Sport

Boxning

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Vasaboxaren Mathias Eklund fajtas i Tyskland: "Man måste satsa på det man brinner för"

BOXNING Mathias Eklund är taggad för sin nästa match. Det blir åtta ronder i en tv-studio utan publik i Berlin på fredag – och två veckor i karantän efteråt.

Nyhetsbild

Mike Tyson klar för comeback: "Kommer bli fantastiskt"

BOXNING Mike Tyson, 54, är klar för comeback. Den förre tungviktsvärldsmästaren kommer att möta 51-årige Roy Jones Jr i september.

Nyhetsbild

Boxare bötfälls efter kontroversiell video om våld mot kvinnor

BOXNING Proffsboxaren Billy Joe Saunders döms till böter för en kontroversiell video där han tipsade om hur män kan slå kvinnor. Samtidigt är han fri att återvända till ringen efter att avstängningen hävts.

Nyhetsbild

Nostalgiskt gigantmöte i boxning på gång – Holyfield öppnar för returmöte med Tyson

BOXNING Det har spekulerats kring att boxningslegendarerna Mike Tyson och Evander Holyfield återigen ska mötas i ringen. Nu verkar mötet vara allt närmare att bli av.

Nyhetsbild

Vasaboxaren Mathias Eklund besegrad i Polen: "Mötte en mycket hårdare och skickligare kille"

BOXNING Polacken Fedir Cherkashyn var betydligt vassare än Eklund, som nu får träna vidare för att nå nya mål.

Nyhetsbild

Wilder försvarade sin mästartitel

BOXNING Amerikanen Deontay Wilder, en av tre världsmästare i tungviktsboxning, besegrade sin motståndare, kubanen Luis Ortiz, i nattens match i Los Angeles i USA.

Nyhetsbild

Boxaren Robert Helenius krävs på över 60 000: "Diametralt motsatta uppfattningar"

BOXNING Två manager i Finland vill ha drygt 60 000 euro av Robert Helenius. Detta efter att de ska ha försökt styra upp evenemang och matcher för boxaren under en period mellan 2014 och 2015.

Nyhetsbild

Seger på poäng i Tyskland för Vasaboxaren Mathias Eklund: "Ett stort klistermärke på resväskan igen"

BOXNING Vasaboxaren Mathias Eklund gick en match mot bosniern Edis Dzambas i tyska Dorf Mecklenburg på lördagskvällen.

Nyhetsbild

Mathias Eklund boxas mot 21-årig bosnier i Tyskland: "Man kan inte hurra i förväg"

BOXNING Det är ett halvår sedan Mathias Eklund senast var uppe i boxningsringen. Han är taggad för sin tredje match utomlands och sin andra i Tyskland. Målsättningen är såklart seger – men matchen handlar också om att visa upp sig.

Nyhetsbild

Rysk proffsboxare död efter match

Det ryska boxningsförbundet har kommit med det tragiska beskedet att proffsboxaren Maksim Dadashev har dött, blott 28 år gammal.

Nyhetsbild

Eva Wahlström ger en ärlig bild av hur tuff boxningen är: "Jag har ont överallt, kan inte sova och är hungrig"

BOXNING Två veckor före Eva Wahlströms största utmaning i karriären upptäckte läkarna ett hål i näthinnan. Upplevelsen var ändå oförglömlig. "Nu känns det som jag tas på allvar", säger hon inför nästa stora fajt.

Nyhetsbild

Fury siktar in sig på Wilder

BOXNING Kontroversielle brittiske boxaren Tyson Fury har tagit sig ett steg närmare en ny titelfajt mot amerikanen Deontay Wilder.

Nyhetsbild

Robert Helenius går match i USA: "Det är en stor grej"

BOXNING Tungviktsboxaren Robert Helenius ska upp i ringen i Minnesota i juli.

Nyhetsbild

Ruiz oväntad ny boxningskung

BOXNING Andy Ruiz har sensationellt detroniserat britten Anthony Joshua, och är ny världsmästare i tungviktsboxning.

Nyhetsbild

Boxningen kvar i OS – men förbundet stängs av

BOXNING Internationella olympiska kommitténs, IOK, exekutiva kommitté anser att boxningen ska vara kvar på OS-programmet inför sommarspelen i Tokyo nästa år.

Nyhetsbild

Robert Helenius åker till USA

BOXNING Boxaren Robert Helenius åker till USA för att träna med världsmästaren Deontay Wilder.

Nyhetsbild

Mathias Eklund tog stryk i London: "Hann inte komma i gång"

BOXNING Irländaren Jason Quigley hade elva segrar på knock inför lördagskvällens fajt mot Mathias Eklund. Nu har han tolv.

Nyhetsbild

Mathias Eklund möter irländsk knock out-artist i brittisk OS-arena

BOXNING Det var tänkt att Mathias Eklund skulle ta semester och sedan börja ladda för nästa fajt. Semestern hann han få undan, men nästa fajt är det dags för redan på lördag.

Nyhetsbild

Oavgjort då Eklund klättrade upp i ringen i Botniahallen

BOXNING Matchen mellan Mathias Eklund och vitryske Siarhei Huliakevich i Botniahallen på lördagskvällen slutade oavgjort. "Tack och förlåt", säger en besviken Eklund.

Nyhetsbild

Första segern för Hadadi – "Den här vinsten är för staden Vasa"

BOXNING Vasaboxaren Morad Hadadi och estländaren Mac Ojasmaa hade båda chans att ta sin första proffsseger i Botniahallen på lördagen. Hadadi drog det längre strået.

Nyhetsbild

Botniahallen blir boxningsarena: "Syret räcker garanterat till"

BOXNING Ska det hända något får man se till att ordna det själv. Med den inställningen började Vasaboxaren Mathias Eklund planera en egen proffsboxningsgala. På lördag är det dags.

Nyhetsbild

Mayweather vann i tillfällig comeback

BOXNING Boxningslegendaren Floyd Mayweather vann mot den japanske kickboxaren Tenshin Nasukawa i en uppvisningsmatch i boxning i Tokyo under måndagen.

Nyhetsbild

Boxaren Eva Wahlström får se en dröm gå i uppfyllelse – ”Katie är alla tiders bästa damboxare”

BOXNING På lördag blir Eva Wahlströms dröm verklighet. Hon möter den oerhört meriterade världsmästaren och gamla rivalen Katie Taylor i Madison Square Garden i en VM-titelmatch i en ny viktklass.

Nyhetsbild

Brækhus vann historisk match

BOXNING Cecilia Brækhus är fortsatt obestridd världsmästare i boxning.

Nyhetsbild

IOK utreder om boxningen ska vara med i OS

BOXNING Under ett möte i Tokyo tog Internationella olympiska kommittén inget beslut om boxningen ska få vara kvar på OS-programmet eller inte.

Nyhetsbild

Potkonen klarade första testet – vidare efter skön revansch

BOXNING Det satt hårt åt – men Mira Potkonen tog sig vidare från den tuffa öppningsmatchen i VM i boxning. Potkonen vann över australiern Anja Stridsman med domarrösterna 3–2.

Nyhetsbild

Ingen ny comeback för Mayweather

BOXNING För bara ett par dagar sedan kom nyheten att boxningsstjärnan Floyd Mayweather skulle göra ännu en tillfällig comeback. Men matchen mot japanska kickboxaren Tenshin Nasukawa blir inte av.

Nyhetsbild

Mayweather gör ny comeback – mot japansk kickboxare

BOXNING I fjol gjorde stjärnboxaren Floyd Mayweather tillfällig comeback för att möta MMA-fajtern Connor McGregor, en match som Mayweather vann. Nu gör den 41-åriga obesegrade amerikanen ännu en comeback.

Nyhetsbild

Eklund förlorade titelfajten – "Hade kunnat gå tio ronder till"

BOXNING Mathias Eklund gav järnet i sin första titelfajt. Men efter tolv ronder vann tysken Patrick Rokohl på domarröster.

Nyhetsbild

Eklund redo för första titelfajten – halvmaraton en del av träningen

BOXNING På lördag går Vasaboxaren Mathias Eklund sin första fajt utomlands. En obesegrad tysk står för motståndet och en EM-titel står på spel.

Nyhetsbild

Boxning riskerar OS-platsen

BOXNING Boxningen kan komma att kastas ut från OS-programmet i Tokyo 2020. Detta sedan det internationella boxningsförbundet Aiba endast har en kandidat till den vakanta ordförandeposten: den ifrågasatte uzbeken Gafur Rachimov.

Nyhetsbild

Helenius knockade Teper efter imponerande uppvisning: "Robbe is back!"

BOXNING Det är bara att konstatera: Robert Helenius är tillbaka. En tung vänster fällde förhandsfavoriten Erkan Teper i den åttonde ronden i Tyskland. Det stora formbeskedet betyder att större fiskar och fetare checkar väntar.

Nyhetsbild

Helenius slår tillbaka mot stämningsansökan – kallar anklagelserna fega

BOXNING Vice häradshövning Jussi Kokkila och boxningsmanagern Jaakko Helminen har stämt Robert Helenius på över 80 000 euro för uteblivna arvoden. Åsikterna går isär – Helenius bestrider stämningen i starka ordalag.

Nyhetsbild

Robert Helenius i rättsligt trubbel – stäms på 80 000 euro

BOXNING Boxningsmanagern Jaakko Helminen och vice häradshövning Jussi Kokkila har lämnat in en stämningsansökan för uteblivna arvoden. Helenius nuvarande manager Markus Sundman är förbannad över att uppgifterna publiceras samma dag som Helenius ska upp i ringen.

Nyhetsbild

Joshua försvarade sina titlar i London

BOXNING I sjunde ronden var stormatchen inför 80 000 åskådare på Wembley i London över. Anthony Joshua hade då skickat i väg en höger som fick stopp på den ryske utmanaren Alexander Povetkin.

Nyhetsbild

Guldkyssen – problembarnet Elina Gustafsson blev bäst i Europa

BOXNING Elina Gustafsson har gått från en lärarmardröm till ett stort OS-hopp. I tisdags fullbordade hon en fantastisk finländsk boxningsdag genom att ta EM-guld – men vägen till toppen har varit lång och snårig.

Nyhetsbild

Potkonen är i bättre form än i Rio – vill avsluta med OS-guld

BOXNING Mira Potkonen tog sitt första mästerskapsguld i EM i Bulgarien. 37-åringen känner sig starkare än någonsin. – Som idrottare är hon fortfarande ung, säger tränaren Maarit Teuronen.

Nyhetsbild

Potkonen tog historiskt EM-guld – Gustafsson fullbordade Finlands gyllene tisdag

BOXNING Mira Potkonen vann över Anastasija Beljakova i finalen i Bulgarien och säkrade det första finländska EM-guldet på damsidan. Det andra kom en knapp timme senare.

Nyhetsbild

Mira Potkonen tog historiskt EM-guld

BOXNING Mira Potkonen vann över Anastasija Beljakova i finalen i Bulgarien och säkrade det första finländska EM-guldet på damsidan.

Nyhetsbild

Förre tungviktsmästaren drar sig tillbaka

BOXNING David Haye, världsmästare i tungviktsboxning mellan 2009 och 2011, avslutar sin karriär.

Nyhetsbild

Frustrerad Helenius: ”Hade gärna redan varit världsmästare”

BOXNING Robert Helenius lät sig inte knockas av en svår lungsjukdom. Han har återigen börjat vandra uppför berget mot världstoppen. På lördag väntar en mellanmatch mot vitryssen Jurij Byhovtzev. – Han är en seg jävel, säger Helenius.

Nyhetsbild

Boxningen riskerar förlora OS-plats

OLYMPISKA SPEL Boxningen kan kastas ut från OS-programmet i Tokyo 2020. Det hotet kommer från Internationella olympiska kommittén, IOK, som är missnöjd med hur Internationella boxningsförbundet, AIBA, sköts.

Nyhetsbild

Stort mästarmöte i boxning i mars

BOXNING Röran i boxningsvärlden kring vem som är världsmästare i tungvikt ska rensas upp – i alla fall lite grann.

Nyhetsbild

Tatli Europamästare igen

BOXNING Edis Tatli besegrade Francesco Patera och tog tillbaka EM-bältet i lättvikt.

Nyhetsbild

Eklund tog nionde segern

BOXNING Vasaboxaren Mathias Eklund är snart uppe i tvåsiffrigt vad gäller segrar i proffsboxningsringen.