Jesper Sundström

jesper.sundstrom@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Finlands första EM-match är slutsåld

Fotboll På måndag är det äntligen dags för öppningsmatcherna i U19-EM i Vasa och i Seinäjoki. Det hela börjar med att Portugal möter Norge och efter det tar sig Finland an Italien.

Nyhetsbild

Besvikna Royalsminer efter ny förlust

Amerikansk fotboll Det blev en hemmaförlust för Wasa Royals när FM-ligan i amerikansk fotboll fortsatte på lördagen. Efteråt konstaterade tränaren Seppo Evwaraye att hans lag straffas för sina misstag.

Nyhetsbild

Lassfolk och Finland blev 14:e

Friidrott Det blev en 14:e plats för Finland på 4x400 meter vid U20-VM i Tammerfors. Wilma Lassfolk löpte tredje sträckan.

Nyhetsbild

U19-EM på vägen mot VM – här är tio spelare som varit med i bägge mästerskapen

FOTBOLL På söndag är det dags för VM-final mellan Frankrike och Kroatien. Efter det är en månadslång fotbollsfest över, men det finns ingen orsak att vara ledsen. På måndag börjar nämligen U19-EM i Vasa och i Seinäjoki. Med anledning av det har VBL listat tio spelare som både har spelat i VM i Ryssland och i ett U19-EM.

Nyhetsbild

Sanna Nygård hoppade rekordlångt

Friidrott Vasa Idrottssällskaps Sanna Nygård hoppade 13,81 meter vid en trestegstävling i Spanien. Torsdagens resultat i Torremolinos gav henne både en seger och ett personligt rekord.

Nyhetsbild

Wasa Royals har skaffat ny spelare

Amerikansk fotboll Wasa Royals har presenterat en ny spelare lagom till lagets match mot Steelers på lördag eftermiddag. Det är Michael Taylor som har kommit till Vasa, kontraktet gäller för resten av säsongen.

Nyhetsbild

U19-laget är bestämt – Valakari rymdes inte med

Fotboll På fredagsförmiddagen meddelade U19-landslagets tränare Juha Malinen vilka spelare som är med i EM som börjar på måndag. Det mest uppseendeväckande var förmodligen att Onni Valakari inte fanns med i truppen.

Nyhetsbild

VIFK tog andra raka derbysegern på Sports bekostnad

Fotboll Precis som när lagen möttes i lördags var det Vasa IFK som drog det längre strået mot FC Sport-j. Sport gjorde en bra första halvlek men efter det tog VIFK över matchen.

Nyhetsbild

Malax IF värvar Sportfostrade Jesse Väkelä

Ishockey För en tid sedan fick Malax IF ett tips om att Jesse Väkelä – som har spelat för Espoo United – inte skulle fortsätta i FM-serien. Nu är den Sportfostrade backen klar för division 2-laget MIF.

Nyhetsbild

Henderson hoppas Modric har dålig kväll

FOTBOLLS-VM Englands frammarsch i fotbolls-VM har fått fansen att drömma om ett nytt VM-guld. Men först ska laget ta sig till final och framför allt ta sig förbi Kroatien.

Nyhetsbild

Tuomisto blev 16:e i sprint

Orientering För Vaasan suunnistajats Anu Tuomisto bjöd den andra dagen av junior-VM i orientering på en 16:e plats i sprint. Tiden i Ungern blev 17.34.

Nyhetsbild

Jari Litmanen jobbar med U19-landslaget: "Vi får mäta oss med de bästa"

Fotboll Åtminstone kommer inte U19-landslaget att falla på att laget skulle sakna en namnstark ledarstab. Finlands bästa spelare någonsin, Jari Litmanen, ingår i lagledningen.

Nyhetsbild

Eetu Vertainen sänkte Turkiet

Fotboll Finlands U19-landslag stod för en imponerande insats i träningslandskampen mot Turkiet. I Seinäjoki tog Finland en hur rättvis seger som helst.

Nyhetsbild

VPS vann enkelt: "Kunde ha varit 5–0"

Fotboll VPS hade bud på flera mål men laget tog ändå en ohotad hemmaseger mot TPS. Matchen blev aldrig spännande.

Nyhetsbild

Andra raka segern för VPS

FOTBOLL VPS gjorde två mål i första halvleken och missade en straff. Det visade sig ändå räcka mot TPS.

Nyhetsbild

Turkiet tränade i Västervik – första EM-laget på plats

FOTBOLL U19-EM närmar sig och Turkiet har anlänt till Finland. På onsdag förmiddag tränade laget i Vasa och på torsdag kväll står Finland för motståndet i en träningslandskamp i Seinäjoki.

Nyhetsbild

Ciss och Gueye stannar i VPS

FOTBOLL Elhadji Ciss och Ibrahima Gueye, som VPS har lånat av schweiziska FC Sion, stannar i Vasa hela säsongen. Det meddelar VPS på sin webbsida.

Nyhetsbild

Korsnäs FF leder serien: "Vi talar inte om det"

FOTBOLL Korsnäs FF har fått en bra start på division 3-säsongen med endast en plump i protokollet. I söndags tog ändå lagets cupäventyr slut när Atlantis FC vann med 0–3 i Korsnäs.

Nyhetsbild

Richardsson löpte inhemskt årsbästa i Ungern

FRIIDROTT Camilla Richardsson löpte 3000 meter hinder i Ungern i söndags. Hennes tid var inhemskt årsbästa.

Nyhetsbild

VSS avslutade FM med medaljer

SIMNING Precis som under de tidigare FM-dagarna lyckades Nader Khalili bärga medaljer till Vasa simsällskap. På söndagen stod också Claes Fjellström för samma bedrift.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet