Lokalt kl. 15.20

Keppo Bryggeri i internationell öltävling – prisbelönas för sin porter

NYKARLEBY Keppo Bryggeri har kammat hem pris för sin porter-öl i den tyska öltävlingen Frankfurt International Beer Trophy.

Lokalt I går 22.00

Kyrkoherden om byggnadsunderstödet: "Större summa än förväntat"

NYKARLEBY Kyrkoherde Mia Anderssén-Löf är nöjd med byggnadsunderstödet som beviljats Nykarleby församling.

Lokalt I går 20.00

Vattenskadan har granskats – "Inget tyder på att kyrkans verksamhet måste pausas"

PEDERSÖRE Under onsdagen gjorde en skadegranskare en utvärdering av vattenskadan på vinden i Pedersöre kyrka. Fastighetschef Krokvik är näst intill säker på att verksamheten kommer kunna återupptas.

Lokalt 20.4.2021

Pilotprojekt för att stärka barnskyddet – vård av ungas psykiska ohälsa koordineras

KARLEBY/KRONOBY Soite tar del av det tvååriga projektet Sektorövergripande barnskydd i Norra Finland. Med statligt stöd ska projektet förbättra koordinering och delaktighet i vård av barn och ungas psykiska ohälsa.

Lokalt 20.4.2021

Räddningsverket varnar: stor risk för markbränder

Under våren har snön smält snabbt och marken torkar upp alltmer. Risken för markbrand är hög meddelar både Jakobstadsområdets och Mellersta Österbottens räddningsverk.

Lokalt 20.4.2021

60–65-åringarna är på tur i Jakobstadsregionen – fler vaccindoser väntas

Utöver personer i riskgrupperna och 65-plussare kan 60–65-åringar boka tid för coronavaccin. Från i dag kan man boka per telefon eller internet.

Lokalt 19.4.2021

Video: Varg i närbild utanför Sebastians sovrumsfönster i Östensö

PEDERSÖRE Sebastian Lövdahl hann bara dra upp gardinen på söndagsmorgonen i sovrummet när han plötsligt ser vargen komma springandes mot familjens hus i Östensö.

Lokalt 19.4.2021

En vecka coronafritt på Soites område

På måndag rapporterar Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt att inga nya coronafall har förekommit på deras område. Det innebär att Soite nu har en coronafri vecka bakom sig.

Lokalt 16.4.2021

Markbrand nära Lagmansgården i Pedersöre

PEDERSÖRE Kring lunchtid larmades det om en markbrand i Pedersöre. Det var ett gräsbevuxet område nära Lagmansgården som börjat brinna. Inga personskador uppkom.

Lokalt 16.4.2021

Inbrott vid Bergwalls med personal på plats – "Känns otryggt men även hopplöst"

JAKOBSTAD Under natten till fredag blev Bergwalls bageri utsatta för ett inbrott. Medan personal var på plats i en annan del av huset slogs en fönsterruta på en dörr in och egendom stals.

Ekonomi 14.4.2021

Enbart förnybar energi vid Snellman – "Vi vill vara en vägvisare"

JAKOBSTAD Snellmans gick in för att gå runt på enbart förnybar energi med start från början av april. De har under de senaste femton åren arbetat för effektivare och mer energismarta lösningar.

Lokalt 13.4.2021

Varg rörde sig i Nykarleby centrum – "Stod femton meter från barnen i sandlådan"

NYKARLEBY Under tisdagskvällen sågs en varg röra sig över gårdstomterna i Nykarleby centrum. Jägaren Jimmy Blomqvist berättar att den stod skrämmande nära barn ute på en gård innan den sprang mot skogen.

Lokalt 13.4.2021

Samuel blev ögonvittne till polisjakten: "Det var action på hög nivå"

JAKOBSTAD Vid lunchtid på tisdagen blev det livat på gatorna i Jakobstad. Ögonvittnet Samuel Häggman berättar om hur polisen stannade upp hela trafiken när de rusade ut med spikmattan för att stoppa den flyende bilen.

Lokalt 9.4.2021

Många sökande till Optima i år – flest sökande till montörlinjerna

JAKOBSTAD I onsdags var det sista dagen att söka in till yrkesutbildning eller gymnasium. Enligt Optimas preliminära resultat har de fått in många ansökningar till ett brett spektrum av yrkeslinjerna.

Lokalt 8.4.2021

Exponering vid stadsbiblioteket och Medi apoteket i Jakobstad

JAKOBSTAD Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad uppdaterade under torsdag kväll sin hemsida om allmänna platser var man kan ha exponerats för coronaviruset.

Lokalt 8.4.2021

Exponering vid Alma daghem – fyra nya fall bekräftade via snabbtest

JAKOBSTAD Tidigare under torsdagen meddelade Social- och Hälsovårdsverket om tre nya fall i Jakobstadsregionen. Tack vare en effektiv smittspårning och ett flertal snabbtest har nu fyra fall till bekräftats.

Lokalt 5.4.2021

Allt fler vill ha sommarstuga – men de leder också till en hel del bråk

Försäljningen av fritidsbostäder förväntas fortsätta öka under våren i Österbotten. Cultura vid Åbo Akademi presenterar en anonym frågelista som utreder hur mycket gräl sommarstugelivet och samägande skapar.

Lokalt 2.4.2021

Antalet doser förväntas öka mot sommaren – "Massvaccinering är vilseledande prat"

Både Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad och Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt söker sjukvårdspersonal inför sommarens coronavaccinering. Det är dock inte tal om någon massvaccinering.

Lokalt 1.4.2021

Ebba köpte verkligen Ebba – inget påhittat aprilskämt

JAKOBSTAD En del av Österbottens Tidnings läsare trodde att de blev dragna vid näsan när de läste i torsdagens tidning om att Fastighets Ab Ebba köpt upp byggnaden som tidigare varit känd som Restaurang Ebba.

Lokalt 1.4.2021

Ett nytt fall i Jakobstadsregionen – inga exponeringar

Veckans första fall av covid-19 har bekräftats på torsdag eftermiddag inom Social- och hälsovårdsverkets område.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet