Sport

Krönika

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Mats Ahlnäs: Vårfrågorna förföljer Guardiola

FOTBOLL Pep Guardiola suckade, frustade och föll. Man Citys fotboll glittrar fortfarande i all sin prakt, men Guardiolas vacklande vårtendenser upprepar sig.

Nyhetsbild

Finland spändes ut i maxläge – åkte på en uppvisning

FOTBOLL Ett test i kvalallvar, en motståndare som gav ett exceptionellt bra svar. Vi undrade hur långt Anna Signeul har kommit med landslaget. Spanien visade att Finland får ta den långa vägen framåt.

Nyhetsbild

Mikael Nordman: Nu börjar ligasäsongen

Väntat på att få se finländsk klubbfotboll igen? Lugn, nu är väntan över.

Nyhetsbild

Tacka Italien för ett vårdrama

Serie A har skickat en passning mitt i veka livet på många den här säsongen. Napoli har charmat en hel vinter – ändå är Juventus nära att klara karaktärstestet en gång till.

Nyhetsbild

Än är det vinter – FM-medaljer står på spel

LÄNGDSKIDOR Skidsporten har en karamell kvar att suga på när påskgodiset tagit slut. FM-helgen den 6–8 april innehåller sprint, stafett och en klassisk femmil respektive tremil.

Nyhetsbild

Damligan – det här är vad det handlar om

ISHOCKEY Sport i ligan. Det betyder två helt olika saker beroende på om man pratar om damernas eller herrarnas ishockeyliga.

Nyhetsbild

Jona Nyström: Ska vi snacka om realistiska förväntningar?

Vintersportsäsongen lider mot sitt slut. Men snön ligger fortfarande på marken och helt och hållet går det inte att släppa vad som hänt under den långa vintern. Vi tar ett varv till via två av de stora snackisarna – vinter-OS i Pyeongchang och Sports säsong i FM-ligan.

Nyhetsbild

Mats Ahlnäs: Första klassens navelskåderi

Final i fjol, kvartsfinal i vår. Champions League är de glittrande upprepningarnas turnering. Juventus mot Real Madrid är inget nytt, men ändå en skymningsduell som man inte vill missa.

Nyhetsbild

Efter märkliga laguttagningen: Pressen hårdnar på Kärkkäinen

FOTBOLL Jaros cupdebakel sätter en allt hårdare press på Jarotränaren. Allt annat än en flygande start på serien kan nu få ödesdigra konsekvenser för Tomi Kärkkäinen.

Nyhetsbild

Jona Nyström: Nättrollen förpestar idrotten (också)

Det spelar ingen roll om det går bra eller dåligt. Men särskilt när det går dåligt dyker de upp – de där förbannade trollen på nätet som bara sprider cynism och dålig stämning. Vilket fjanteri.

Nyhetsbild

Mats Ahlnäs: Vittring i Atlétis vårblickar

Det såg ut som en avgjord liga och en sårad krigare. Då vred Diego Simeone igång motorerna igen. Nu är Atlético Madrid ute efter att skapa ett upploppsdrama.

Nyhetsbild

Vi har få att tacka för mycket i vinter-OS

OS-KRÖNIKAN Två glada medaljörer landade i Helsingfors. Krista Pärmäkoski och Iivo Niskanen tog fyra av Finlands sex OS-medaljer. De kan snacka om lyckade tävlingar.

Nyhetsbild

PSG lär sig hårda vägen

KRÖNIKA Vi välkomnade in Real Madrid i spelet – och fick ett mästerligt bevis på att allt inte kan köpas för pengar. PSG har mycket, men man Real Madrid-värvar inte in vinnarvana.

Nyhetsbild

Tung säsong för Sport – jumbolag är fattiga lag

1

KRÖNIKA Sport har fem matcher kvar av säsongen. Det är ytterligare en sportslig usel ligasäsong i raden av de övriga. Risken för en ny ekonomisk kris är stor.

Nyhetsbild

Vinter-OS avslutas med de svettigaste och snorigaste uppgörelserna

VINTER-OS Bob, skeleton, curling, freestyle och så vidare. Men för oss finländare är vinter-OS oftast komprimerat i ett lite mindre antal grenar. Under den avslutande OS-helgen avgörs de mest prestigefyllda loppen inom en av våra favoritgrenar – 30 och 50 kilometer på skidor.

Nyhetsbild

Mats Ahlnäs: PSG lär sig hårda vägen

FOTBOLLSKRÖNIKAN Vi välkomnade in Real Madrid i spelet – och fick ett mästerligt bevis på att allt inte kan köpas för pengar. PSG har mycket, men man Real Madrid-värvar inte in vinnarvana.

Nyhetsbild

Friidrott mitt i vinter-OS

SPORT Olympiska spelen i Pyeongchang är i full gång. Finländare jagar medaljer på is och snö.

Nyhetsbild

Conte bara en bricka i spelet

Ett tydligt februaritecken? Roman Abramovitj snuddar vid tanken att sparka tränaren. Med åtta namn på samvetet är det svårt att inte peka fingret i ryssens riktning.

Nyhetsbild

Conte bara en bricka i spelet

KRÖNIKA Ett tydligt februaritecken? Roman Abramovitj snuddar vid tanken att sparka tränaren. Med åtta namn på samvetet är det svårt att inte peka fingret i ryssens riktning.

Nyhetsbild

KooKoo gånger två och spännande Super Bowl

Den här veckan blir det KooKoo gånger två på Kopparön. Dubbelmötet är ett påhitt av FM-ligan och tanken är väl att skapa stämning genom lite rivalitet. Återstår att se om effekten är den motsatta.

Nyhetsbild

Zidane har slut på livlinor i Real

Handtag, famntag, klapp, kyss – eller en spark i arslet? Alla hjärtans dag kan bli alla sorgers kväll för Zinedine Zidane. Nu står han vid stupet och ser uppumpade PSG.

Nyhetsbild

Jona Nyström: Se upp i backen!

"Man borde åka i väg någonstans och köra lite slalom". Det är en tanke som drabbar många av oss när det ligger snö på marken. Men hur ska man bete sig när man väl tagit sig till en tillräckligt lång och brant backe?

Nyhetsbild

Hodgson som gjuten i bottenstrid

Tabelläget medger bara bruk av små bokstäver, men Roy Hodgsons inträde i Crystal Palace skriker i versaler. Det förvånar inte. Han har ju gjort det här förut.

Nyhetsbild

Två veckor kvar att visa OS-form

Den finländska OS-truppen slås definitivt fast onsdagen den 24 januari. Då nomineras de sista idrottarna till spelen i Pyeongchang.

Nyhetsbild

Därför blev JVM en blåvit flopp

KOMMENTAR En av Finlands mest talangfulla årskullar någonsin föll i kvartsfinal i JVM. Hur är det möjligt? SPT ger tre orsaker till Juniorlejonens fiasko.

Nyhetsbild

Rekord-City är höstens lag

Mönster går igen, upprepningshumorn är snudd på skrattretande ibland. De stora blir bara större – men mitt i allt det där plockade Man City fram kulramen och tävlade med sig själv.

Nyhetsbild

Jona Nyström: Finland jagar upprättelse i JVM

Från guldfest till nedflyttningskval. Så ser Finlands närhistoria i JVM ut. Nu stundar en ny turnering med potential till stor hockeyunderhållning.

Nyhetsbild

Lilian Hellström: Dags att bänka sig för junioridrott

1

Ligaspel och division 1-möten i all ära. Men nu tycker jag vi fokuserar på juniorverksamheten i stället.

Nyhetsbild

Burnleys höst är osannolik

Burnley har blivit mästare på att maximera de små chanserna. Sexton gjorda mål, nio segrar, häng på storlagen. Det är omöjligt, det ska vara omöjligt.

Nyhetsbild

Jona Nyström: Det behövs mera glädje i ishockeyn

Är det månne så att ishockeyfolk tar sig själva, sin sport och andra inom sporten på alltför stort allvar?

Nyhetsbild

Vem ska rubba jättarna i Champions League?

Den här veckan avslutas gruppspelet i Champions League. Några smärre överraskningar har höstens matcher bjudit på, men i det stora hela har de rika och mäktiga ångat på som vanligt.

Nyhetsbild

Ett helt kompani till attack

Fem ligor, fem serieledare, en jädra spelstil. Det är hösten 2017 och det krävs fler strängar än någonsin för att klara av att hävda sig där ute i Fotbollseuropa.

Nyhetsbild

Framtidens simmare tävlar i Vasa

SIMNING I helgen tävlar landets bästa simjuniorer i Vasa simhall. Arrangörsföreningen visar både bredd och topp i sin strävan mot ett långsiktigt mål.

Nyhetsbild

Liverpool är ett fuskbygge

I somras påstod Jürgen Klopp att han inte hittar bättre backalternativ än de han har. Man hajar ju till efter ännu en höst fylld av defensiva missar i Liverpool.

Nyhetsbild

Skidsäsongen startar på allvar

Den här veckan blir det vinter på riktigt. Åtminstone för världseliten i olika skidgrenar. Nu startar säsongen med full kraft i de olika världscuperna.

Nyhetsbild

Derbyt visar var Atléti står

Atlético Madrid har sprungit med maxpuls i nästan sex år. Nu vacklar Diego Simeones bygge. Hur länge kan man vrida upp aggregaten till elva och bara köra?

Nyhetsbild

Dags för Sport att rycka upp sig

En tredjedel av grundserien i FM-ligan är avklarad. Sport ligger fyra poäng från strecket och småningom gäller det att börja jobba på att lösa en biljett till slutspelståget.

Nyhetsbild

Dags att omsätta lärdomen

KRÖNIKA Det blev en oerhört tung avslutning på säsongen för VPS. Slitna spelare, skadebekymmer, våldsam ineffektivitet och till följd av det en evighetslång svit utan segrar. Det innebar att VPS gick från att tampas om medaljer och Europaspel till att sluta åttonde.

Nyhetsbild

Kan någon stoppa Ryssland i OS?

I och med att vinterns olympiska spel blir annorlunda ishockeymässigt ökar intressevärdet för veckans EHT-turnering i Helsingfors.

Nyhetsbild

Striden kring traditionerna

"Skidåkningen står inför förändringar efter den härsäsongen. En del förslag är vettiga, andra är det inte alls", skriver Mikael Nordman.

Nyhetsbild

England bröstar upp sig i Champions League

FOTBOLLSKRÖNIKAN En definierande Champions League-höst? Åtminstone sätter England ut riktmärken för framtiden. I slutändan ska det vara omöjligt för Premier League att inte konkurrera.

Nyhetsbild

Jágr jagar på – åtminstone ett tag till

NHL släpper inte sina spelare till OS den här säsongen. Men att låta bli att följa ligan kommer inte på fråga ändå. Till exempel är det sannolikt sista säsongen som en av de absolut största är med.

Nyhetsbild

Barça bricka i politiska kaoset

FC Barcelona har gått hand i hand med sorg och ilska genom hösten. Kataloniens läge är komplicerat och det har kantat storklubbenssuveräna säsongsstart.

Nyhetsbild

Hur mår FM-ligan?

FM-ligan i ishockey visar tendenser på att gå mot en snabbare, roligare ishockey. Men publiksiffrorna sjunker.

Nyhetsbild

En insats som gav nytt syre

FOTBOLL Var står Finland i den skärpta konkurrensen? VM-kvalpremiären gav bevis på en del och löfte om mycket mer. Anna Signeuls landslag var ett utropstecken direkt.