Sport

Amerikansk fotboll

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Vasabon Seppo Evwaraye debuterar i landslaget som 37-åring: "Jag ska göra allt"

AMERIKANSK FOTBOLL Under sin aktiva karriär var Seppo Evwaraye inte långt från att knipa en plats i NFL. Men några landslagsuppdrag blev det inte – förrän nu.

Nyhetsbild

Wasa Royals anfall gick som tåget i Borgå – "Det grämer mig att spelet lossnade så sent i säsongen"

AMERIKANSK FOTBOLL Vasa Royals bjöd på fantastiskt anfallsspel då de gjorde upp med Borgå Butchers i en praktiskt taget betydelselös match. Båda lagen slet för att avsluta säsongen med vinst och undvika platsen som nästjumbo.

Nyhetsbild

Royals dröm om slutspel slocknade mot serieledarna: "Vi förlorade mot Finlands bästa lag"

AMERIKANSK FOTBOLL En andra kvart som Royals förlorade med 0–15 blev för mycket. Man lyckades inte ta den seger laget hade behövt för att hålla slutspelsdrömmarna vid liv. Nu spelar Vasalaget endast om hedern i den sista matchen.

Nyhetsbild

Royals förlorade ödesmatch: "Vi hoppas på att Crocodiles gör bort sig"

AMERIKANSK FOTBOLL En seger hade lyft upp Royals på play off-plats, men det blev en tung förlust i det österbottniska derbyt mot Crocodiles i Seinäjoki.

Nyhetsbild

Nyförvärvet Jallow eld och lågor då Royals spöade Steelers: "Vi vill smyga in i slutspel med de här killarna"

AMERIKANSK FOTBOLL Wasa Royals fick precis det man beställde: en hemmaseger mot Kuopio Steelers. Nu är laget på allvar med i kampen om slutspelsplats. "Vi gjorde vad vi skulle," säger chefstränaren Wesley Mota.

Nyhetsbild

Trump vill se Kaepernick i NFL igen: "Skulle älska att se honom komma in igen"

AMERIKANSK FOTBOLL Colin Kaepernick vill gärna återvända till NFL – och får nu oväntat stöd av president Donald Trump.

Nyhetsbild

Royals suktar efter slutspel – två nya spelare klara för Vasalaget: "I grevens tid"

AMERIKANSK FOTBOLL Wasa Royals förstärker leden med två spelare inför avslutningen av grundserien. Tanken är att öka chanserna att knipa den fjärde och sista slutspelsplatsen.

Nyhetsbild

Ny chefstränare gav inget lyft – Royals åkte på stryk mot Wolverines

AMERIKANSK FOTBOLL Wesley Mota har tagit över som chefstränare för Royals efter Brett Morgan. Han fick en tuff start på karriären – trots två otroliga touchdowns av nyförvärvet Alpha Jallow.

Nyhetsbild

Manfall när Royals föll mot jumbon – en touchdown avgjorde

AMERIKANSK FOTBOLL Starkt försvarsspel av båda lagen satte tonen för bottenmötet, men Saints gjorde det bättre. Royals dröm om slutspel blir allt mer avlägsen.

Nyhetsbild

Royals juniorlag förlorade guldet efter dålig avslutning: "Det är sorgligt"

AMERIKANSK FOTBOLL Två lyckade kvarter räckte inte för att Wasa Royals U20-lag skulle knipa FM-guld på hemmaplan. I slutet rann matchen ur händerna på Vasalaget.

Nyhetsbild

Spektakulärt derby på Karlsplan – Royals hade segern på gaffeln

AMERIKANSK FOTBOLL Säsongens första ligaderby hade allt. I slutet var Royals nära att få en bra position med ett jättekast, men i stället blev det ett bittert nederlag.

Nyhetsbild

Royals juniorer spelar historisk ligafinal: "Fin sak för hela föreningen"

AMERIKANSK FOTBOLL På söndag spelar Wasa Royals U20-lag ligafinal hemma på Karlsplan. Det är första gången föreningens juniorer spelar om en titel på högstanivå.

Nyhetsbild

Royals spelar viktigt derby i kväll: "En motståndare vi vet att vi måste besegra"

AMERIKANSK FOTBOLL Efter en strulig och tung säsongstart har Royals börjat få ordning på leden. I kväll väntar ett derby som laget behöver vinna för att hålla ställningarna i kampen om slutspel.

Nyhetsbild

Tredje raka förlusten för Royals: "Vi gav allt"

AMERIKANSK FOTBOLL Wasa Royals reste till Helsingfors för tredje raka bortamatchen. Liksom i de två föregående blev det förlust.

Nyhetsbild

Evwaraye gjorde comeback – Royals fick storstryk

AMERIKANSK FOTBOLL Royals fick inte bukt på Steelers kastspel i bortamatchen i Kuopio. Vasalagets general manager gjorde comeback i ligan efter en paus på nio år.

Nyhetsbild

Royals åkte på rejäl risbastu i Helsingfors: "De var bättre än oss i dag"

AMERIKANSK FOTBOLL Trots ligaledning och bra flyt i ryggen från säsongsöppningen lyckades inte Wasa Royals rubba Helsinki Roosters på bortaplan.

Nyhetsbild

Seger i premiären för Royals – stark insats av försvaret

AMERIKANSK FOTBOLL Flera nya spelare som inte ännu hunnit komma in i laget är en utmaning för Wasa Royals. Trots det blev det en klar seger i premiären mot Butchers.

Spelare av NFL-kaliber förstärker Royals

AMERIKANSK FOTBOLL När Joey Bradley, drygt en vecka innan säsongsstart, plötsligt lämnade Royals blev det bråttom att hitta en ny quarterback. Och det står nu klart att det är Diondre Borel som förstärker laget.

Nyhetsbild

Royals förstärker försvaret – på gång med ny quarterback

AMERIKANSK FOTBOLL Quarterbacken Joel Bradley valde plötsligt att lämna Royals. Klubben är nu på jakt efter en ersättare. Samtidigt meddelar Royals om en förstärkning i försvarsväg.

Nyhetsbild

Royals ledord inför säsongen: Jämnare, snabbare och effektivare

AMERIKANSK FOTBOLL Fjolårets turbulens är som bortglömd och enligt general manager Seppo Evwaraye har förberedelserna gått bra för Royals. På fredag inleds säsongen.

Nyförvärv ska fylla Youngs och Tresfields skor i Royals

AMERIKANSK FOTBOLL Wasa Royals värvar en amerikan som ska ha stor roll i försvaret. "Han har fått väldigt bra feedback från sina andra klubbadresser", säger general manager Seppo Evwaraye.

Nyhetsbild

Tom Brady tog Patriots till historisk seger i årets Super Bowl

AMERIKANSK FOTBOLL Rutinen vägde tyngre när New England Patriots besegrade Los Angeles Rams med poängfattiga 13–3 i nattens Super Bowl.

Nyhetsbild

Erfarenhet mot frejdighet i Super Bowl

AMERIKANSK FOTBOLL Vad väger tyngst? Rutin och erfarenhet eller talang och ungdomlig frejdighet? Årets Super Bowl, den 53:e i ordningen, mellan New England Patriots och Los Angeles Rams ställer motpolerna mot varandra.

Nyhetsbild

Gynnsamt spelschema för Wasa Royals

AMERIKANSK FOTBOLL FM-ligan i amerikansk fotboll spelas med sju lag den här säsongen. Wasa Royals inleder på hemmaplan.

Nyhetsbild

Två touchdown av Byman när Finland föll i NM-finalen

AMERIKANSK FOTBOLL Fyra spelare från Wasa Royals fanns med när nordiska U19-mästerskapen avgjordes i Kristianstad. En av dem glänste i finalen.

Nyhetsbild

Royals nya quarterback har rötter i Finland

AMERIKANSK FOTBOLL Amerikanen Joey Bradley kommer att vara Royals spelfördelare nästa säsong.

Nyhetsbild

Fyra juniorer från Royals i NM

AMERIKANSK FOTBOLL I helgen avgörs nordiska mästerskapen för U19-landslag. Finland försvarar mästerskapet. I truppen finns fyra spelare från Royals.

Nyhetsbild

Jona Nyström: På söndagar hejar jag på mina favoritförlorare

Det finns ju fördelar och nackdelar med att höstmörkret tätnar. En klar fördel är att de nordamerikanska storligorna varvar i gång och det är NFL som är först ute.

Royals anställde amerikansk tränare

AMERIKANSK FOTBOLL Royals har en ny tränare inför nästa säsong i FM-ligan. Brett Morgan, 34, blir chefstränare för laget som tog FM-brons den här säsongen.

Nyhetsbild

Royals tränare: Steelers var bättre

AMERIKANSK FOTBOLL Seppo Evwaraye beskriver ligasemifinalen som Royals säsong i miniatyr. "Där fanns mycket som var bra, något som var dåligt och en hel del otur. Och allt det här påverkade slutresultatet."

Nyhetsbild

Royals förlorade semifinalen, men tog FM-brons

AMERIKANSK FOTBOLL Det blir ingen FM-final för Royals. Vasalaget förlorade semifinalen mot liganykomlingen Steelers på söndagen.

Nyhetsbild

Royals rådde inte på Roosters trots bra andra halvlek

AMERIKANSK FOTBOLL Roosters från Helsingfors avslutade sin perfekta grundserie i FM-ligan genom att besegra Royals på Karlsplan. Men någon utklassning, liksom i säsongspremiären, blev det inte.

Nyhetsbild

Quarterback får högsta lönen någonsin

AMERIKANSK FOTBOLL Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers, 34, har skrivit på ett nytt avtal med klubben.

Klar seger för Royals – säkrade tredjeplatsen

AMERIKANSK FOTBOLL Wasa Royals tog en klar seger över Butchers i Borgå. På samma gång säkrade man ett bra utgångsläge inför slutspelet.

Nyhetsbild

Nya protester under nationalsången i USA

AMERIKANSK FOTBOLL Minst fem spelare protesterade när NFL-säsongen i amerikansk fotboll startade med träningsmatcher natten till fredag finsk tid. Tre spelare höjde varsin knuten näve medan två andra knäböjde under den amerikanska nationalsången.

Nyhetsbild

Royals besegrade Saints – klättrade i tabellen

AMERIKANSK FOTBOLL Borta var de små ödesdigra misstagen. Tillbaka var det gamla Royals. Då blev det seger borta mot Saints.

Nyhetsbild

Besvikna Royalsminer efter ny förlust

AMERIKANSK FOTBOLL Det blev en hemmaförlust för Wasa Royals när FM-ligan i amerikansk fotboll fortsatte på lördagen. Efteråt konstaterade tränaren Seppo Evwaraye att hans lag straffas för sina misstag.

Nyhetsbild

Wasa Royals har värvat en ny spelare

AMERIKANSK FOTBOLL Wasa Royals har presenterat en ny spelare lagom till lagets match mot Steelers på lördag eftermiddag. Det är Michael Taylor som har kommit till Vasa, kontraktet gäller för resten av säsongen.

Nyhetsbild

Wasa Royals revanschsuget

AMERIKANSK FOTBOLL Wasa Royals är ute efter revansch för det tunga poängtappet mot tabelljumbon Crocodiles förra omgången. Efter en paus på en dryg månad spelar Royals på lördagen åter hemma på Karsplan och ställs då mot tabelltvåan Steelers från Kuopio.

Tung förlust för Wasa Royals

AMERIKANSK FOTBOLL Crocodiles var utan seriepoäng inför lördagens derbymatch, men detta till trots hade inte Royals mycket att sägs till om. Hemmalaget tog en tidig ledning och släppte därefter aldrig greppet.

Nyhetsbild

Wasa besegrade Amsterdam – Royals jobbar på spel i Europaliga

AMERIKANSK FOTBOLL Wasa Royals har tillfrågats om att spela i en tilltänkt semiprofessionell Europaliga. Ett led i arbetet mot det var lördagens match mot Amsterdam Crusaders – som Royals vann.

Nyhetsbild

Misstag fällde Royals i Kuopio

AMERIKANSK FOTBOLL Fem touchdown av Justin Williams räckte inte. Wasa Royals inkasserade säsongens tredje förlust i en match där det blev över åttio poäng totalt.

Nyhetsbild

Royals tog skön derbyseger

AMERIKANSK FOTBOLL Vaasa Royals tog säsongens första seger hemma mot Crocodiles från Seinäjoki på lördagskvällen. Matchen slutade 25-7 till hemmalaget.

Nyhetsbild

Domarmiss avgjorde hemmapremiären

AMERIKANSK FOTBOLL Hemmapremiären blev inte vad Wasa Royals hade hoppats på. Dåligt anfallsspel, en avgörande domarmiss och ett effektivt Borgålag ledde till total kollaps i slutet av matchen.

Nyhetsbild

Positivitet i Royals trots turbulent säsongsinledning – "Målen är de samma"

AMERIKANSK FOTBOLL Spelarna verkar inte berörda av att det stormat runt laget den senaste tiden. Nu ska poängen trilla in och hemmapubliken underhållas.