Sport

Hinderbanelopp

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

BILDSPEL: Lyckat hinderbanelopp i Vörå trots regn och lera – "Bästa lördagssysslan"

HINDERBANELOPP Hinderbaneloppet Valhalla Relay gick av stapeln i Vörå på lördagen. Regnet gjorde hindren hala, men det stoppade inte de 430 deltagarna från att ha roligt.

Nyhetsbild

"Det är inte bara att hänga i ringar" – ett hinderbanelopp var startskottet för Andreas Närväs nya liv

HINDERBANELOPP När Vasabon Andreas Närvä provade på hinderbanelöpning insåg han vad han ville göra. Han bytte jobbet inom metallbranschen till ett liv inom motion och hälsa.

Nyhetsbild

Hinderbanelopp vid Norrvalla flyttas fram ytterligare: "Det är klart att det känns tufft"

HINDERBANELOPP Valhalla Relay och Valhalla Junior flyttas fram. Folkhälsan hoppas kunna ordna ett säkert evenemang i maj.

Nyhetsbild

Valhalla Obstacle Race ställs in – "ännu häftigare" evenemang utlovas i Vörå i april

HINDERBANELOPP Ungefär 160 personer var anmälda till helgens hinderbanelopp på Norrvalla. Men arrangörerna tvingas ställa in – igen – och hoppas på att få ordna ett större och ännu bättre evenemang den 17 april i stället.

Nyhetsbild

Hinderbanan vid Norrvalla har förnyats och uppdaterats – på onsdag är det invigning

HINDERBANELOPP Folkhälsan satsar hårt på att utveckla hinderbanelöpningen i Vörå och i sommar har det byggts flera nya hinder och en så kallad "battle zone" vid Norrvalla.

Nyhetsbild

Hinderbanelöparna hade brist på tävlingar – ordnar eget lopp på Sandö och Vasklot: "Folk har tappat motivationen"

HINDERBANELOPP Det finns inga inplanerade hinderbanelopp innan hösten. Det ville Andreas Närvä ändra på. Han tog med sig Therese Hatt och började planera Wasa Fastlane OCR – som går av stapeln på lördag.

Nyhetsbild

Energy Run ordnas inte i år: "Det här är bästa vägen att gå för oss"

HINDERBANELOPP Ett efter ett har de österbottniska hinderbaneloppen ställts in eller flyttats fram. Nästa i raden är Energy Run som skulle ha ordnats på Öjberget i juni. Nu siktar arrangörerna på nästa år.

Nyhetsbild

Toughest i Vörå blir inte av i år – men en stationär hinderbana byggs vid Norrvalla i sommar

HINDERBANELOPP Vörås två hinderbanelopp – Toughest i Vörå och Valhalla Obstacle Race – blir inte av som planerat. Men hinderbanevännerna kan glädja sig åt att en stationär hinderbana och ett utegym byggs vid Norrvalla i sommar.

Nyhetsbild

Joakim Träskelin gillar att aktivera sig själv och andra i idrott: "Jag går i gång på att utmana hela kroppen"

ELDSJÄLAR Joakim Träskelin älskar att tävla, att ordna evenemang och idrotter som aktiverar hela kroppen. Han kan kallas hinderbanelöpningens ansikte utåt i Österbotten och den egna satsningen är nu hårdare än någonsin tidigare.

Nyhetsbild

Styrkan är styrkan för Vasabon Therese Hatt – deltar i elitklassen av Toughest i år

HINDERBANELOPP Självdisciplin, organisering och planering är nyckelord för Therese Hatt. Utan de tre egenskaperna skulle hon inte kvalificerat sig till elitklassen av Toughest – som heltidsarbetande tvåbarnsmamma.