Roy Mäki-Fränti

roy.maki-franti@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Efter år av både skyfall och torka hoppas Tommy på lyckad skörd – "Just nu är vädret perfekt"

VÖRÅ Sommarens torka verkar inte bitit särskilt hårt på Tommy Ehrs korn i Vörå. Efter flera svåra år ser spannmålsskörden ut att bli helt okej i Österbotten. Nu är sol och vind högt upp önskelistan.

Nyhetsbild

Den aviserade stormen verkar inte bli stormstark

Högst osannolikt att det blir stormvindar, kommenterar jourhavande meteorolog om förutspådd storm.

Nyhetsbild

Vasa IFK kunde inte rå på serieledaren

FOTBOLL SJK Akatemia spelade riktigt fin fotboll och släppte aldrig Vasalaget till några farliga chanser. Det enda som stod mellan Seinäjokilaget och en ännu större vinst var VIFK:s storspelande målvakt.

Nyhetsbild

Supportrar om VPS säsong – avskytt seriesystem kan bli räddningsplanka

FOTBOLL Motgångarna, ljusglimtarna, seriesystemet och nyförvärven lyfts i ljuset då Sebastian Pundars och Lauri Laaksonen, två hängivna supportrar analyserar VPS tunga säsong.

Nyhetsbild

Stor slutdramatik då FC Sport-j stal en poäng av gästande GBK

FOTBOLL FC Sport-j stal en viktig poäng genom ett sent mål då GBK kom på besök. Karlebylaget skapade de bättre chanserna men FC Sport försvarade bra och tog väl vara på sin chans.

Nyhetsbild

Österbottningar favoriter i Toughest – guld i Vörå betyder gyllene läge för Victor Lövdal

HINDERBANA Bland de 20 bästa i elitklassen i det nordiska hinderbaneloppet Toughest finns tre finländare, Victor Lövdal, Tobias Sax och Joakim Träskelin. Alla tre är österbottningar och på lördag ska de ta sig an 40 hinder i Vörå.

Nyhetsbild

Europas bästa hinderbanelopp i Vörå – leriga publikfavoriten gör repris

HINDERBANA På lördag och söndag ska över 1000 tappra klättra, löpa, kämpa över hinder och vada i lervälling vid Norrvalla. Hinderbaneloppet Toughest är tillbaka och det är redan klart att det kommer till Vörå 2020 också.

Nyhetsbild

Vasa värdstad då Finlands båda damlandslag i fotboll spelar EM-kval

Finlands damjuniorlandslag spelar tre EM-kvalmatcher på Elisastadion i Vasa i oktober. Målet är en plats i Europamästerskapet för under 19-åringar som hålls i Georgien nästa år.

Nyhetsbild

Många elever ska genom nålsögat vid Alskatvägens bygge – "Riskabelt om folk inte stiger av cyklarna"

VASA Skolstart innebär att elever nu trängs i de tillfälliga trafiklösningarna vid vägbygget i korsningen av Brändövägen och Alskatvägen. Där gång- och cykelleden är en meter bred möts elever från tre skolor.

Nyhetsbild

Små marginaler då Vöråskyttar sköt hem trippel i medaljer

SKYTTE Ronnie Skata och Viktor Holmlund sköt till sig två guld och ett silver i Nordiska mästerskapen i jaktskytte. Debuterande 16-åringen Holmlund sköt en perfekt omgång i Trap i juniorklassen.

Nyhetsbild

Säsongen sannolikt över för Pitkämäki – osäkert om spjutstjärnan fortsätter karriären

FRIIDROTT Det blir inget VM i Doha för den 36-årige spjutkastaren från Ilmola. Tero Pitkämäki lär inte tävla mer denna säsong.

Nyhetsbild

Petalax Skytteförening redo för mästerskap – trots att jaktsäsongen dragit igång

SKYTTE I helgen ordnar Petalax skytteförening Svenska Finlands mästerskap i trapskytte. Nu hoppas arrangörerna på digert deltagande trots att mästerskapen och jaktsäsongen för grågås, kanadagås och ringduva inleds samma dag.

Nyhetsbild

Orientering i stad och vid hav då Kristinestad och Närpes står som värdar för FSOM

ORIENTERING I helgen löper Svenskfinlands bästa orienterare längs Kristinestads smala gränder och över klipphällarna i Norrnäs. Tävlingsterrängen hör till klassen bättre österbottnisk terräng, säger Kenneth Smeds, banläggare för Närpes OK.

Nyhetsbild

Nu måste bildningssektorn i Korsholm spara – så påverkas skolornas och daghemmens verksamhet

KORSHOLM Korsholm måste spara och bildningsnämnden har infört vikarie- och anställningsstopp på grundskolor och daghem i Korsholm. Men vad betyder det i praktiken? VBL har rett ut hur läget ser ut i kommunen.

Nyhetsbild

Logset vann pris för miljösmart skogsmaskin

KVEVLAX Årets skogsmaskin byggs i Kvevlax. Logset vann priset för sin senaste hybridskogsmaskin vid Europas största lantbruksutställning.

Nyhetsbild

Arrangör och festivalpublik gillar Kasernparken – "Riktigt mysigt"

VASA Popfestivalen Augustinatten ordnades för första gången i Vasa under lördagen. Arrangörerna är nöjda med besökarantalet och öppnar för fortsättning.

Nyhetsbild

Pohjalainen: Polisen misstänker samband mellan fredagens bränder i Vasa

VASA Under fredagskvällen inträffade två suspekta bränder på olika håll i Vasa. Polisen misstänker att det finns en koppling mellan dem.

Nyhetsbild

Hov1:s fans hänger inte läpp trots inställd spelning– "Det blir så bra som man gör det och vi ska göra det bra"

VASA En oväntad inställning ledde till sena ändringar i programmet då Augustinatten Vasa ordnas för första gången under fredagen. Men trots det håller fansen humöret uppe.

Nyhetsbild

Polisen bekräftar: Den person som jagades genom Jakobstads centrum har gripits

Personen som jagades av polis genom Jakobstads centrum under fredagskvällen greps senare samma kväll. Personen misstänks nu för flera brott.

Nyhetsbild

Citymarket i Vasa centrum utrymt – "Vi kände stark röklukt"

UPPDATERAD På fredagskvällen utrymdes Citymarket i centrum. Kunder och personal såg rök och brandkåren ryckte ut.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet