Sport

Segling

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Vasas segelföreningar arrangerar dygnslång tävling i Kvarken: "Stor grej för seglingen i Vasa"

SEGLING På fredag kväll går startskottet för en ett dygn lång havskappsegling i Kvarken. Ett tiotal anmälda båtar ska tävla på en rutt mellan kobbar, skär och fyrar i Kvarken.

Nyhetsbild

VM i offshore-segling inställt – ändrade planer för seglande Vasabor: "Vi får segla sådant vi tycker är roligt"

SEGLING För Vasaduon Michael Wahlroos och Hedda Stolpe från WaWe Sailing Academy blir det en annorlunda sommar. Hösten stora mål, VM i offshore-segling, är inställt.

Nyhetsbild

Uttagna OS-idrottare får hålla sina platser – seglarna väntar på sin sista chans

SEGLING De idrottare som har kvalat in till OS i Tokyo får behålla sina platser – trots att sommarspelen flyttats till nästa år.

Nyhetsbild

Vasabor ska VM-segla i Medelhavet – race bland vågor och vulkaner väntar: "Det är lite unikt"

SEGLING Michael Wahlroos och Hedda Stolpe lever, studerar och seglar tillsammans. Nu är siktet inställt på VM i oktober. "Vårt mål är att segla vårt bästa race någonsin," säger Stolpe.

Nyhetsbild

Vasalagen lyckades inte i finalen i seglingsligan: "Svåra vindar och otroligt svårseglat område"

SEGLING Två lag från Vasa deltog i finalen i Finska seglingsligan i Mariehamn under helgen: WaWe Sailing Academy och Wasa Segelförening (WSF). Dessvärre blev det inga framskjutna placeringar för någondera lagen i totalen.

Nyhetsbild

Fyra vänner sitter i samma båt – styr nygrundad Vasaförening mot framgång: "Vi deltar inte för att förlora"

SEGLING WaWe Sailing Academy är ett av två Vasalag som deltar i helgens final i finska Seglingsligan. Finalplatsen kom oväntat, och nu ska laget överraska även där.

Nyhetsbild

Wasa Segelförening siktar på Europa – först ska finalen i seglingsligan avklaras: "Blir en tuff tävling"

SEGLING En tävling över tre dagar. Tolv båtlag, varav två från Vasa. Finska seglingsligans final i Mariehamn denna helg blir högintressant.

Nyhetsbild

Vasabåt vann havskappseglingen Kvarken Race 2019

SEGLING Cram från Vasa vann havskappseglingen Kvarken Race som har blivit den största segeltävlingen i Bottenviken. Tvåa var Dagmar från arrangörsföreningen SSJ i Jakobstad.

Ensamseglaren Tapio Lehtinen närmar sig mållinjen efter 322 dagar

SEGLING När Tapio Lehtinen kommer i mål är den andra upplagan av Golden Globe-seglingstävlingen över. Mer än två tredjedelar av deltagarna tvingades avbryta.

Nyhetsbild

Stjärnskottet Muhonen drömmer om skräll och OS-biljett

SEGLING I fjol knep Finlands seglare två nationsplatser till OS i Tokyo. I år är målet att antalet tredubblas. Ett av OS-hoppen är unge Oskari Muhonen.

Finnjollen förlorar OS-status

SEGLING Finnjollen tas bort som OS-gren från och med Paris-spelen 2024.

Nyhetsbild

Wasa Segelförening trea i nordiska mästerskapen – egen båt nästa mål

SEGLING Det blev hemmaseger när nordiska mästerskapen avgjordes i Mariehamn i helgen. Wasa Segelförening såg till att två finländska föreningar fanns med i topp tre.

Nyhetsbild

Ensamseglaren Huusela ska korsa Atlanten igen: ”Väldigt viktigt att visa trovärdighet”

SEGLING Ari Huuselas första stora fajt mot väder och vind i den nya IMOCA60-båten väntar. Senast han ställde upp i seglingsklassikern Route du Rhum lovade han att aldrig göra det igen.

Nyhetsbild

Första finländaren runt Fyn: Jag tänkte avbryta elva gånger

SEGLING Vasabon Michael Wahlroos är den första finländaren som gått i mål i världens största ensamseglingstävling, Silverrudder. Han gjorde det dessutom i extrema förhållanden.

Nyhetsbild

Wasa Segelförening överträffade sina förväntningar – blev ligatvåa

SEGLING Wasa Segelförening var inte intresserade av att ta en pallplacering i helgens deltävling. De hade siktet inställt på att försvara tredjeplatsen i ligasammandraget. Och Vasalaget uppfyllde alla önskemål och mer därtill - de blev nämligen tvåa och får nu kvala till Champions League och delta i Nordiska mästerskapen.

Nyhetsbild

Dagmar vann i Kvarken Race

VIDEO

Dagmar från SSJ i Jakobstad vann årets upplaga av Kvarken Race. Ville Höglund var skeppare och besättningen bestod av Henry Hermansson, Tom Sundqvist, Tom Fagerholm, Dan Fagerholm och Heidi Kanerva.

Nyhetsbild

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild

För lite vind i seglen i Vasa

SEGLING Endast tre av helgens trettionio race i den finländska seglingsligan kunde genomföras på lördagen. Svag vind, åska och blixtar satte stopp för fler, men ingen satte stopp för Wasa Segelförening som vann sitt race.

Nyhetsbild

De seglar i hemmavatten i helgen – hoppas på mer vind

SEGLING Wasa Segelförening leder den finländska seglingsligan efter en deltävling. I helgen är det dags för ligans andra deltävling – i Vasa.

Nyhetsbild

Wasa Segelförening etta i första ligaseglatsen – jubileumstävling i Vasa väntar

SEGLING Seglingsligan startade i Mariehamn i helgen och Wasa Segelförening inledde säsongen med en solid insats som innebar första plats. Nästa deltävling hålls i Vasa i samband med att segelföreningen firar 140 år.

Nyhetsbild

Volvo hoppar av Ocean Race

SEGLING Volvokoncernen och Volvo Cars hoppar av havskappseglingen Volvo Ocean Race och säljer ägandet av tävlingen till Atlant Ocean Racing Spain.

Nyhetsbild

Seglaren antas förlorad – "En tragedi"

SEGLING Sökandet efter den brittiska seglaren John Fisher, som fallit överbord från Ocean Race-båten SHK/Scallywag, har avbrutits då han antas vara förlorad till havs. – Det är förkrossande för oss alla, en tragedi, säger tävlingsorganisationens ordförande Richard Brisius.

Nyhetsbild

Seglare saknas i Ocean Race – hoppet falnar

SEGLING Segelbåten SHK/Scallywag har tvingats avbryta sökandet efter den brittiska seglaren John Fisher, som föll överbord på måndagen, 225 mil väster om Kap Horn vid Sydamerikas södra spets.

Nyhetsbild

Seglare efter olyckan: Alltid väldigt farligt

SEGLING Det finns alltid en risk att det inträffar en kollision när man närmar sig kusten, men de många fiskebåtarna utanför Hongkong gjorde avslutningen på Volvo Ocean Races fjärde etapp extra farlig.

Nyhetsbild

Fiskare död efter krock i Ocean Race

SEGLING En kinesisk fiskare har omkommit efter en krock mellan en fiskebåt och den amerikansk-danska båten Vestas under Volvo Ocean Race.

Nyhetsbild

Ocean Race på väg från Melbourne

SEGLING Den fjärde etappen av Ocean Race i segling har startat i Melbourne. Det beräknas ta 18 dagar att ta sig till Hongkong.

Tenkanen EM-femma i Laser radial

SEGLING Tuula Tenkanen kom femma i Europamästerskapen i Laser radial i Barcelona. Bronspengen missade hon med sju poäng.

WSF 27:e i seglingens finrum

SEGLING Efter en ypperlig start på tävlingarna med en tredje plats ­i det ­första racet och två andraplatser, den första i fjärde racet och den andra i det sjätte, hade Wasa Segelförening slagläge då Champions League avgjordes på Sardinien.

Nyhetsbild

Vasalag seglar i Champions League

SEGLING Vi ställde fem frågor till Johan Neovius som tillsammans med sitt team från Wasa Segelförening tävlar i Champions League-finalen i fleetracing med J70-båtar på Sardinien i helgen.

Magsjuka tvingade blåvitt båtlag att bryta i VM

Magsjuka tvingade Noora Ruskola och Mikaela Wulff att avbryta VM-regattan i 49er FX i Porto i Portugal.

Muhonen världsmästare i Finnjolle

Oskari Muhonen har vunnit VM-guld i Finnjolle för under 23-åringar.

Nyhetsbild

Dahlberg ohotad etta på regattan

Näsijärvi Segelsällskaps Marko Dahlberg höll undan och vann nordiska mästerskapen i minitolva. Fabian Björndahl (GSF) tvingades avbryta.

Nyhetsbild

Stor Karlebydominans i haj-FM

SEGLING Det blev mycket Karleby när hajbåtarnas FM-tävlingar avslutades på söndag. De fyra främsta seglade i sina hemmavatten.

Nyhetsbild

Nästa utmaning: Atlanten

SEGLING. Från Las Palmas till Saint Lucia – 2 700 sjömil på Atlanten.Det är utmaningen som väntar tre unga seglare från Vasa.

Vinden spelade Petäjä-Sirén ett spratt

SEGLING. Tuuli Petäjä-Sirén åkte på motgångar den första tävlingsdagen i EM-regattan i RS:X i Helsingfors. Hon tappade greppet om seglet i tredje racet på tisdagen.

Nyhetsbild

Silja Kanerva lägger av

SEGLING. OS-medaljören och världsmästaren i segling Silja Kanerva avslutar sin aktiva idrottarkarriär.

Nyhetsbild

Seglarna siktar på medalj i Rio

SEGLING. Förberedelserna inför OS har varit långa och grundliga för Tapio Nirkko.

Nyhetsbild

Svårt för Kurtbay och Kanerva i VM

SEGLING. Sinem Kurtbay och Silja Kanerva hade en svår lördag i 49er FX-VM i Florida. Inför sista dagens tre avgörande starter låg finländarna på plats 24 i Clearwater.

Nyhetsbild

Tapio Nirkko steg till trea i VM-regattan

SEGLING. Tapio Nirkko klev tre placeringar uppåt under den tredje tävlingsdagen i VM-regattan i Finnjolle i Nya Zeeland.

Ojämn dag för Petäjä-Sirén

BRÄDSEGLING. Brädseglaren Tuuli Petäjä-Sirén gick upp på 18:e plats trots ojämna insatser under torsdagens VM-starter i Oman.

Svår VM-premiär för Petäjä-Sirén

VINDSURFING. Tuuli Petäjä-Sirén hade en sämre dag då världsmästerskapen i RS:X inleddes i Oman på måndagen.

Nyhetsbild

Wasa segelförening bäst i Åbo

SEGLING. Wasa segelförenings lag hade en bra helg när den inhemska seglingsligan fortsatte i Åbo.

Nyhetsbild

Rutinerad duo i hajtopp

SEGLING. Favoriterna höll för trycket när haj-FM avgjordes i Jakobstad. Kai Saksi från Nådendal vann före Johan Hartell och Jaakko Tuominen.

Nyhetsbild

Seglaren Tenkanen vann EM-brons

SEGLING. Tuula Tenkanen tappade en placering under sista dagen i Laser radial, men vann ändå brons vid seglings-EM i Århus.

Ryska fotbollsbasen avskedades

Ordföranden för det ryska fotbollsförbundet RFU Nikolaj Tolstych har blivit avskedad.