Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Sport

Friidrott

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Sandra Eriksson söker sponsorer med OS i siktet: "Studiestödet räcker till halva vardagen"

FRIIDROTT En fotskada förstörde sommaren. Nu tränar Sandra Eriksson igen med full fokus på att löpa hinder i Tokyo-OS 2020. Samtidigt söker hon sponsorer för att få ekonomisk uppbackning.

Nyhetsbild

Friidrottsbasen kritiseras efter VM i Doha: "Skittävling"

FRIIDROTT Maratontävlingarna i VM i Doha knäckte många löpare och nu riktar en av dem skarp kritik mot internationella friidrottsförbundets chef Sebastian Coe.

Nyhetsbild

Idrotten blev mindre viktig för Zenitha och Hugo när dottern Wilda kom in i bilden: "Hur hann man ens träna så mycket förr?"

IDROTT OCH FAMILJELIV Att gå från att ha idrotten som högsta prioritet till att dottern Wildas behov går före allt annat har varit en omställning för Zenitha och Hugo Karlström. Zenitha har inte bestämt om hon fortsätter elitsatsningen på friidrotten.

Nyhetsbild

Tokyo föreslår OS-maraton mitt i natten

FRIIDROTT Över fyra mils löpning i stark hetta och hög luftfuktighet är inte särskilt bra för hälsan ens om det handlar om vältränade elitidrottare.

Nyhetsbild

Helander fjärde i militär-VM – Finland utan spjutmedalj för första gången sedan 1995

FRIIDROTT Oliver Helander sa farväl till en lång säsong med att bli fjärde i militär-VM i kinesiska Wuhan. Ett kast på lite över 75 meter skulle ha räckt för medalj.

Nyhetsbild

David Söderbergs fortsatta idrottskarriär öppen – "Jag tar beslut i december"

FRIIDROTT David Söderberg kastade inte i en enda tävling i år. Frågan är om han fortsätter. Svaret är kanske.

Nyhetsbild

Tero Pitkämäki lägger undan spjutet och tar fram yxan – "I morgon blir det skogsarbete"

FRIIDROTT Under åren i Vasa tog Tero Pitkämäki steget in i världseliten. Det blev en lång och framgångsrik karriär – men nu är den över.

Nyhetsbild

Bekräftat: Tero Pitkämäki slutar

FRIIDROTT Nu är det definitivt klart: Spjutkastaren Tero Pitkämäki avslutar sin karriär. "Nu känns det tomt", säger han.

Nyhetsbild

Kipchoge satte historiskt maratonmål – kom i mål på under två timmar

FRIIDROTT Eliud Kipchoge har lyckats med det som ingen annan människa klarat av tidigare. 34-åringen har sprungit ett maraton på under två timmar. Vi kan göra världen till en vacker plats, säger Kipchoge efter loppet.

Nyhetsbild

Etelätalo fjärde i spjutfinalen – favoriten bars ut på bår

FRIIDROTTS-VM Lassi Etelätalo försvarade de finländska färgerna i spjutfinalen i VM i Doha. Och han behöver inte skämmas för sin insats.

Nyhetsbild

Gatlin fick äntligen ett stafettguld

FRIIDROTTS-VM Vid 37 års ålder fick Justin Gatlin till slut vinna ett stort mästerskapsguld i stafett.

Nyhetsbild

Häcktrion till semifinal – Neziri: I morgon gör jag en perfekt prestation

FRIIDROTTS-VM Nooralotta Neziri, Annimari Korte och Reetta Hurske är alla vidare till VM-semifinal i 100 meter häck. Samtliga sprang under 13 sekunder i försöken.

Nyhetsbild

Två av tre misslyckades totalt – Etelätalo enda finländaren i spjutfinal

FRIIDROTTS-VM Det blev ett chockartat spjutkval där många av de stora förhandsfavoriterna misslyckades totalt. Lassi Etelätalo var den finländare som med hjärtat i halsgropen kvalificerade sig för söndagens final.

Nyhetsbild

Barshim fixade VM-guldfest på hemmaplan

FRIIDROTTS-VM Mutaz Essa Barshim hoppade, trots tidigare skadeproblem, högst i höjdhoppsfinalen i VM och fixade en riktig guldfest inför hemmapubliken i Doha.

Nyhetsbild

Pia Sundstedt om fotbolls-VM i Qatar: Ta med vinterjackan

FRIIDROTTS-VM VM i Qatar har fått hård kritik. Före detta elitcyklisten Pia Sundstedt bor sedan 2012 i landet och har en annan synvinkel.

