Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Miljardbelopp avsätts för avtalslös brexit

Irländska centralbanken meddelade på fredagen att 2 miljarder euro öronmärks för utlåning till små och medelstora företag som drabbas av stora omställningskostnader relaterade till brexit.

Nyhetsbild

Soldater hjälpte Guaidó ut – gräns stängs

Oppositionsledaren Juan Guaidó, som utropat sig till tillfällig president i Venezuela, påstår att militär personal hjälpt honom att trotsa ett förbud att lämna landet.

Nyhetsbild

Lyckad provfärd för Virgin – Space X på gång

Virgin Galactic har fått upp en testastronaut till vad som kan kallas rymdens tröskel. Och samtidigt ger USA:s rymdmyndighet Nasa klartecken till en första provflygning av Space X nya skyttel till Internationella rymdstationen (ISS).

Nyhetsbild

R Kelly gripen i Chicago – riskerar långt straff för grova sexuella övergrepp

R Kelly har överlämnat sig till polisen, sedan en åklagare i Illinois lagt fram åtal om grova sexuella övergrepp mot bland andra tonårsflickor. Stjärnan riskerar ett mycket långt fängelsestraff.

Nyhetsbild

Bashir upplöser regeringen efter protester

Sudans president Omar al-Bashir vill skjuta fram de föreslagna och ifrågasatta grundlagsändringar som skulle ge honom möjlighet att sitta kvar vid makten.Samtidigt upplöser han sin egen regering – och utlyser undantagstillstånd.

Nyhetsbild

Trump nominerar ny FN-ambassadör

USA:s president Donald Trump nominerar Kelly Craft som landets nya FN-ambassadör. Craft är i dag USA:s ambassadör i Kanada.

Nyhetsbild

Trump: USA behåller soldater i Syrien

President Donald Trump bekräftar att USA kommer att låta en mindre styrka stanna i Syrien.

Nyhetsbild

Kvinna död efter måltid på Michelinkrog

En kvinna har avlidit och ytterligare 28 personer har blivit matförgiftade efter att ha ätit på en Michelinbelönad krog i spanska Valencia, rapporterar flera medier.

Nyhetsbild

Jättesköldpaddan ansågs utrotad – 100 år gammal hona upptäckt

Miljövårdarna drog efter andan när de snubblade över ett livs levande exemplar av jättesköldpaddan Chelonoidis phantasticus, som ofta kallas Fernandinajättesköldpadda eftersom den härstammar från Galápagosön Fernandina i Ecuador.

Nyhetsbild

Flera döda i olycka mellan tankbil och buss i Kongo-Kinshasa

Flera personer har omkommit i en kollision mellan en tankbil och en buss i Kongo-Kinshasa. Olyckan inträffade i landets gruvdistrikt i de sydöstra delarna.

Nyhetsbild

Japansk rymdsond har landat på asteriod

Den japanska rymdsonden Hayabusa2 har landat på asteroiden Ryugus, omkring 28 miljoner mil från jorden, meddelar den japanska rymdmyndigheten Jaxa.

Nyhetsbild

HRW: Kongolesisk polis avrättade misstänkta

Den kongolesiska polisen anklagas för att ha avrättat misstänkta gängmedlemmar.

Misstänkt farligt föremål förstört i Umeå

Polisens bombexperter har förstört ett misstänkt farligt föremål som hittades på en buss i Umeå. Chauffören flyttade föremålet, stort som en blockflöjt, till en snöhög.

Nyhetsbild

Spända dagar om brexit

Närmare eller lika långt ifrån? Optimism eller pessimism? De olika buden om brexit skapar ökad spänning inför en vecka som kan få stora konsekvenser.

Nyhetsbild

Flera döda i explosion vid oljefält i Syrien

Flera personer har dödats av en bilbomb i provinsen Dayr al-Zawr i östra Syrien.

Nyhetsbild

Gatuhundar gick till attack mot finländsk pojke på thailändsk turistort

En finländsk femåring fick minst tio hundbett och tvingades åka till sjukhus i Thailand på onsdagen.

Nyhetsbild

Trumps exadvokat vittnar inför underrättelseutskott nästa vecka

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen kommer att vittna inför representanthusets inflytelserika så kallade underrättelseutskott den 27 februari.

Nyhetsbild

Många döda i brand i Bangladesh

Minst 56 personer har omkommit i samband med en brand i Bangladeshs huvudstad Dhaka, uppger lokala myndigheter.

Nyhetsbild

Amnesty: Över 40 dödade i Venezuela

Över 40 människor dödades under de stora demonstrationerna mot den sittande presidenten Nicolás Maduro i Venezuela i slutet av januari.

Ja till försvarsfond i EU

Den försvarsfond som EU-kommissionen hoppas fylla med upp till 130 miljarder kronor i sin kommande sjuårsbudget har nu godkänts preliminärt av EU:s medlemsländer och EU-parlamentet.

Nyhetsbild

Putin lovar "snabbt förbättrad tillvaro" i Ryssland

Skattesänkningar, billigare lån och stöd till barnfamiljer. Rysslands auktoritäre president Vladimir Putin lovar snabbt förbättrade levnadsvillkor för sina pressade landsmän i sitt tal till nationen.

Nyhetsbild

Trump vill ersätta Rosenstein med Rosen som biträdande justitieminister

Jeffrey Rosen blir näste amerikanske biträdande justitieminister efter Rod Rosenstein, om president Donald Trump får som han vill.

Nyhetsbild

Händer i dag: Putin håller årligt tal till nationen

I dag håller Rysslands president Vladimir Putin sitt årliga tal för parlamentet om tillståndet i nationen.

Nyhetsbild

Många demonstrerade mot antisemitism

Tusentals människor gav sig ut på gatorna i Frankrike för att demonstrera mot antisemitismen i landet. Manifestationen skedde samma dag som en judisk kyrkogård utanför Strasbourg vandaliserats.