFP i Korsholm orsaken till att man tar till ett högst ovanligt sätt att välja kommunstyrelse. Här kan du se hur grupperna nominerade sina kandidater.

Nyhetsbild

Ovanlig vändning då nya kommunstyrelsen väljs i Korsholm

KORSHOLM Korsholmsfullmäktige väljer ny kommunstyrelse under torsdagskvällen. Mötet hann knappt börja innan det klarnade att styrelsen denna gång kommer att väljas på ett mycket ovanligt sätt.

Nyhetsbild

Trang från Vörå är au pair i USA – tipsar om hur man minskar risken att dra en nitlott i familjevalet

VÖRÅ Att resa till en annan världsdel och bo med en främmande familj är alltid en chansning. Trang Ngo från Vörå träffade rätt.

Nyhetsbild

Korsholmselever om att åka till skolan på en lördag: "Inte kul, många skolkar säkert"

KORSHOLM I år följer Korsholm Vasas exempel och gör lördagen då Stafettkarnevalen ordnas till en obligatorisk skoldag. Orättvist, anser högstadieelever.

Nyhetsbild

Korsholm köper mark i Kvevlax – planer på rastaktiviteter för skolelever på området

KORSHOLM Korsholms kommun köper mark intill skolan och sportplanen i Kvevlax. Det ena skiftet ska skoleleverna härska över, vad det blir av det andra är fortfarande oklart.

Nyhetsbild

Vörå tar tag i vägbelysningen – installerar ledlampor på tre sträckor och bygger ut i Rejpelt

VÖRÅ Vägbelysningen i Vörå ska uppdateras. Tanken är att nyinstallerade ledlampor ska lysa upp i Vörå, Oravais och Maxmo då vägbelysningen igen kopplas på i augusti.

Nyhetsbild

Polisen har begärt en person häktad i Laihelafallet

Nu har utredarna en bra uppfattning om dödsorsaken och motivet, säger undersökningsledaren Hans Fagerström från Centralkriminalpolisen. Trots det är polisen fortfarande tystlåten om fallet där en kvinna hittades död i sin bostad i fjol somras.

Nyhetsbild

Pohjalainen: En person har gripits i Laihelafallet

Ny vändning i utredningen. En person har gripits misstänkt för dråp i fallet där en 60-årig kvinna i fjol somras dog under mystiska omständigheter i sitt hem i Laihela.

Nyhetsbild

Då Pertti låg blodig på trottoaren körde flera förbi – "Jag vill inte att det ska hända någon annan"

KORSHOLM Pertti Bruun föll och slog sig illa under en promenad runt Smedsby i Korsholm. Men trots att flera människor körde förbi honom där han låg på trottoaren dröjde det innan någon stannade.

Nyhetsbild

Tre vill bli vikarierande kommundirektör i Vörå

VÖRÅ Vörå söker en vikarierande kommundirektör för de kommande fyra åren. Nu står det klart vilka tre som vill ha tjänsten.

Nyhetsbild

VBL testar: Hur många restauranger redovisar köttets ursprung?

VASA Nu måste restaurangerna synligt redovisa köttets ursprungsland i lokalerna. Trots det fyller mindre än hälften av restaurangerna i Vasabladets stickprov de nya kraven.

Nyhetsbild

Om jag säger EU, vad säger ni då? – Miljö, brexit, fred, och ineffektiv byråkrati löd svaret bland gymnasieeleverna

KORSHOLM Eleverna vid Korsholms gymnasium för valdebatt på onsdag. Klimatet var ungdomarnas hjärtefråga.

Nyhetsbild

Än är det inte klart – fusionsfrågan kan igen bli aktuell för Korsholmsfullmäktige

KORSHOLM Experter har gett sina utlåtande. Men åsikterna går isär i frågan om fullmäktige överskred sina befogenheter då beslutet togs att förkasta fusionsavtalet med Vasa. Det kan innebära att hela fusionsfrågan är öppen igen.

Nyhetsbild

Buss-vd om chaufförernas hälsa och trafiksäkerhet: "För många chaufförer är tröskeln att sjukskriva sig hög"

Nya förslag på hur trafiksäkerheten ska höjas inom busstrafiken förs fram i kölvattnet av dödsolyckan i Kuopio. Fler hälsokontroller är ett av förslagen som välkomnas av österbottniska bussbolag.

Nyhetsbild

Rådgivare föreslår: Ordna säljakt och upplevelseturism på Österbottens isar

Ny metod för säljakt kunde öppna för jaktturism i Österbotten. Jonas Harald, rådgivare på Fiske-leader Österbotten har provat på jaktformen och ser både potential och nytta med guidad säljakt i Österbotten.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet