Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Liberaldemokrater lovar slopa brexit

Liberaldemokraterna stoppar brexit om partiet skulle komma till makten vid nästa val, men bara om det kan bilda en majoritetsregering.

Nyhetsbild

Fångar ska släppas i Syrien

Syriens auktoritäre president Bashar al-Assad har utfärdat en presidentorder som mildrar straffen för dömda medborgare, och friger vissa. Men tiotusentals syrier som har "försvunnit" omfattas troligen inte av beslutet.

Nyhetsbild

Oljeattacker eldar på internationell kris

Drönarattackerna mot Saudiarabiens oljehjärta överraskade. Höjda oljepriser, eskalerad kris och krigsrisk är faror som hotar. Strålkastarljuset riktas mot Iran och USA.

Nyhetsbild

Drönare observerades i Kuwait

Kuwaits utreder en misstänkt drönare som siktades vid kustlinjen utanför huvudstaden Kuwait City tidigt på lördagen.

Nyhetsbild

Konstnären: Vem stjäl en guldtoalett?

Maurizio Cattelan, konstnären som formgivit en toalett i 18 karats guld, har anklagats för att ligga bakom stölden av densamma på Blenheim Palace i Storbritannien på lördagen.

Nyhetsbild

Ärtbråk på möbeljätten Ikea

Ikea får kraftig kritik för en kycklingrätt som företaget säljer på sina möbelvaruhus i Storbritannien.

Nyhetsbild

Dykarfynd kan vara bombflyg från 40-talet

Ett tillfälligt förbud mot all dykning, segling och fiske har utfärdats över ett område i sundet Stora Bält, strax söder om ön Langeland i Danmark.

Nyhetsbild

Turistbåt i olycka i Indien – minst tolv döda

En båt med 63 personer, varav flertalet var turister, har kapsejsat i en flod i sydöstra Indien, enligt polisen.

Nyhetsbild

Thailands räddade tempeltigrar har dött

Många var de djurvänner som jublade när nära 150 tama tigrar räddades från ett buddhisttempel i Thailand för tre år sedan.

Nyhetsbild

Översvämningar, jordskred och snökaos i Norge

Det blåser, regnar och snöar kraftigt i västra Norge. Hårda vindar har slagit mot Vestlandet som drabbats av översvämningar och stängda vägar.

Nyhetsbild

Tjugo protester om dagen i Kashmir

Trots det förhöjda säkerhetsläget som råder i Kashmir ökar spänningarna i området, enligt en högt uppsatt regeringskälla.

Nyhetsbild

Israel godkänner illegal bosättning

Israel har godkänt en ny bosättning på ockuperade Västbanken, enligt premiärminister Benjamin Netanyahus kansli. Beskedet kommer två dagar innan Israels parlamentsval på tisdag.

Nyhetsbild

Talibanerna lyfter förbud för Röda korset

Talibanrörelsen lyfter ett flera månader långt förbud för Internationella Rödakorskommittén (ICRC) att verka i talibankontrollerade områden i Afghanistan. Hjälppersonal från organisationen garanteras nu säkerhet, enligt ett uttalande från rörelsen.

Nyhetsbild

Hongkong ber om brittisk och amerikansk hjälp

Demonstranterna i Hongkong har lessnat på vad de uppfattar som omvärldens passivitet. Både den forna kolonialmakten och USA uppmanas nu markera hårdare mot regeringen i Kina, som beskylls för att försöka öka kontrollen över regionen.

Nyhetsbild

Islands databoom väcker oro för bubbla

Efter banksektorns krasch har datahallar blivit en ny industri att räkna med på Island. Billig energi och naturlig kylning lockar investerare till ön. Men i centrum för utvecklingen står de svajiga kryptovalutorna, påpekar kritiker.

Nyhetsbild

Presidentval i arabiska vårens vagga

Startfältet är smockfullt när Tunisien går till presidentval i dag.

Nyhetsbild

Iran förnekar attacker mot saudiska oljefält

Saudiarabien stoppar tillfälligt produktionen vid de två oljeanläggningar som tillhör Saudi Aramco efter gårdagens drönarattacker. Hälften av landets produktion berörs.USA lägger skulden för angreppet på Iran – som förnekar all inblandning.

Nyhetsbild

Historisk simtur – runt Danmark

Det har tagit sin lilla tid, sju månader närmare bestämt, men nu simmar sig 43-årige Lars Simonsen in i historieböckerna när han når den dansk-tyska gränsen.

Nyhetsbild

Massajerna drömmer om att återfå sitt land – "Det här är en infekterad fråga i Kenya"

I Kenya kämpar massajstammen för att återfå det land som togs ifrån dem under kolonialtiden. I sydvästra Kajiado, massajland, skyddas de vilda djuren bättre än Kenyas urfolk samtidigt som ett generationsskifte omkullkastar många av massajstammens traditioner.

Nyhetsbild

Västafrikanska ledare enas mot IS

Femton länder i den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas har tillsammans med ledarna för Mauretanien och Tchad samlats för ett möte i Burkina Faso för att diskutera hotet från islamistiska extremistgrupper som stärkt sin makt i regionen.

Nyhetsbild

Glöm whiskyn – huskurerna som inte botar

Vitaminer, whisky, vitlök och varma sockar. I förkylningstider är huskurerna många. Likaså myterna om vad som botar och hur man blir förkyld.

Nyhetsbild

Ex-minister i Kongo-Kinshasa gripen – förskingrade ebolapengar

Den före detta hälsoministern i Kongo-Kinshasa, Oly Ilunga, har gripits misstänkt för att ha förskingrat allmänna medel som öronmärkts för kampen mot ebola.