Sport

Gymnastik

Nyhetsbild

BILDER: Unga truppgymnaster kom från hela Svenskfinland – se resultaten från FSGM

GYMNASTIK Wasa Unique stod som värdar för tävlingarna i estetisk truppgymnastik i helgen. Nästan 350 truppgymnaster var på plats.

Nyhetsbild

En häftig upplevelse, tycker Närpesgymnaster som deltog i världens största gymnastikevenemang

Närpesgymnasterna är nyligen hemkomna från världens största gymnastikevenemang Gymnaestrada i Amsterdam. Nu ser de tillbaka på en minnesvärd resa.

Nyhetsbild

Video: 1700 finländska gymnaster dansar till "Cha cha cha" i Amsterdam – Sundombon Rebecca: "En vecka fylld av glad stämning"

GYMNASTIK När evenemanget World gymnaestrada öppnades i Amsterdam på söndagen dansade 1700 finländska gymnaster till Käärijäs låt "Cha cha cha". Rebecca Siegfrids och Nina Lindahl är på plats från Wasa Unique. De säger att stämningen är på topp.

Nyhetsbild

VIDEO: Färgsprakande och dansant genrep – FSG:arna är redo för World Gymnaestrada

GYMNASTIK Finlands Svenska Gymnastikförbund (FSG) uppträder vid World Gymnaestrada i Amsterdam med två helheter i början av augusti. I söndags genrepade drygt 100 gymnaster med "Hope" i Jakobstad.

Nyhetsbild

Truppgymnasten Frida, 17 år, från Vasa tillhör ett av världens bästa lag: "Det är hit jag har siktat"

TRUPPGYMNASTIK Frida Rinne ville satsa ännu högre än vad som var möjligt inom truppgymnastiken hemma i Vasa. Då flyttade hon 400 kilometer söderut för att bli en del av världens bästa lag.

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Lappfjärdsgymnasterna tog tre guld på hemmaplan – över 300 gymnaster deltog i FSG-mästerskapen i Kristinestad

Över 300 gymnaster tog sig till Kristinahallen för mästerskap på lördagen. Det blev hela tre guld för Lappfjärds Gymnastikförening som också stod som värd för mästerskapen.

Nyhetsbild

Två lag från Wasa Unique ska representera Finland: "Målet är att göra vårt allra bästa på en internationell scen"

GYMNASTIK På lördagen ordnades Wasa Cup i Botniahallen där över 600 truppgymnaster på allt från nybörjar- till elitnivå deltog.

Nyhetsbild

Nationell tävling för truppgymnaster ordnades i Botniahallen – 9-åriga Evelyn i Wasa Unique: "Vi tappade ganska många bollar"

GYMNASTIK Wasa Unique arrangerande Wasa Cup i Botniahallen på söndagen och hade också många egna lag med, såsom Team Wineda som deltog i 8–10-årsklassen. 

Nyhetsbild

Wasa Unique ordnar nationell tävling för truppgymnaster och julfest i Botniahallen: "Viktigt att visa upp vad vi gör"

GYMNASTIK Truppgymnaster från hela Finland intar Botniahallen på söndag när Wasa Unique ordnar den nationella tävlingen Wasa Cup. Förberedelserna är i full gång och arrangören utlovar tuffa tävlingar.

Rysk gymnast avstängd för krigssymbol – politiker sågar beslutet

GYMNASTIK Den ryska gymnasten som hade den ryska krigssymbolen "Z" på sig under en medaljceremoni stängs av i ett år, meddelar det internationella förbundets etiska kommitté.

Nyhetsbild

Andrea Edman från Vasa med och kämpar om VM-guld i estetisk truppgymnastik: "Såklart är det jättehäftigt"

GYMNASTIK Olarin Voimistelijat hör till förhandsfavoriterna när VM i estetisk truppgymnastik ordnas i Helsingfors nästa helg. Andrea Edman, från Vasa, är en av medlemmarna.

Nyhetsbild

Johan Boholm i Kronan irriterad på FSI: "Vi har inte hört ett knäpp därifrån"

GYMNASTIK IK Kronans ordförande Johan Boholm är irriterad på FSI för förbundets utspel om Linda Karlström. Eller "frissta på FSI" som han uttrycker det.

Nyhetsbild

Drott om Linda Karlströms tränaruppdrag: "Förbundet måste kontakta oss om någonting ändrats"

GYMNASTIK Finlands Svenska Gymnastikförbund har fått i uppdrag att utreda Linda Karlströms tränaruppdrag i Drott och Kronan. Det förvånar sektionens ordförande Irene Strömberg i Drott, eftersom ingen kontaktat föreningen.

Nyhetsbild

Dansa högklassigt med FSG – förbundet startar pilotprojekt

DANS Vill du träna dans på hög nivå? I så fall kan Finlands Svenska Gymnastikförbunds pilotprojekt vara något för dig. Den inledande auditionen ordnas i Vasa den 30 oktober.

Nyhetsbild

Simone Biles pratar ut efter tunga åren: "Jag borde ha slutat före Tokyo"

GYMNASTIK Simone Biles hyllades världen över för sin öppenhet om psykisk ohälsa under OS i Tokyo. Men själv säger hon nu att hon aldrig ens borde ha åkt till tävlingarna.

Nyhetsbild

Världsstjärnan Biles tackar för stödet efter OS-avhoppet: "Jag är mer än mina resultat"

GYMNASTIK Gymnastikstjärnan Simone Biles bröt lagtävlingen och står över mångkampsfinalen med hänvisning till att hon mår psykiskt dåligt. Nu tackar hon för stödet.

Nyhetsbild

Populära gymnastikläger lockar många – Wasa Unique: ''Vi har sett fram emot det här''

GYMNASTIK I sommar blir det tre läger i estetisk truppgymnastik. Temana är hobby, pro team och top team.

Nyhetsbild

EM-gymnast markerar mot sexualisering med ny dräkt

GYMNASTIK Den tyska gymnasten Sarah Voss tävlade i en helkroppsdräkt i EM i Basel för att markera mot sexualiseringen inom sporten.

Nyhetsbild

Elin Blomqvist fick drömjobbet

GYMNASTIK För Elin Blomqvist i Jakobstad innebär den nya digitala verkligheten vi lever i att hon vågade satsa på att söka drömjobbet. Nu är hon verksamhetsledare för FSG.

Nyhetsbild

Ingen gymnastikfestival i Närpes i sommar – flyttas till 2024: "Vi tar vårt ansvar som förbund"

GYMNASTIK Det blir ingen gymnastikfestival i Närpes nästa sommar. På onsdagskvällen tog Finlands Svenska Gymnastikförbund beslutet att flytta fram evenemanget.

Nyhetsbild

FSGM i estetisk truppgymnastik ordnades online – se resultaten från tävlingarna

GYMNASTIK FSGM i estetisk truppgymnastik skulle hållas i Vasa på lördagen men blev inställt på grund av coronaläget. I stället hölls tävlingen online under namnet FSG-cup.

Nyhetsbild

12-åriga Matilda tränar artistisk gymnastik sex gånger i veckan: "Bom är det läskigaste"

GYMNASTIK I helgen ordnade Vasa Redskapsfantaster tävlingar i artistisk gymnastik. För många var det här startskottet för tävlingssäsongen efter ett långt uppehåll. En av de som fick sin säsongspremiär var Matilda Nikkola.

Nyhetsbild

FSGM i Botniahallen ställs in för andra gången – Wasa Uniques ordförande: "Det finns inga andra möjligheter"

GYMNASTIK FSGM i estetisk truppgymnastik skulle ha ordnats i Botniahallen på lördag. Vasa stads restriktioner gör att evenemanget inhiberas, en andra gång.

Nyhetsbild

Lugn tävlingsstart för Vasa Redskapsfantasters stjärnor – se resultaten från uppladdningen inför FM

GYMNASTIK På lördagen och söndagen höll Vasa Redskapsfantaster tävlingar i artistisk gymnastik – de första tävlingarna för säsongen för många.

Nyhetsbild

En egen träningshall fanns i Wasa Uniques treårsplan – förverkligades redan nu tack vare sponsoravtal

GYMNASTIK Sedan början av juni hyr gymnastikföreningen Wasa Unique en egen träningslokal i Swingelings gamla lokal i Smedsby. Det nya namnet för lokalen är Vilpe Arena.

Nyhetsbild

Australiska gymnaster vittnar om övergrepp: "Hade ångest och var en deprimerad tonåring"

GYMNASTIK Tidigare landslagsgymnaster i Australien vittnar om att de blev utsatta för sexuella trakasserier och mobbning under sina karriärer."Som 17-åring kände jag att det hade varit enklare att avsluta mitt eget liv", skriver Chloe Gilliland på Facebook.

Gymnastiktränaren i Närpes fick varning – "Oetiskt beteende"

GYMNASTIK Finlands gymnastikförbunds disciplinnämnd ger en tränare i Närpes en varning. Orsak: Oetiskt beteende.

Nyhetsbild

Kronans ordförande beklagar dåligt ordval om coronaviruset

GYMNASTIK Ibland måste man vakta sina ord. Kronans ordförande Linda Karlström anser att hon inte borde ha använt ord som hysteri och skräckpropaganda om coronakrisen i ett mejl till sina adepter.

Nyhetsbild

Vasa Gymnastikförening flyttar firandet av sina 120 år till hösten: "Ett lätt beslut"

GYMNASTIK Tanken var att Vasa Gymnastikförening skulle ha firat sina 120 år på Wasa Teater den 6 juni. Nu flyttas jubileumsshowen framåt, till ett ännu obestämt datum.

Nyhetsbild

FSG-festivalen i Närpes flyttas till nästa sommar: "Vi tar en liten paus nu bara"

GYMNASTIK FSG-festivalen ordnas vart fjärde år och i sommar stod Närpes på tur som värdort för den stora gymnastikfesten. Men nu flyttas evenemanget fram.

Nyhetsbild

Nina Lindahl har svårt att tacka nej till gymnastik och dans – hon har det i generna

ELDSJÄLAR Nina Lindahl är ett bekant namn för de som haft att göra med Vasa Gymnastikförening de senaste åren. Att sluta ta sig an uppdrag passar henne inte – att bara vara aktiv gymnast skulle hon inte ha ro med.

Nyhetsbild

Tre blir en med start i januari – Wasa Unique en nystart för många gymnaster

GYMNASTIK Efter årsskiftet övergår hela Vaasan Vasamattarets och Vaasa-Tytöts verksamhet till Wasa Unique. Den tredje länken, Vasa Gymnastikförening, för stegvis över sin verksamhet – och truppgymnasterna är först ut.