Alexandra Björklund

alexandra.bjorklund@vasabladet.fi

Alexandra Björklund: Stoppa pressarna?

Klockan sex brukar jag stiga upp och koka mitt morgonkaffe. Oftas avnjuts det till en rejäl dos av bristande framtidstro och ångest.

Nyhetsbild

Från Esse till Jakobstad – fyrhjulade veteraner på språng

Under lördagsförmiddagen begav sig ett glatt gäng av veterantraktor-entusiaster  iväg på en åktur från Esse till Jakobstad.

Nyhetsbild

Optima startar upp två nya utbildningar till hösten – riktade till lokala producenter

I höst kommer Optima att öppna två nya utbildningar. En inriktar sig  på direktförsäljning av livsmedel, den andra på smörgåsar. I båda utbildningarna är det lokala det centrala.

Nyhetsbild

Alexandra Björklund: Skolan främjar inte alla intelligenser

Efter fjorton år i skolbänken har jag lärt mig diverse saker. Som att vissa intelligenser är viktigare än andra, det finns dumma frågor och tacka alltid köket för maten.

Nyhetsbild

Torg rikt på antikt– parad ordnad på Jakobstadsvis

JAKOBSTAD Otaliga bakverk, antika varor och saker från en gången tid klädde torget i Jakobstad under lördagen. Bakom rådshuset skymtade Late Jakobar och veteranbilar.

Nyhetsbild

Ringar som bär på historia – Barbro Lindgren gör vikingakedjor

Under fredagen kunde man både köpa och titta på när Barbro visade hur vikingakedjor görs vid Hantverkarboden i Jakobstad.

Nyhetsbild

Inget hinder är för stort – rörelse, grepp och styrka testas i Skolparken

Fredagens minihinderbana lockade flera träningsentusiaster till Skolparken i Jakobstad. Banan var en försmak till hinderbanan som ordnas i Vörå i augusti.

Nyhetsbild

50-talet gjorde comeback till lunchen – kaffe och dopp avnjöts till svängiga toner

I Skolparken möttes man under torsdagen av rock 'n roll, färggranna kläder och fina frisyrer. 50-talet var tillbaka i staden.

Nyhetsbild

Rekryteringsmässa ordnades i Jakobstad– lockade folk från alla håll och kanter

JAKOBSTAD På onsdagen ordnades det en rekryteringsmässa i Jakobstad. Arrangörerna för evenemanget var Concordia, staden Jakobstad och regionens kommuner.

Nyhetsbild

Skeppsgården kokar färg på råg och rödmylla– slamfärg som lyser upp i knutarna

Vid skeppsgården i Gamla Hamn puttrar det för fullt i grytan. Björn Pettersson tillreder rödmylla som ska pigga upp gamla som nya båtskjul.

Nyhetsbild

Fyra barnfamiljer från Syrien anländer till Karleby – trettio flyktingar beräknas integreras i år

Till hösten anländer en grupp på 20 stycken kvotflytktingar till Karleby. Flyktingarna är fyra barnfamiljer från Syrien.

Nyhetsbild

En helg speglad av Guds barmhärtighet– laestadianernas sommarmöte i Esse

Under helgen håller laestadianerna sitt sommarmöte vid Punsar bönehus. Temat är barmhärtighet. Många människor deltar och hjälper till.

Nyhetsbild

Dagen efter Open Air: "Centralplanen är i gott skick"

Gårdagens konsert gick lugnt till och Centralplanen har klarat sig bra. Nedmonteringen av scenen beräknas vara klar till kvällen.

Nyhetsbild

Här i vår stad – en pjäs från ett svunnet Jakobstad

JAKOBSTAD Teater Jacob målar upp scener från ett förgånget Jakobstad. Wava Stürmer står för manuset och Johan Fagerudd är regissör.

Nyhetsbild

Caprilli ridskola bryter normen – ordnar ett ridläger bara för killar

NYKARLEBY För andra året i rad ordnar ridskolan Caprilli ett ridläger vid NURK avsett för pojkar. Killarna rider, skor hästar och bygger terränghinder.

Nyhetsbild

Invandrartjejer i Pedersöre integreras via idrott – intresset överraskande stort

PEDERSÖRE Flickor med invandrarbakgrund får testa olika idrottsgrenar på sportplanen i Bennäs varje tisdag. Det är IK Falken som håller kursen.

Nyhetsbild

Från Bosund till Nordnorge – Ellen mötte samernas vardag

När Ellen Johansen hittade kärleken i Norge flyttade hon och blev kvar. Om somrarna brukar hon hälsa på i sin hemby Bosund.

Nyhetsbild

Esse vattenfestival sjösätts på lördag – tio dagar av vattentätt program

PEDERSÖRE I helgen går startskottet för Esse vattenfestival. Allt från dans, årets Essebo och flytetygstävling erbjuds. Barnen tjuvstartar redan på torsdagen.

Nyhetsbild

Krombidan fyllde hela 20 år – folkfest som bjöd på skratt, fynd och påtår

På lördagen firades krombidan. Bybor och gäster samlades för att fira tillsammans. Dagen bjöd på allt från byakamp till Snåres grisar med röd lemonad.

Nyhetsbild

Gästhamnen på Hebenetta utsatt för ofog– svårt att få resurserna att räcka till

På insidan av Larsmosjön ligger ön Hebenetta. Ön har en gästhamn där man kan landstiga men under de senaste åren har hamnens skick försämrats.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet