Leila Arnautovic

leila.arnautovic@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Nu får de direkt information från sina landsmän

NÄRPES I drygt ett halvår har Närpes stad varit värd för projektet "Stöd och information för arbetsinvandrare". Det behövs fler liknande projekt i framtiden, säger projektledaren Thuy Dieu Luu.

Nyhetsbild

Fler svenskar gästar Vasa – "Nu börjar också yngre resenärer hitta hit"

VASA På restauranger och hotell i Vasatrakten har man märkt av och uppskattar ökningen av svenska turister. Staden livas upp – särskilt under semestermånaderna, säger Robert Ekman, krögare på Strampen.

Nyhetsbild

Espen tar form – "Vi håller tidtabellen trots tufft arbete"

VASA I Vasa centrum börjar Espen sakta men säkert fyllas med nya butiker och restauranger. Arbetet fortsätter, berättar Tom Westermark, vd för Harry Schaumans stiftelse.

Nyhetsbild

Molpebördiga Ida Söderholm leder miljonbygge i Sverige: "Vi brinner för det vi gör"

Att gå utanför sin trygghetszon har alltid varit en självklarhet för Ida Söderholm från Molpe. Och att som 24- åring bli arbetsledare för ett miljonbygge i Skellefteå känns helt rätt, tycker hon.

Nyhetsbild

En tuff kamp för svamparna i år – "Risken finns att vi inte får en bra skörd"

Den torra våren medför också konsekvenser, särskilt för den svampintresserade. I år kan skörden vara aningen sämre, säger ekologirådgivare Anita Storm.

Nyhetsbild

Kärlek, sorg och skuldkänslor på Vridin i år – "Pjäsen ska beröra"

NÄRPES Bland pastellfärgade hus och 80-talskläder får teaterbesökaren göra en resa tillbaka i tiden i "Lemmy badade aldrig i Närpes å". I år satsar Närpes Teater stort på rekvisita och känslor.

Nyhetsbild

Nu kan man spela frisbeegolf i Norra Vallgrund

KORSHOLM För mindre än en månad sedan fick Norra Vallgrund sin egen frisbeegolfbana. – Vi satsar på att ha ett brett sortiment av sporter i kommunen, säger Kjell Backlund, idrottsanläggningsansvarig för Korsholms kommun.

Nyhetsbild

Den stora studiestödsguiden – detta behöver du veta

Ska du börja studera i höst? Kolla in vår studiestödsguide så blir saker och ting kanske lite klarare.

Nyhetsbild

Korsnäs tänker nytt – nu är hela sommaren fylld med program

KORSNÄS Från en fullspäckad Korsnäsvecka till en fullspäckad sommar. I år fokuserar kommunen på nytänkande och ändrar på sitt välbekanta koncept.

Nyhetsbild

Snart busar Emil på Vasklot – nya och gamla ansikten på scenen under Rampens sommarteater

VASA Invid stranden bakom Tropiclandia i Vasklot repeterar gruppen inför den stora dagen. I helgen inleder studentteatern Rampen sina föreställningar – och i år blir det Emil i Lönneberga.

Nyhetsbild

Pop och rock i Vasa hela helgen - "Stämningen är bra"

VASA Torsdagskvällen är här och midsommarfestivalen Lisää Löylyä är i full gång. Trots duggregnet har folk ändå vågat sig ut för att lyssna på sina favoritartister.

Nyhetsbild

Så firas årets midsommar– "Det blir stekpannan i stället för grillen"

VASA Vasabladet tog en runda på stan för att fråga folk hur de planerar att fira midsommar – i regnet.

Nyhetsbild

Nytänk viktigt inför den kommande vårdreformen

VASA På onsdag kväll ordnade Vasa sjukvårdsdistrikt ett kommuntillfälle. Det var ett positivt gäng på plats i kväll, säger styrelseordförande för Vasa sjukvårdsdistrikt Hans Frantz.

Nyhetsbild

Många frågor och få svar om vård- och landskapsreformen

VASA På tisdag kväll diskuterades Österbottens framtid inför vård- och landskapsreformen. Österbottens förbunds landskapsdirektör Kaj Suomela tror att de första lagarna träder i kraft i oktober i år.

Nyhetsbild

Käpphästlägret lockade många deltagare

KORSHOLM Käpphästens popularitet tycks inte minska, särskilt inte i Södra Vallgrund. På lördagen ordnades ett käpphästläger för alla intresserade.

Nyhetsbild

Id viktig för Ali – "Alla förstår inte varför jag vill ha ledigt"

VASA Att hitta en balans mellan livet i det forna hemlandet respektive i det nya är inte lätt. Ska man ta ledigt från jobbet under id-högtiderna eller inte? Ibland är det svårt för vissa att förstå varför jag vill ta ledigt från jobbet, säger Saido Ali.

Nyhetsbild

Högtiden inleddes med morgonbön – "Jag är otroligt tacksam"

VASA Id mubarak till alla muslimer som firar! I Vasa inleddes den viktiga högtiden med en gemensam morgonbön på fredagsmorgonen.

Nyhetsbild

Caféerna har svårt att vinna kampen mot måsarna – "Det är fruktansvärt"

Det är inte bara vargar som väcker känslor – fåglar gör det också. Caféerna måste göra någonting åt saken, säger miljödirektör Christer Hangelin i Vasa.

Nyhetsbild

VIDEO: Med magisterbetyget i handen – "Nu är det upp till en själv"

Under onsdagen samlades nyblivna magistrar i Åbo Akademis foajé för att ta emot sina betyg. Vemodigt men också skönt, säger den nyblivna klassläraren Susanna Granroth.

Nyhetsbild

Från Skaftung i söder till Kronoby i norr – Österbotten öppnar sina portar

På sju timmar kan du försöka ta dig igenom Österbottens längsta loppmarknad. Det är ett sätt att se någonting nytt, säger projektledaren Sofia Sundholm.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet