Sport

Gymnastik

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Australiska gymnaster vittnar om övergrepp: "Hade ångest och var en deprimerad tonåring"

GYMNASTIK Tidigare landslagsgymnaster i Australien vittnar om att de blev utsatta för sexuella trakasserier och mobbning under sina karriärer."Som 17-åring kände jag att det hade varit enklare att avsluta mitt eget liv", skriver Chloe Gilliland på Facebook.

Gymnastiktränaren i Närpes fick varning – "Oetiskt beteende"

GYMNASTIK Finlands gymnastikförbunds disciplinnämnd ger en tränare i Närpes en varning. Orsak: Oetiskt beteende.

Nyhetsbild

Kronans ordförande beklagar dåligt ordval om coronaviruset

GYMNASTIK Ibland måste man vakta sina ord. Kronans ordförande Linda Karlström anser att hon inte borde ha använt ord som hysteri och skräckpropaganda om coronakrisen i ett mejl till sina adepter.

Nyhetsbild

Vasa Gymnastikförening flyttar firandet av sina 120 år till hösten: "Ett lätt beslut"

GYMNASTIK Tanken var att Vasa Gymnastikförening skulle ha firat sina 120 år på Wasa Teater den 6 juni. Nu flyttas jubileumsshowen framåt, till ett ännu obestämt datum.

Nyhetsbild

FSG-festivalen i Närpes flyttas till nästa sommar: "Vi tar en liten paus nu bara"

GYMNASTIK FSG-festivalen ordnas vart fjärde år och i sommar stod Närpes på tur som värdort för den stora gymnastikfesten. Men nu flyttas evenemanget fram.

Nyhetsbild

Nina Lindahl har svårt att tacka nej till gymnastik och dans – hon har det i generna

ELDSJÄLAR Nina Lindahl är ett bekant namn för de som haft att göra med Vasa Gymnastikförening de senaste åren. Att sluta ta sig an uppdrag passar henne inte – att bara vara aktiv gymnast skulle hon inte ha ro med.

Nyhetsbild

Tre blir en med start i januari – Wasa Unique en nystart för många gymnaster

GYMNASTIK Efter årsskiftet övergår hela Vaasan Vasamattarets och Vaasa-Tytöts verksamhet till Wasa Unique. Den tredje länken, Vasa Gymnastikförening, för stegvis över sin verksamhet – och truppgymnasterna är först ut.