Sport I går 21.26

Sundom IF besegrade IK Myran i egentliga hemmapremiären: ''Tre poäng är alltid tre poäng''

FOTBOLL IK Myran gästade Sundom med taggade spelare och en hetlevrad målvakt. Den senare spelade en stor roll i en match som Sundom IF till slut vann relativt enkelt.

Sport 22.6.2021

Kryss för VPS i Nuorelas debut: ''Ingen är nöjd med det här resultatet''

FOTBOLL Efter att ha legat under vid två tillfällen mot RoPS fick VPS ändå med sig en poäng i Jussi Nuorelas chefstränardebut – ett resultat som ingen var speciellt nöjd med.

Sport 22.6.2021

Belgien ett nummer för stort och Finlands avancemang i stor fara: ''Vill tacka det finländska folket''

FOTBOLL Finland var aldrig nära Belgiens mål, men åttondelsfinalen var länge inom räckhåll. Efter några stycken av individuell belgisk briljans släcktes de blåvita drömmarna.

Sport 21.6.2021

Historisk medaljskörd av Vasa Simsällskap i FM: ''Kanske vårt bästa resultat i modern tid''

SIMNING FM i Kuopio avslutades i söndags. Vasa Simsällskap och i synnerhet Nader Khalili kan blicka tillbaka på ett framgångsrikt mästerskap.

Sport 18.6.2021

Oliver Pada utslagen efter första omgången i U17-EM – ''Jag hade kontroll och kände att jag hade en chans''

BROTTNING Det blev inget fortsatt brottande i U17-EM för Kvevlaxbon Oliver Pada. Oklarheter kring regelverket och en tuff motståndare stod i vägen för den lovande 16-åringen.

Sport 18.6.2021

Medaljregn för Vasa simsällskap i FM – Nader Khalili kammade hem två guld

SIMNING FM-tävlingarna i simning inleddes under torsdagen och Vasa simsällskap stod för en förträfflig medaljskörd under den första tävlingsdagen.

Sport 17.6.2021

Slutspelsdrömmen lever – kan det finländska kollektivet rubba den belgiska maskinen?

FOTBOLL En match återstår av gruppspelet och Finlands hopp lever, bakslaget mot Ryssland till trots. För att rubba Belgien krävs en fulländad insats av både spelare och tränare.

Sport 16.6.2021

Kalldusch strax före paus sänkte Finland i EM: "Segern var inom räckhåll"

FOTBOLL Finland lyckades inte vaska fram några EM-poäng mot Ryssland. Chanserna till avancemang minskade – men utplånades inte.

Sport 16.6.2021

Finland skördar frukten av "Rives" systematiska arbete – jättematch mot Ryssland väntar

FOTBOLL Finlands andra gruppspelsmatch i EM närmar sig med stormsteg. I ett soligt Sankt Petersburg väntar ett revanschsuget Ryssland som vid seger kan grusa de blåvita förhoppningarna.

Sport 15.6.2021

Sundom IF besegrade VPS Akatemia i målrik match: ''Grabbarna slet som vargar''

FOTBOLL Sandviken bjöd på målfyrverkeri på tisdagskvällen då VPS akademilag tog emot Sundom IF. Efter sju mål och massvis med gnäll stod bortalaget som segrare.

Sport 15.6.2021

Oavgjort räcker för Finland i EM – Ryssland ifrågasatt efter svag premiär

FOTBOLL Den första omgången i grupp B har avverkats och Finlands utgångsläge ser överraskande ljust ut. Oavgjort mot ett till synes fantasilöst Ryssland räcker sannolikt för avancemang.

Sport 13.6.2021

Oavgjort i premiären för Vasa IFK: "De hade en chans och utnyttjade den"

FOTBOLL Två andralag möttes då Vasa IFK och TPS gjorde upp på söndagseftermiddagen. Trots total VIFK-dominans i andra halvlek delades poängen.

Sport 12.6.2021

EM-kollen, grupp F: Frankrike starkast i "dödens grupp" – stackars Ungern

FOTBOLL I EM:s starkaste grupp huserar tre av förhandsfavoriterna. Tack vare den relativt nya tredjeplatsfunktionen kan alla avancera till slutspel, vilket också verkar sannolikt. Oddsen talar verkligen inte för Ungern i år.

Sport 11.6.2021

EM-kollen, grupp E: Ifrågasatta spanjorer och slitstarkt Polen – covidkaos i svenska truppen

FOTBOLL Coronaviruset stjäl rampljuset i Grupp E, som i övrigt kan sluta hur som helst. Spanien anses vara bleka i år medan Polen och Sverige har ungefär lika starka spelarmaterial att tillgå. Slovakien får slå ur underläge och har inget att förlora.

Sport 11.6.2021

EM-kollen, grupp D: England regerar – och Skottland kan knäcka kroaterna

FOTBOLL Engelsmännen ska gå ut på Wembley och sopa rent i EM-gruppspelet. Bakom dem blir det en hård kamp mellan Skottland och Kroatien.

Sport 10.6.2021

EM-kollen, grupp C: Nederländerna ska vidare – Ukraina vassare än Österrike

FOTBOLL Grupp C utmålas som den svagaste i sommarens EM. David Alaba försöker bära Österrike vidare från gruppen. Ett spänningsmoment är också huruvida Nordmakedonien kan rubba konkurrenterna.

Sport 9.6.2021

EM-kollen, grupp B: Urstarkt Belgien och disciplinerade danskar – hur långt bär "Rivelutionen" för Finland?

FOTBOLL För första gången någonsin är ett finländskt herrlandslag med i ett internationellt mästerskap. Men det blir riktigt tufft i gruppspelet för Finland.

Sport 8.6.2021

EM-kollen, grupp A: Imponerande italienare går vidare, vilsna walesare får det svårt

FOTBOLL I helgen startar herrarnas fotbolls-EM och VBL/ÖT går igenom turneringens lag grupp för grupp. I grupp A är en av fotbollens absoluta stornationer favorit.

Sport 30.5.2021

VPS-juniorerna fick till stark comeback – tränaren Sillanpää: ’’Vi spelade verkligen upp oss’’

FOTBOLL VPS P17-lag inledde FM-serien med hemmamatch mot PKKU på söndagen. Efter att lagen dominerat varsin halvlek vandrade spelarna av planen utan att en vinnare utsetts.

Sport 24.4.2021

VPS nollade SJK Akatemia – tränaren missnöjd: "De kunde ha gjort flera mål"

FOTBOLL VPS fortsatte träningssäsongen med att besegra SJK Akatemia med klara siffror. Trots detta var tränaren Jukka Karjalainen inte helt nöjd med lagets spel.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande