Wilma Kloo

wilma.kloo@vasabladet.fi

Nyhetsbild

Ny metod ger naturliga och vackra hårlockar – bloggaren Cindy ger sina bästa tips

"Curly girl method" hajpas på sociala medier och trenden sprids som en löpeld. En av dem som testat är bloggaren Cindy Ekman Björkskog i Karleby. 

Nyhetsbild

Hunden Likka hittade hem efter fem veckor på rymmen

KORSHOLM Söndagen den 16 juni rymde hunden Likka från sitt hem i Veikars. Fem veckor senare fick ägaren Tarja Lehmussaari tillbaka sin saknade hund. Mycket har hon rådgivarna på Etsijäkoiraliitto att tacka för. 

Nyhetsbild

Johan är den urbana naturfotografen som rör sig i närskogarna

I början av 1990-talet fångade fåglarna fotografen Johan Geisors intresse. För ett par år sedan släppte han sin första bok med fågelbilder och en andra bok är redan på gång. 

Nyhetsbild

Johan Geisor i Karperö fotograferar fåglar – "mer dramatiskt med svartvitt"

Här ovanför syns ett bildspel på Studio fotocenters ägare Johan Geisors fotografier. Karperöbon har varit fotograf i snart 40 år.

Nyhetsbild

Sundomborna kan gå eller cykla till årets sommarfest

Söndagen den 4 augusti ordnas Sundoms sommarfest med marknad för elfte gången. Festens program är mångsidigt och det finns något för alla åldrar.

Nyhetsbild

Sommarkläder säljer sämre i det kalla vädret – Forskare: Vädret påverkar humöret

Försäljningen av sommarkläder går sämre än i fjol. Det kalla vädret påverkar hur vi konsumerar vilket gör att Vasas butiker har mycket sommarkläder kvar till försäljning.

Nyhetsbild

Algblomningen än så länge liten i Österbotten

Mängden blågröna alger är fortfarande liten i de österbottniska vattendragen, uppger Närings-, trafik och miljöcentralen. Det svala sommarvädret håller mängderna små, men under vindstilla dagar kan algmassor ses vid vattenytan. 

Nyhetsbild

Här får vovven plaska i sommar – ''Jättebra att hundstranden finns''

Hundar är inte välkomna på allmänna badstränder som ägs av staden. Men det finns en strand i Vasa där hundar får leka i vattnet.

Nyhetsbild

Vasa som studiestad – ''Valmöjligheterna är många och gemenskapen bra''

VASA Antagningsbeskeden om studieplatser till hösten har precis kommit och tilläggsansökningarna står ännu öppna. Vasa är en av landets största studiestäder men vad är orsakerna till att man ska välja Vasa som sin studiestad?

Nyhetsbild

Nu rullar simbilen in på stränderna i Österbotten – "Ingen är för liten för att rädda någon"

Den här veckan besöker Folkhälsans simbil stränder i regionen. Med i bilen finns två instruktörer och utbildade simlärare som ska lära ut livräddnings- och återupplivningskunskap.

Nyhetsbild

Spionäventyr för barn ordnas i Oravais

ORAVAIS Varje onsdag i juli ordnas ett spionäventyr på Furirbostället i Oravais där barn får vara med som aktörer. Vill man inte delta i äventyret kan man komma dit för att titta på gårdens djur, leka historiska lekar eller gå med styltor.

Nyhetsbild

Nytt sjökort för båtförare mellan Vasa och Korsnäs

Sundom båt- och farledsklubb har fått ett nytt sjökort. Sjökorten uppdateras för att förbättra säkerheten ute på havet.

Nyhetsbild

Premiärdags för Skäriteatern – sommarens pjäs ska roa publiken

Årets sommarteater i Replot bjuder på en spännande komedi. "In i dimman" har premiär den 5 juli och riktar sig mer till en äldre publik.

Nyhetsbild

Dags för Wasa Football Cup – så här fungerar årets stora fotbollsfestival

Från 69 olika städer kommer lag för att delta i årets Wasa Football cup, som tillhör en av Finlands tre största juniorturneringar i fotboll. Den femte juli drar den årliga turneringen igång och pågår i tre dagar.

Nyhetsbild

Barn från Vasa och Korsholm medverkar i kortfilmer på Stundars

I vår har det spelats in fyra kortfilmer på Stundars. ‘’Tid och rum för fantasilekar 1-4’’ lyfter fram Stundars museums inne- och utemiljöer och speciellt museets lek- och lärmiljöer för barn.

Nyhetsbild

En konstutställning som undersöker relationen mellan människa och natur

Under sommaren visas konstverk av konstnärsgruppen On Northern Routes på Stundars. Gruppens mål är att undersöka hur relationen mellan människa och natur praktiseras, synen på den och hur den värderas i den norra delen av nutida Europa.

Nyhetsbild

Tottesunds herrgård får nytt liv i sommar

MAXMO Nyrenoverade Tottesunds herrgård erbjuder mångsidigt program i sommar. "Vi vill skapa nytt liv på Tottesund", säger Håkan Nylund, ordförande för Maxmo hembygdsförening. 

Nyhetsbild

Malin ger ut digital bok med 53 recept på glutenfritt bröd: "Men jag hade kunnat göra 20 till"

Den finlandssvenska entreprenören och receptkreatören Malin Vesterback har lanserat sin fjärde bok. Det är en digital satsning som innehåller 53 recept på glutenfritt bröd.

Nyhetsbild

Vasas sommarartister brinner för sitt jobb

VASA Vasa stads sommarartister i år är Emma Dahl, Emma Katajamäki, Joona Keturi och Nikolas Siika-aho. I nästan två månader ska de underhålla Vasaborna på boenden, torg och i parker.

Nyhetsbild

Prideparaden gata för gata – här är rutten

VASA.

Dagens prideparad startar klockan 13 på torget. Arrangörerna uppskattar att 1 000 personer deltar i paraden som går via Hovrättsesplanaden till Sandö. 

 

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet