Mat & dryck 31.3.2021

Ölkrönikan: Får det vara en ale i påsk?

Bland påskölen ser vi ofta bocköl och porters, men har du testat fira med en god ale? Håll då utkik efter de här, de passar perfekt till påskens smaker.

Mat & dryck 5.2.2021

Ölhörnan: Modig ny ölvärld

Här är tre ölupplevelser för att inleda 2021 på bästa sätt – en modern pale ale, en traditionell geuze och en experimentell black IPA.

Mat & dryck 22.12.2020

Ölhörnan tipsar om julöl – här är öl för kalla och mörka dagar

Vinterns högtid är här! Vad är då viktigare än god mat, nära och kära och en värmande skål? Här är öl som passar kalla och mörka dagar!

Mat & dryck 3.12.2020

Ölkrönikan: Mörkare och starkare – perfekt till en sprakande brasa

Den här veckan testar vi lite mörkare och starkare drycker som passar väl till en sprakande brasa och vinterns smaker.

Mat & dryck 30.10.2020

Ölkrönikan: Nordisk kanon-IPA

Denna gång recenseras Nordisk IPA i Stefan Westergårds ölkrönika. Estland är också med på ett hörn med ett alkoholfritt alternativ.

Lokalt 25.9.2020

Ölkrönikan: Oktoberfest och höst – då får ölen vara lite starkare

Stefan Westergård skriver denna gång om öl som passar till Oktoberfest och höstbordet överlag – lite starkare och mustigare helt enkelt.

Mat & dryck 27.8.2020

Ölkrönikan: Sensommarens guldkorn

Denna säsong bjuder på många härliga smaker i form av jakt, fiske, svampplock och mycket annat. Här är tre öl som kan passa bra till sensommarens upplevelser.

Mat & dryck 23.7.2020

Ölkrönikan: Coolhead testar gränserna

Finländska Coolhead från Tusby (strax norr om Helsingfors) gör fantastiskt goda öl. De pressar hantverksupplevelsen till max med nyskapande och alltid underbart välbalanserade smaker. Denna gång, två suröl och en hazy IPA.

Mat & dryck 4.6.2020

Ölkrönikan: Tre sommaröl som gjorda för att korkas på en solig brygga

Nu börjar sommarölet vara aktuellt! Dessa är som gjorda för att korkas på en solig brygga. Enligt mig ska sommarölet vara lätt och fruktigt och samtidigt tålas att kylas så att det blir riktigt uppfriskande.

Lokalt 28.5.2020

Ölkrönikan: Kall öl och sol i sinnet – här är drycker för en solig brygga

Nu börjar sommarölet vara aktuellt. Dessa är som gjorda för att korkas på en solig brygga. Enligt mig ska sommarölet vara lätt och fruktigt och samtidigt tåla att kylas så att det blir riktigt uppfriskande.

Mat & dryck 7.5.2020

Ölkrönikan: Fräscha ölsmaker för att fira våren

Våren behöver fräscha och fruktiga smaker. I dag bjuder jag på den bästa pale alen jag smakat på länge.

Mat & dryck 2.4.2020

Ölkrönikan: Hur blir det med påskölen?

Påsken är i antågande och det finns inget som säger att du inte kan njuta av en god öl hemma i dessa karantäntider.

Mat & dryck 13.2.2020

Ölkrönikan: Bocköl i mitt hjärta

Har du testat äkta Bocköl? Bock’s Corner Brewery gör fantastiska bockar. Här är deras traditionella dubbelbock samt en mycket fin och lagrad variant.

Ekonomi 3.2.2020

Vasabryggeri brygger öl på överblivet bröd – samarbetar med lokalt bageri

VASA Bock’s Corner Brewery samarbetar med bageriet Aroma där överblivet bröd blir öl, och använd malt kan i sin tur bli till bröd.

Mat & dryck 31.1.2020

Ölkrönikan: Öl för exotiskt och kryddigt

Dags för tacokväll eller asiatiskt? Dessa expertimentella öl kommer garanterat att höja matupplevelsen!

Mat & dryck 17.1.2020

Ölkrönikan: Surt sa räven

Det var länge sen jag gjorde ett surölsnummer. Alko har precis fått in nya surisar, dessa måste ju bara testas.

Mat & dryck 2.1.2020

Tre nya ölsorter som tål 2020

Det är dags att lägga de tunga julölen bakom oss och starta på en ny kula! Här kommer festligt nyskapande och småtorra öl för året 2020.

Mat & dryck 21.12.2019

Julbockar och dubbelbockar – här är julens ölsorter

Historiskt sett var julen den tid då hushållen satsade litet extra på mat och dryck för att lätta upp den mörka tiden. Samma gäller för ölet som då ofta bryggdes med mer malt. Resultatet blev ett kraftigare öl.

Mat & dryck 5.12.2019

Julöl från Põhjala – och en efterlängtad comeback

Estniska Põhjala brygger goda öl. Här är deras klassiska Jouluöö samt en kryddad suröl som gör en efterlängtad comeback så här i juletider!

Mat & dryck 14.11.2019

Ölkrönikan: Lokal pilsner erbjuder olika smaker

"I folkmun kan pilsner ofta vara synonymt med vanlig öl. Äkta pilsner ska ändå ha minimalt mer humlekaraktär gentemot originallagern", skriver Stefan Westergård i veckans ölkrönika.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet