Lokalt 23.7.2021

Tuff månad för mc-folket – "Lägg större vikt vid landsvägskörning"

Sommarens olycksrapportering är dyster läsning. Mer körövning på landsvägar och nya säkerhetslösningar kan vända trenden.

Ekonomi 15.7.2021

Två potentiella köpare av Kalles Inn – "Fastigheten säljs möjligen i sommar"

KORSHOLM Snart har Kalles Inn förhoppningsvis en ny ägare. Det är upp till köparen att utveckla verksamheten.

Lokalt 14.7.2021

Sommarfest på Strömsö - Gerby-Västervikdagen är tillbaka

Gerby-Västervikdagen Efter ett års paus ordnas Gerby-Västervikdagen på Strömsö igen. – Det lönar sig att ta med dansskorna, här ska dansas charleston, säger evenemangsarrangören Annika Wiklund.

Lokalt 13.7.2021

Nu börjar saneringen av Kulturhuset i Smedsby

Kulturhuset Saneringen av Kulturhuset i Smedsby, Korsholm delas in i två etapper. – Vi har haft problem med vattenläckage under en längre tid, säger projektledaren Johan Klemets.

Lokalt 13.7.2021

Jobba på distans eller på arbetsplatsen – arbetsgivaren avgör i höst

Det är upp till arbetsgivarna att bestämma om distansarbetet fortsätter efter sommaren. Hybridmodellen verkar vara höstens melodi.

Lokalt 10.7.2021

Nu börjar arbetet med nya vandringsleder på Björkö – "Kan man komma närmare paradiset än just här?"

Björkö Vandringsintresset i landet håller i sig. Som svar börjar Björkö delägarlag utveckla nya och befintliga vandringsleder mellan Björkö och Panike tillsammans med Forststyrelsen och Korsholms kommun.

Sport 9.7.2021

Mateo har redan gjort fyra mål: "Förra året hade vi bara träningar med laget – det är inte samma sak"

FOTBOLL Jubel och hejaramsor ekar från allaktivitetsplanen vid Fennia Arena. "Det är härligt att få vara på planen igen. Jag har gjort mål med både vänster och höger fot", säger Mateo Sten från Solf IK.

Kultur 2.7.2021

Bilder: Graffitilandia öppnar – "Det är ingen fara, gastarna har tagit semester"

VASA Blank wall syndrome är behovet av att måla på tomma gråa väggar. Det är väldigt vanligt bland gatuartister. På tisdag den 6 juli välkomnar Graffitilandias maskot Walle Galle besökare välkomna till utomhusgalleriet.

Lokalt 1.7.2021

I dag blir det enklare att resa i Europa – så funkar EU:s nya vaccinpass

Den 1 juli blir det enklare att resa inom EU för de som är vaccinerade. Då tas EU:s nya vaccinpass i bruk. Det ersätter det tidigare nationella coronaintyget.

Lokalt 30.6.2021

Replot har fått sin första panaman – familjen Ohls återvände efter fyra år i Centralamerika

REPLOT Efter fyra år i Panama återvänder Ida och Tobias Ohls med Replots första panaman Liam Ohls Ohls. – Här är gott att leva, men visst åker vi gärna tillbaka till Panama, säger Ida Ohls.

Lokalt 24.6.2021

VBL frågade Vasabor på stan: Hur ser det perfekta midsommarbordet ut?

VASA VBL gav sig ut på stan för att ta reda på vad Vasaborna tycker ska finnas på midsommarbordet. Hemgjord pizza med ananas, ost och skinka är godaste midsommarrätten, säger Alli Hautero.

Ekonomi 23.6.2021

Grillen Mikki's har öppnat i Smedsby – "Nu är folk extra sugna på att äta ute"

KORSHOLM Att efterträda den populära grillen Smith's burger i Smedsby är en utmaning som kan få den tappraste kocken att backa ur. Mikki's öppnade den 19 juni.

Lokalt 21.6.2021

Lättare resa till Finland, Wasaline avslutar permitteringarna – "Vi förväntar oss en fullspäckad sommar"

I dag lättas restriktionerna för inresor till Finland. "De som har varit permitterade kan komma tillbaka på jobb", säger Peter Ståhlberg, vd på Wasaline.

Lokalt 19.6.2021

Wasalandia: Sliten nöjespark blev färgglatt graffitigalleri – "Taggar är bra så vet mamma inte vad jag gör"

Graffittilandia Den 6 juli öppnar det nya kulturcentret Graffittilandia sina portar för allmänheten. – Vi vill bevara parkens historia och bidra till nya upplevelser, säger Aku Siik.

Lokalt 18.6.2021

BILDER: Så ska Vörås nya friluftscenter se ut – storsatsning på motion

VÖRÅ Arbetsgruppen för utvecklingen av Vörå skid- och friluftscentrum har presenterat sina planer. – Området ska tilltala besökare året om, säger Ulf-Erik Widd, ordförande för projektet.

Nöje 17.6.2021

För 50 år sedan lyssnade han, nu är Hans själv en naturväktare: "Ibland får vi in påsar med avföring – det är vi tacksamma för"

Jubileum Många är stora som hus eller så men de flesta är små. – Vi förstår bara en liten del av naturens hemligheter, säger naturväktaren Hans Hästbacka. I kväll firar det legendariska radioprogrammet 50 år.

Lokalt 14.6.2021

GALLUP: Varför så lågt valdeltagande i Vasa? – VBL talade med väljare på stan

VASA VBL gav sig ut på stan för att ta reda på hur aktivt folk har röstat i kommunalvalet. – Jag tror att pandemin sänkte röstlusten hos många, säger elevassistenten Amelia Kvist.

Lokalt 12.6.2021

Elvaårig crossförare ger järnet på ny crossbana i Vörå – Nico Bystedt: "Nu gäller det"

Vädergudarna var inte nådiga i Vörå under invigningen. Men det struntade motorentusiasterna i när de fick en ny motorcrossbana.

Lokalt 9.6.2021

Vännerna Marco och Felipe hyrde rum på fårfarm och gav sig av mot Vasa när tuppen gol – nu badar de på Sandö

VASA Badsäsongen inleds officiellt den 15 juni och pågår till den 28 augusti, men med en ovanligt varm början på juni månad har den tjuvstartat. Helsingforsborna Felipe Marchant och Marco Meckelberg tar ett dopp vid Sandö badstrand.

Lokalt 8.6.2021

Ungdomar tog sig in i fallfärdig butik – livsfarligt, säger butiksföreståndare: "De kom ut som små myror"

VASA Rivningen av den gamla K-Market-butiken i Sundom har börjat. Butiksföreståndaren Tomas Träskelin uppmanar föräldrar att hålla sina barn borta från platsen.

Hittade du inte artikeln du sökte?

Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv.

Till arkivet

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande