Sport

Skidskytte

Mest läst senaste veckan

Sport

Nyhetsbild

Frida Achrén stafettsjua i VM-premiären: "Det var tufft före med mjuka spår"

SKIDSKYTTE Junior-VM i skidskytte inleddes i Estland på fredagen. Vörå IF:s Frida Achrén ingick i det blåvita laget i den äldre juniorklassens mixstafett.

Nyhetsbild

Frida Achrén avrundade junior-EM i skidskytte: "Jag har många fina minnen" – siktar nu mot VM

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs fick till slut som nummer 60 åka i söndagens masstart över nio kilometer i junior-EM i skidskytte. Men av österbottningarna klarade sig Frida Achrén bättre.

Nyhetsbild

Sandnäs tillbaka i spåret i junior-EM i skidskytte – överraskande medalj för Finland

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs var tillbaka i spåret för sprinttävlingen på 7,5 kilometer i junior-EM i skidskytte i Polen. En tävling som gav finländsk medalj.

Nyhetsbild

Frida hade häng på tio bästa i EM – Rebecca blev sjuk före starten

SKIDSKYTTE Oravaistjejen Frida Achrén hade en lyckad premiär i juniorernas EM. Hon gick klart bäst av de blåvita skidskyttarna. Den andra ÖID:aren, Rebecca Sandnäs, kunde dessvärre aldrig starta.

Nyhetsbild

Rebecca och Frida blåvita – juniorernas EM väntar

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs och Frida Achrén får dra på sig den blåvita landslagsdressen. Båda är uttagna till Europamästerskapen för juniorer i Polen.

Nyhetsbild

Både Achrén och Kuuttinen spelar ner förväntningarna på EM – "En dag i taget"

SKIDSKYTTE Frida Achrén ska för första gången delta i skidskytte-EM i Slovakien. Heidi Kuuttinen var med i fjol, men i år har sjukdom satt käppar i hjulet.

Nyhetsbild

Sturla Holm Lägreid avlossade bössan – på hotellet

SKIDSKYTTE Sturla Holm Lägreid får inte starta i söndagens tävling i Schweiz. Den norske skidskytten är avstängd efter ett vådaskott på hotellet.

Nyhetsbild

FM-silver i skidskytte till Vörå IF:s Frida Achrén

SKIDSKYTTE Vörå IF:s Frida Achrén stod för en fin prestation i Rovaniemi i lördags, då hon knep FM-silver i skidskytte i 22-årsklassen.

Nyhetsbild

VM-medaljer i skidskytte till Vörå IF – Klemets och Fred i farten i Kontiolax

SKIDSKYTTE Veteran-VM i skidskytte ordnades i Kontiolax gångna helg och det blev österbottnisk framgång.

Nyhetsbild

Heidi fick oväntad förfrågan om att åka till Östersund på världscup: ”Jag trodde inte jag hade någon chans att komma med”

SKIDSKYTTE I veckan fick Heidi Kuuttinen ett oväntat men trevligt besked, hon ska delta i världscupen i skidskytte i Östersund. Efter ett par hektiska dagar är hon på plats och laddar upp inför lördagens stafett.

Nyhetsbild

Ryska hånet mot Norge: "Äckliga kackerlackor"

SKIDSKYTTE Svenska och norska skidskyttar är överens. Ryssar och belarusier ska inte tillåtas på internationella tävlingar förrän Ryssland retirerar ut ur Ukraina och avslutar invasionskriget. Det får några ryska skidskyttar att ta till den verbala storsläggan, enligt VG.

Nyhetsbild

Depressionen däckade Rebecca Sandnäs: "Jag vill vara öppen med det här och uppmanar andra att söka hjälp"

SKIDSKYTTE Skidskytten Rebecca Sandnäs vet alltför väl hur det är att vara nere för räkning – både psykiskt och fysiskt. Nu har hon den värsta svackan bakom sig, men hon är alltjämt skör psykiskt och samtidigt konvalescent efter en operation.

Nyhetsbild

Skidskytten Frida Achrén från Oravais en del av B-landslaget – vill tävla mot världseliten: "Man kan alltid sikta dit"

SKIDSKYTTE Förra säsongen tog 19-åriga Frida Achrén sin första FM-medalj på seniornivå. I vinter vill hon fortsätta ta steg framåt, i sporten hon tycker är intressant eftersom det inte alltid är samma personer som dominerar i resultatlistorna.

Nyhetsbild

Skidskyttet stänger av ryska förbundet

SKIDSKYTTE Ryska och belarusiska skidskyttar stoppades från att delta i världscupens sista tävlingar på grund av kriget i Ukraina. Nu stängs även de ryska och belarusiska förbunden av.

Nyhetsbild

Tommy från Karperö tog tre medaljer i veteran-VM i skidskytte: "En fullträff jag inte räknat med"

SKIDSKYTTE Ett kortsiktigt mål är att försvara VM-medaljerna nästa år. Ett långsiktigt mål är att kunna tävla ända upp i 80-årsklassen. Så tänker Tommy Klemets i Karperö.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs höjde nivån – bästa finländska i JVM i skidskytte

SKIDSKYTTE Rebecca Sandnäs var tveksam om hon alls skulle starta i sprinten i JVM i skidskytte. Hon drog ändå på sig nummerlappen och stod för en betydligt bättre insats än på normalen.

Nyhetsbild

Fullträff för Annika Sjöström i Larsmo – men först efter loppet

SKIDSKYTTE Det blev onödigt många missar för Annika Sjöström i skidskyttetävlingarna på hemmaplan i Larsmo. Men efter tävlingarna blev det en fullträff.

Nyhetsbild

Skidskyttar från Larsmo IF och Kraft till junior-VM

SKIDSKYTTE Skidskytte är en stor sport i Sverige. Grenen har medvind även i svenska Österbotten. Två ÖID:are får åka till junior-VM i USA.

Nyhetsbild

FM-guld för Kuuttinen: "Jag räknar med att jag är med i VM"

SKIDSKYTTE Patrik Kuuttinen vann FM-guld i skidskytte i 22-årsklassen. Nu väntar sannolikt junior-VM.

Nyhetsbild

FM-brons i skidskytte för Frida Achrén – silver för Sundbyåkare

SKIDSKYTTE Vörås Frida Achrén knep FM-bronset i klassen för under 19-åringar i skidskytte. Rebecca Sandnäs från Larsmo IF deltog inte.

Nyhetsbild

Patrik Kuuttinen har ena skidskon i VM-truppen – klar etta i söndagens granskning

SKIDSKYTTE Patrik Kuuttinen kan vara nöjd med insatserna i helgens VM-granskningar. Efter lördagens andraplacering i sprint toppade han med seger på normalen.

Nyhetsbild

Dubbelt ÖID i Kontiolax – Sandnäs etta före Achrén

SKIDSKYTTE ÖID:s skidskyttar kammade hem en dubbelseger i lördagens VM-granskning i Kontiolax. Rebecca Sandnäs vann före Frida Achrén. I H22 var Krafts Patrik Kuuttinen likaså tvåa.

Nyhetsbild

En av Finlands OS-deltagare har testat positivt för covid-19

SKIDSKYTTE På måndagseftermiddagen offentliggjorde Finlands olympiska kommitté den slutgiltiga OS-truppen. Nu meddelar skidskytteförbundet att en av idrottarna smittats med covid-19.

Nyhetsbild

Syskonen Kuuttinen inte helt nöjda med premiären: ”Jag är väldigt orolig”

SKIDSKYTTE Heidi och Patrik Kuuttinen inledde skidskyttesäsongen mot seniorernas landselit i Vuokatti. Det gick inte helt enligt förväntningarna.

Nyhetsbild

Dubbelt Larsmo IF i rullskidskytte-FM – Krafts Patrik Kuuttinen sekunden från guld

SKIDSKYTTE Söndagen var en stor dag för Larsmo IF i rullskidskytte-FM. Rebecca Sandnäs och Teodora Westerlund grejade en dubbelseger i D19. I H22 var Krafts Patrik Kuuttinen snudd på guldmedaljör.

Nyhetsbild

Heidi Kuuttinen strålande i FM i rullskidskytte – guldmedalj och dagens snabbaste dam

RULLSKIDSKYTTE Närpestjejen vann 22-årsklassen, men prestationen var så bra att hon hade slagit alla damer om hon tävlat i damklassen.

Nyhetsbild

Många blivande stjärnor har nött skolbänken i skidgymnasiet i Sollefteå

SKIDSKYTTE Skidgymnasiet i Sollefteå har fostrat många duktiga skidskyttar. Helena Ekholm, Hanna Öberg, Fredrik Lindström och Sebastian Samuelsson är några som läraren Kari Korpela varit med och utbildat.

Nyhetsbild

Rebecca Sandnäs och Teodora Westerlund drar till skidgymnasiet i Sollefteå i höst

SKIDSKYTTE De vill inte kalla det ett stort äventyr, men pionjärer är Rebecca Sandnäs och Teodora Westerlund likafullt. De är de första finländska skidskyttarna som börjar studera vid skidgymnasiet i Sollefteå.

Nyhetsbild

Skidskyttet gör som längdskidåkningen – vill stoppa fluorvalla

SKIDSKYTTE Internationella skidförbundet (FIS) vill fasa ut fluorvallan för att förhoppningsvis kunna förbjuda den helt till säsongen 2022–2023.

Nyhetsbild

Heidi Kuuttinen från Närpes nobbades av svenskarna – väljer landslaget och flyttar till Vuokatti

SKIDSKYTTE Den 22-åriga skidskytten planerade att stanna i Östersund och träna med en svensk universitetsgrupp. Då hon inte antogs tackade hon i stället ja till finska landslaget, trots att hon först inte hade tänkt göra det.

Nyhetsbild

Ole Einar Björndalen om Stina Nilsson: "Måste upp på nivå skyttemässigt"

SKIDSKYTTE Kan Stina Nilssons svaga skytte kompenseras av snabb skidåkning? Inte fullt ut om man får tro den norske skidskyttelegendaren Ole Einar Björndalen.

Nyhetsbild

Stina Nilsson direkt in i skidskyttelandslaget – siktar på OS 2022

SKIDSKYTTE Stina Nilsson har bara varit skidskytt en knapp månad. Men redan nu är hon en del av A-landslaget. "Jag är väldigt glad att få den här chansen," säger Nilsson.

Nyhetsbild

Heidi Kuuttinen säger nej tack till landslaget: "Lättare att träna i Sverige"

SKIDSKYTTE Det är bättre på alla sätt och vis att träna i Östersund. Därför tackar Heidi Kuuttinen nej till skidskyttelandslaget.

Nyhetsbild

Heidi Kuuttinen lämnade Österrike då junior-EM avbröts – "Skidspåren tar de inte ifrån mig"

SKIDSKYTTE Skidskytten från Närpes hann delta i endast två lopp innan mästerskapet i Österrike avbröts. Nu är säsongen över. "Man får börja träningssäsongen lite tidigare," säger Kuuttinen.

Nyhetsbild

Tårögd Mäkäräinen avslutade med otrolig upphämtning – kommer sakna vännerna: "En speciell familj"

SKIDSKYTTE Finländskan stod för en ursinnig jakt och blev inte många sekunder från pallen.

Nyhetsbild

En framgångsrik karriär är över – Kaisa Mäkäräinen slutar "Det är emotionellt"

SKIDSKYTTE Kaisa Mäkäräinen gör sin sista världscuptävling i Kontiolax i dag, inför tomma läktare. "Inte på det sätt jag önskade," skriver Mäkäräinen.

Nyhetsbild

Fourcade lägger av som vinnare – duschades med champagne efter seger i Kontiolax

SKIDSKYTTE Det blev seger i karriärens allra sista skidskyttetävling, men fransmannen Martin Fourcade missade en åttonde världscuptitel. Tero Seppälä stod i sin tur för den bästa finländska herrinsatsen på 15 år.

Nyhetsbild

Mari Eder stod för succélopp i publikfritt Nove Mesto

SKIDSKYTTE På grund av oro för coronaviruset körs världscupen i skidskytte i tjeckiska Nove Mesto inför tomma läktare. Mari Eder stod för den bästa blåvita insatsen som nästan bar ända upp på pallen.

Nyhetsbild

Mäkäräinen får tävla inför tomma läktare – 100 000 åskådare stoppas

SKIDSKYTTE Oron för coronaviruset gör att veckans världscup i skidskytte i Nove Mesto kommer genomföras utan publik.

Nyhetsbild

Loginov stämmer IBU efter polisrazzia

SKIDSKYTTE Den ryske VM-guldmedaljören i skidskytte Alexander Loginov stämmer det internationella skidskytteförbundets (IBU) antidopningschef Sarah Fussek-Hakkarainen.

Nyhetsbild

Dags för nästa stora mästerskap för Heidi Kuuttinen – uttagen till junior-EM

SKIDSKYTTE Närpestjejen Heidi Kuuttinen har bland annat deltagit i världscupen, IBU-cupen och junior-VM den här säsongen. Och nu väntar ytterligare en stortävling: junior-EM i Hochfilzen, Österrike.

Nyhetsbild

Mäkäräinen blev utan VM-medalj – sista skyttet fällde finländskan

SKIDSKYTTE Kaisa Mäkäräinen dansade efter en bekant pipa – svagt skytte – i söndagens masstart i Antholz. Fem bommar var för mycket.

Nyhetsbild

Razzia mot ryska skidskyttar – Alexander Loginov föremål för razzia

SKIDSKYTTE Italiensk polis har slagit till mot ryska skidskyttar under pågående VM i Antholz. Enligt en rysk nyhetsbyrå rör razzian misstankar om att sprintvärldsmästaren Alexander Loginov brutit mot dopningsregler.

Nyhetsbild

Skandal skuggar VM-festen – norsk skidskytteboss i "exil" efter misstankar om mutor

SKIDSKYTTE VM-festen pågår i Antholz – men skuggas av den dopnings- och korruptionsskandal som briserade 2018. Snart två år senare har vi fortfarande inte fått ett enda svar.

Nyhetsbild

Ordningsvakt satte sig själv i livsfara i skidskytte-VM: "Kunde ha skadat sig allvarligt"

SKIDSKYTTE En sällsynt och farlig situation uppstod i samband med inskjutningen inför damernas distanslopp i VM.