Nyhetsbild

Axeln håller för VM – sista träningarna gav Helander lovande besked

FRIIDROTTS-VM Tre raka mästerskap utan en finländsk spjutmedalj. Hur ska Oliver Helander bära sig åt för att stoppa den trenden efter en skadefylld sommar?

Nyhetsbild

Veckans quiz: Har du koll på VM i friidrott?

FRIIDROTTS-VM VM i friidrott pågår i Doha i Qatar. Men var arrangerades de första mästerskapen och i vilka grenar har Finland vunnit medalj? Gör SPT:s quiz och ta reda på din nivå!

Nyhetsbild

Världsmästaren bröt tiokampen i tårar

FRIIDROTTS-VM Regerande världsmästaren och världsrekordinnehavaren Kevin Mayer lyckades inte försvara sitt VM-guld i herrarnas tiokamp.

Nyhetsbild

Finländsk VM-besvikelse – magsjuk Maria Huntington avbryter sjukampen

FRIIDROTTS-VM Maria Huntington kastar in handduken som trettonde dam i resultatlistan.

Nyhetsbild

Äntligen finländsk finalplats – Kristiina Mäkelä kvalsexa: "Jag gav allt"

FRIIDROTTS-VM Finlands första finalplats i friidrotts-VM i Doha är bärgad. Det såg trestegshopparen Kristiina Mäkelä till.

Nyhetsbild

Märkliga publikhändelser under VM i Doha: "De kom från ingenstans"

FRIIDROTTS-VM Publikfiaskot under friidrotts-VM i Doha, Qatar, är en stor snackis. Nu verkar det tas till alla knep för att få tv-tittarna att tro att det är mycket publik och bra stämning.

Nyhetsbild

Ordförande om publikfiaskot i VM: "Vi kunde ha gjort mer"

FRIIDROTTS-VM De tomma stolarna på stadion i Doha stör flera av idrottarna. "De idrottare som fokuserar på de yttre omständigheterna är troligen inte de som går hem med medalj", säger IAAF:s ordförande Sebastian Coe.

Nyhetsbild

Huntington inledde sjukampen sämre än önskat – trettonde inför andra dagen

FRIIDROTTS-VM 100 meter häck, höjd, kula och 200 meter var de grenar sjukamparna inledde med på onsdagen. Finländskan Maria Huntington har hittills inte presterat så bra som hon hade hoppats.

Nyhetsbild

Anklagelser mot avstängda tränaren Salazar: "Använt idrottare som laboratoriedjur"

FRIIDROTTS-VM Stjärntränaren Alberto Salazar, som stängts av i fyra år för dopning, ska ha använt sina idrottare som "laboratoriedjur".

Nyhetsbild

Tränaren avstängd – stjärnlöparen vägrade svara på frågor i VM

FRIIDROTTS-VM Stjärnlöparen Sifan Hassan, som tränats av den nu dopningsavstängda tränaren Alberto Salazar, är tystlåten i Doha.

Traillöpning på Öjberget för andra gången

LÖPNING På lördag arrangeras Öjbergets Trail Run för andra gången. I fjol samlade loppet åttio deltagare, men nu är få förhandsanmälda.

Nyhetsbild

Kuivisto rekordsnabb – utslagen ur VM ändå

FRIIDROTTS -VM Efter att ha blivit utslagen i försöken på 800 meter gick Sara Kuivisto samma öde till mötes på 1500 meter.

Nyhetsbild

VM-silver till Duplantis

FRIIDROTTS-VM Ribban darrade ordentligt, den nästan hoppade. Men den låg kvar. Armand Duplantis klarade 5,97 i sista försöket och nosade på VM-guldet. Det blev till slut ett silver till 19-åringen.

Nyhetsbild

Raitanen elva sekunder från rekord i VM: "Allt stod inte rätt till i kroppen"

FRIIDROTTS-VM Topi Raitanens försökslopp på 3000 meter hinder blev allt annat än en finländsk succé. Han skulle ha behövt springa nytt personligt rekord för att ta sig till final.

Nyhetsbild

Warholm försvarade VM-guldet

FRIIDROTTS-VM Det var upplagt för en superfajt i VM-finalen i 400 meter häck i Doha.

Nyhetsbild

Daniel Ståhl öppnade Sveriges guldkonto: "Underbart, fint och jättekul"

FRIIDROTTS-VM Daniel Ståhl lyckades i jakten på sitt första VM-guld.

Nyhetsbild

Jakob Ingebrigtsen femma på 5 000 meter

FRIIDROTTS-VM Jakob Ingebrigtsen gav sig själv chansen att följa upp förra årets EM-guld med ännu en titel i Doha.

Nyhetsbild

Ståhls favoritdiskus underkändes av arrangörerna: "Vi har en A- och en B-plan"

FRIIDROTTS-VM På måndag kastar svensken Daniel Ståhl för guld i diskusfinalen i friidrotts-VM. Men dagen före är det fortfarande ovisst om han får kasta med sin favoritdiskus.

Nyhetsbild

50 kilometer gång en het pärs – Kinnunen jublade i mål, Partanen avbröt: "Jag njöt inte, det var jävligt varmt"

FRIIDROTTS-VM En finländare – Jarkko Kinnunen – tog sig i mål på herrarnas 50 kilometer gång i friidrotts-VM i Doha, Qatar. Veli-Matti "Aku" Partanen avbröt.

Nyhetsbild

Kritiken mot VM: "Gör oss till försöksdjur"

FRIIDROTTS-VM Hårda ord har riktats mot Qatar sedan landet utsågs till värdnation för friidrotts-VM.

Nyhetsbild

Ståhls lättnad – enkelt vidare till VM-final: "Hade överhettad motor i första kastet"

FRIIDROTTS-VM Först övertramp – men sedan visade Daniel Ståhl att han hör till världseliten.

Nyhetsbild

Inför 50 kilometer gång i VM i kväll: "Jag har lovat min fru att komma hem levande"

FRIIDROTTS-VM Damernas maraton i VM slutade med bisarra scener och en tredjedel som avbröt. Nu är det gångarnas tur. I kväll avgörs 50 km gång – ett lopp där deltagarna är ute i Doha-värmen ännu längre tid än maratonlöparna.

Nyhetsbild

Bisarra scener i damernas VM-maraton som en tredjedel avbröt: "Aldrig igen"

FRIIDROTTS-VM Sjukvårdstransporter åkte i skytteltrafik med löpare som tvingades bryta i damernas VM-maraton. "Jag var förberedd på det värsta men det här var tusen gånger värre", säger svenska Cecilia Norrbom.

Nyhetsbild

Richardsson fick tvärnita och tappade rytmen – VM-final hade krävt ordentligt rekord

FRIIDROTTS-VM På ett torrhinder i början av hinderloppet tappade Camilla Richardsson farten totalt då hon fick tvärnita. Sluttiden blev sämre än hennes normalnivå och långt från final.

Nyhetsbild

Nöjd Tervo utslagen i släggkvalet: "Jag njöt av kastningen"

FRIIDROTTS-VM Vare sig Krista Tervo i slägga, Wilma Murto i stav, Ella Junnila i höjd eller Simo Lipsanen i tresteg avancerade till VM-final i Doha. Tervo och Murto presterade på sin egen nivå, medan Junnilas och Lipsanens hoppande var en besvikelse.

Nyhetsbild

Kuivisto femma i första heatet – tiden räckte inte till VM-semifinal på 800 meter

FRIIDROTTS-VM Eftersom första varvet gick på 1.01 var det klart att sluttiden i Sara Kuivistos heat på 800 meter inte skulle bli något att hurra över. Hennes tid räckte därmed inte till semifinal.

Nyhetsbild

Sju Sjöar avgörs på söndag

LÖPNING Sju Sjöar hör slutet av september till. På söndag arrangeras motionsloppet för 52:a gången och tävlingscentralen är som vanligt förlagd till Lappfors.

Nyhetsbild

Varnar för dödsfall under friidrotts-VM: "Kokar inombords"

FRIIDROTTS-VM Extrema väderförhållanden väntar när det ska tävlas i maraton i VM i Qatar. Det svenska förbundets läkare varnar för att löpare i värsta fall kan dö.

Nyhetsbild

Hotellskandal i VM: "Det var kloakstank"

FRIIDROTTS-VM Både den svenska och norska VM-truppen i friidrott bokade in sig på Ezdan Hotel i Doha. Norrmännen har redan checkat ut. Rummen höll inte måttet.

Nyhetsbild

OS-guldmedaljör en av tre som stoppas från VM

FRIIDROTTS-VM Med bara dagar kvar till friidrotts-VM i Doha stoppas tre tävlande från att ställa upp på grund av dopningsrelaterade förseelser. Bland dessa sticker den regerande olympiska mästaren i slägga, Dilsjod Nazarov, ut.