Sport

Ridsport

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

18-åriga Martta Palola från Solf hör till Finlands bästa dressyrryttare: "Det ser ut som en dans – så elegant"

RIDSPORT Från att inte ha tagit sig in bland de tolv finalisterna förra säsongen till FM-silver i år. Martta Palola och hennes häst Hottas Höjris har gått framåt mycket de senaste säsongerna.

Nyhetsbild

Tove Övergaard satsar på högre och större i banhoppning – hästarna ger inspiration

RIDSPORT Många timmar i stallet och hård träning ligger bakom framgång på tävlingsbanorna, men det är hästarnas utveckling som är den största belöningen.

Dopade och plågade sin häst – ryttare stängs av i 20 år

RIDSPORT Internationella ridsportförbundet sätter ned foten hårt i arbetet mot dopning och djurplågeri.

Nyhetsbild

Eirin Losvik kombinerar studier i kriminologi med hästfostran i Sverige

RIDSPORT Nu blandar Eirin Losvik nytt och gammalt i stallet. Alfie är unghästen som ska fostras och läras medan Daffodil's Flamenco matchas i högre klasser när tävlingscirkusen kommer igång igen.

Nyhetsbild

Viruset pausade lovande säsong för Emma Broända – "Ingen får rida i Spanien just nu"

RIDSPORT Inledningen på säsongen såg lovande ut för Spanienbaserade ryttaren Emma Broända. För tillfället tillåts ingen ens att rida i Spanien och hästarna hålls i form till fots.

Nyhetsbild

Isabella och Smilla i Smedsby siktar på 130 centimeter i sommar – relationen mellan ryttare och häst viktig

RIDSPORT Smedsbytjejen Isabella Sjöblom, 17 år, har ridit hela sitt liv. Banhoppning är den gren hon fastnat speciellt för och med stoet Smilla är det junior-FM som är huvudtävlingen i sommar.

Nyhetsbild

Pararyttaren Sanna Koskiluhta skördar dressyrframgångar i Moskva

PARARIDSPORT De senaste dagarna har Vasabon Sanna Koskiluhta deltagit i internationella tävlingar i pararidning i Moskva. Koskiluhta och hästen Liptona III har tillsammans nått strålande resultat.

Nyhetsbild

Nykarleby Ridklubb fyller 30 år: "Hästintresset är grunden för hela verksamheten"

RIDSPORT I år är det 30 år sedan Nykarleby Ridklubb, eller NURK, grundades. Det som började med talko-drivna ridlektioner på åkrar runt om i Nykarleby är i dag ett stall som ordnar allt från nationella tävlingar till ridskola och läger.

Nyhetsbild

Landen Paukku har dominerat årgångsloppen

TRAV Landets bästa femåriga kallblodstravare finns i Kaustby. Den obesegrade hingsten Landen Paukku som tränas och körs av ägaren Jani Suonperä har tagit tolv raka segrar och travat in närmare 130 000 euro.

Nyhetsbild

Spannkörning väntar på sitt genombrott i Österbotten

RIDSPORT Den allra första tävlingen i spannkörning i Österbotten ordnades på Wahlrooska i Korsholm på söndagen. Stort publikintresse överraskade arrangörerna.

Nyhetsbild

Framgångar för Fäbodavägens Ryttare

Alexandra Haglund från Jakobstad med hästen Tara Sudmond fick guld i regionmästerskapen för juniorer i Regionmästerskapen i dressyr som ordnades i Seinäjoki.

Nyhetsbild

Pararyttaren Koskiluhta femma i Nordiska mästerskapen

RIDSPORT Sanna Koskiluhta uppnådde sin dröm och deltog i Nordiska mästerskapen i Århus, Danmark.

Nyhetsbild

Färska FM-mästaren Sanna trotsar sin sjukdom – nu förverkligar hon sin dröm

PARADRESSYR Sanna Koskiluhta är färsk FM-guldmedaljör i paradressyr. Dessutom är hon klar för nordiska mästerskapen i Danmark. Sjukdomen hon lider av sätter inte stopp för ridningen.

Nyhetsbild

Vasabon Sanna Koskiluhta FM-guldmedaljör i pararidning

RIDNING Sanna Koskiluhta och hästen Liptona III var bäst av åtta ekipage och vann helgens FM-tävling i Ypäjä.

Nyhetsbild

Stor framgång för Eirin Losvik och Daffodil's Flamenco

FÄLTTÄVLAN Eirin Losvik och Daffodil's Flamenco är i högform. Helgens starka insats i en fyrstjärnig fälttävlan i polska Sopot innebär att ekipaget kvalat in till seniorernas EM.

Nyhetsbild

Tiofaldiga OS-medaljören Isabell Werth fortsätter skörda framgångar

RIDSPORT Efter snart 30 år i världstoppen fascinera hästarna fortfarande dressyrryttaren Isabell Werth. Och hon sticker inte under stol med att även hon gör misstag.

Nyhetsbild

Emma Broända och Norris avbröt

RIDSPORT Emma Broända valde att avbryta sin världscupdebut i Helsinki Horse Show på söndag. Detta efter att hennes häst Norris rivit flera bommar.

Nyhetsbild

Emma Broända debuterar i världscupen

RIDSPORT Emma Broända visar framfötterna i Helsinki Horse Show. På söndag debuterar den 27-åriga Nedervetilbon – som numera jobbar i Schweiz – i en deltävling i världscupen med hästen Norris.

Nyhetsbild

Från en karriär i spillror till Jordaniens prinsessas stall: ”Fanns inte på kartan att tacka nej”

HELSINKI HORSE SHOW För två år sedan tog toppryttaren Anna-Julia Kontios förhållande slut och hon miste sitt hem, sin häst och sin plats i stallet. Nu är hon tillbaka – i ett storsatsande stall i England. Vägen till toppen ligger öppen igen.

Nyhetsbild

Bytte OS-bassängen mot hästryggen: Emilia Bottas delar tiden mellan stallet och F1-depån

HELSINKI HORSE SHOW Emilia Bottas tävlar i Horse Show för andra året i rad och har anlitat en meriterad tränare. Men hur allvarlig är den tidigare toppsimmarens nya satsning?

Nyhetsbild

Övergaards vann i Härmä

BANHOPPNING Övergaards kom hem med två segrar från Powerpark Horse Show i helgen. Ida Övergaard vann i ponnyklassen 80 cm medan Tove Övergaard var etta med sin nästan nya häst på 115 cm.

Nyhetsbild

Vöråhingsten "Peikko" blev publikens favorit

RIDSPORT Hingsten Duendecillo P framgångssaga fortsätter. I lördags blev han utsedd till publikens favorit under hästmässan i Tammerfors och han är nu nära att avancera till A-gruppen i World cup.

Nyhetsbild

Marko slogs blodig för att han älskade hästar: "Skolan var en mardröm"

RIDSPORT Marko Björs hittade himlen i stallet – men samtidigt blev skolgången ett helvete. Den tidigare toppryttaren vill att unga utsatta i dag ska ha det lättare att tala ut.

Nyhetsbild

Nuncio slutar – inget Prix d'Amérique

HÄSTSPORT Stjärnhästen Nuncio pensioneras i förtid. Ambitionen för den sexårige hingsten, som körs och tränas av Stefan Melander, var att köra storloppet Prix d'Amérique senare i januari. Men så blir inte fallet.

Nyhetsbild

von Eckermann tvåa – leder världscupen

RIDSPORT Svensken Henrik von Eckermann tog säsongens tredje andraplats när världscuphoppningen avgjordes i Mechelen, Belgien.

Nyhetsbild

Losvik årets förebild

RIDSPORT Finlands Ryttarförbund har valt Eirin Losvik till årets förebild inom ridsporten. Losvik är en målmedveten ryttare och en fördömlig rollmodell för sin omgivning, meddelar förbundet i ett pressmeddelande.

Nyhetsbild

Vöråhäst dressyrsegrare i Helsinki Horse Show

RIDSPORT Jeanna Högberg från Sverige tog två dressyrsegrar i Helsinki Horse Show. Det ledde också till finländskt jubel, eftersom hästen, Duendecillo P, ägs av veterinären Anne Niemi i Vörå.

Nyhetsbild

Penttinen är Nykarlebys första Stjärnkusk

TRAV. Stjärnkusken avgjordes i Nykarleby och vinnare blev Rory Penttinen tillsammans med hästen Dynamit Harry och hjälpkusken Mikael Östman.

Nyhetsbild

Eirin Losvik nöjd efter stark avslutning i Irland

FÄLTTÄVLAN Eirin Losvik och Daffodil’s Flamenco avslutade EM på Irland med ­banhoppning på söndag.

Nyhetsbild

Eirin Losvik redo för sitt fjärde EM

FÄLTTÄVLAN På torsdag eller fredag är det dags för Eirin Losvik att ge sig in i EM-elden. Det blir hennes fjärde, det första i klassen unga ryttare.

Nyhetsbild

Segrar för Nygård och From

RIDSPORT Det var fart och fläkt på fälttävlansbanan i Nykarleby när de tävlande under lördagen gjorde upp om titlarna i regionmästerskap.

Nyhetsbild

Bra resultat av Westerlund

RIDSPORT Dressyrryttaren Nina Westerlund stod under söndagen för säsongens bästa GP-resultat i Laha.

Nyhetsbild

FM är ett av målen

RIDSPORT Dressyrryttaren Jenni Rintala ska tävla med tre hästar denna säsong, det har hon även gjort tidigare, men i år ska fördelningen vara jämnare.

Karlebyryttare till NBM

RIDSPORT Wilma Leminen får representera Finland i de Nordiska och Baltiska mästerskapen.

Nyhetsbild

Westerlund: ”GP var tyngre än väntat”

RIDSPORT Fjolårssäsongen var den första för Nina Westerlund på grand prix-nivå. Den satte sina spår, men motiverade henne också att satsa ännu hårdare.

Seger för von Eckermann i Madrid

RIDSPORT Henrik von Eckermann och Chacanno red hem segern i den första stora hoppningen under Global Champions Tour i Madrid.

Nyhetsbild

Losvik kvalade in till EM

RIDSPORT Eirin Losvik vann en lång tvåstjärnig fälttävlan i Sopot i Polen på söndagen. Med det kvalade hon in till EM.

Nyhetsbild

Dubbelt upp för Losvik

FÄLTTÄVLAN Eirin Losvik har precis som i fjol sökt sig utomlands för att hitta tävlingsformen. I danska Kalundborg blev det dubbelt upp för Nykarlebyryttaren i påskhelgen.