Rebecca Pettersson

rebecca.pettersson@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Stefan Kula får förtjänsttecken: "Det är ganska stort egentligen"

NYKARLEBY Stefan Kula är stolt över elevkontakten och gläds åt förtjänsttecknet.

Nyhetsbild

Tre kvinnor och en bödel – utställning ur Nykarlebybornas perspektiv

NYKARLEBY Än är jubileumsåret inte till ända och Nykarleby kultur och fritid slår på stort med en jubileumsutställning i Rådhusgalleriet. Laura Holm och Emil Wingren har sammanfattat 400 år av folkliv.

Nyhetsbild

Favorit i repris – glöggrunda ger promenaden mål och mening

NYKARLEBY Nykarleby kultur och fritid anordnar en glöggrunda för andra året i rad. Ett evenemang som passar de flesta och garanterar julstämningen.

Nyhetsbild

Nykarlebys röstdrottning tar några mellanår – i SDP finns Frostdahls lucka att fylla

NYKARLEBY SFP:s Elli Flén och Maria Palm ställer inte upp i vårens kommunalval. SDP:s Anna Caldén vill fortsätta signalera framtidstro och hopp, men i övrigt är SDP och KD än så länge förtegna om vilka namn de har på lut.

Nyhetsbild

Zump startar matleverans Jakobstad – ett litet företag för en liten stad

JAKOBSTAD Zump är ett namn som Jakobstadsborna kommer börja se i stadsbilden så småningom, åtminstone inom en radie på sex kilometer från centrum.

Nyhetsbild

Årets Jeppobo är företagsam och snäll – "Klart det känns gott"

NYKARLEBY Håkan Cederström är VVS-företagare och Jeppobo, något som präglar hans identitet. Utmärkelsen årets Jeppobo får han dock också för sin vänlighet och omsorg.

Nyhetsbild

Lokala båtföretag missar februarimässan – "Den är jätteviktig"

Sarins båtar har sålt vad de hinner tillverka inför sommaren och Linex-boat tycker att hela branschen skulle kunna minska på mässorna. För andra ger de den viktigaste kundkontakten.

Nyhetsbild

Så firar församlingarna jul – skattskrivning, julvandring och ljusandakt

I adventstid kan barnen i Pedersöre skattskriva sig under advent. I Jakobstads ordnas en julvandring som kan upplevas på fyra språk och med musik därtilll.

Nyhetsbild

Hörselskadade väntar ännu – Solveig Sandvik-Nyberg: "Oerhört svårt att få hjälp"

JAKOBSTAD Solveig Sandvik-Nyberg har personlig erfarenhet av att situationen för hörselskadade i Jakobstadsnejden är långt ifrån optimal.

Nyhetsbild

Nykarlebystyrelsen överens om Brandts tjänstledighet – deltid fram till maj

NYKARLEBY Under måndagens stadsstyrelsemöte i Nykarleby fanns bland annat stadsdirektörens anställningsförhållanden på agendan.

Nyhetsbild

Kontaminerat vatten på tre håll i höst – "Vi fick inget svar"

NYKARLEBY I Nykarleby har hushållsvattnet varit kontaminerat uppseendeväckande ofta under hösten. Rikligt med regn ser ut att var en bakomliggande orsak.

Nyhetsbild

Hyresgäster krävs på 635 euro vid felaktigt brandalarm – "Svårt att hitta ett rättvist system"

NYKARLEBY Vid Ekgården i Nykarleby får hyresgästerna betala om brandlarmet går och det visar sig vara falskt alarm. Den hyresgäst som råkar utlösa brandlarmet för fjärde gången kan vänta en räkning på över 600 euro.

Nyhetsbild

Utställningen Staden lyser upp – "Ett starkt konstnärligt ställningstagande"

NYKARLEBY Med anledning av Nykarlebys 400 år ville Zachariasskolan bidra med konst. Och det gjorde de. Under ledning av Charlotte von Essen har årskurs åtta skapat en stad som lyser upp galleri Tripods skyltfönster.

Nyhetsbild

Hundra år av Kredu – "Världen kommer till oss och vi lär oss av varandra"

NYKARLEBY Firandet blir inte riktigt som de tänkt sig, men fira ska de. Kristliga folkhögskolan i Nykarleby har funnits i hundra år i november, och vördnad är ett ord Susann Friman använder då hon blickar tillbaka.

Nyhetsbild

Nykarleby toppar statistiken – bara Larsmo har högre incidenstal

NYKARLEBY Stadsdirektör Mats Brandt vill inte uttala sig desto mer utförligt kring coronaläget i Nykarleby. I någon mån kan det röra sig om statistik som sackar efter.

Nyhetsbild

Tre nya coronafall i Jakobstadsområdet – "Inte några överraskningar"

JAKOBSTAD Det senaste dygnet har tre nya fall av covid-19 noterats inom Jakobstads social- och hälsoverks område.

Nyhetsbild

Riskgruppen i regionen ska få influensavaccin – "Men säsongen pågår ännu"

Inom offentliga sektorn ser influensavaccinet ut att räcka till. I Karleby har man pusslat med vaccinet och i Jakobstads med personalen.

Nyhetsbild

I Nedervetil var coronan väntad – Terjärvborna lyser upp mörkret

KRONOBY I slutet av veckan blev det klart att coronaläget i Kronoby kommun förändrats till det sämre. I Kronoby, Nedervetil och Terjärv är läget så normalt det blir just nu.

Nyhetsbild

Nytt besked i Nykarleby-fullmäktige – en kvarts miljon mindre från staten

NYKARLEBY Fullmäktiges budgetmöte i Nykarleby kunde hållas tidigare än vanligt och budgetarbetet löpte smidigare än vanligt. Budgeten, ekonomiplanen och skatteprocenten godkändes.

Nyhetsbild

Annorlunda bioupplevelse vid Andra sjön – "Något roligt för Nykarlebyborna"

NYKARLEBY Nykarleby kultur- och fritid vill pigga upp coronatiden, särskilt när mörkret tätnar för varje dag som går. Därför ordnar de en drive-in-bio vid Andra sjön med filmutbud för alla åldrar.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet