Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Kronoby

Nyhetsbild

Reser i gränslandet mellan svenskt och finskt – Håkan Eklund skildrar österbottniska byar i förändring

"Alla har vi så oändligt mycket att berätta, om någon bara hade tid att lyssna", skriver Håkan Eklund i sin färska bok. I ”Samtal i gränsland” kommer österbottningar på landsbygden till tals.

Nyhetsbild

Patienter kan nå läkare på centralsjukhuset från sin hälsocentral – behöver inte köra till Vasa

De som behöver träffa en läkare på Vasa centralsjukhus kan snart göra det på hälsovårdscentralen i hemkommunen i stället för att köra till Vasa. Kontakten kan skötas med videosamtal.

Nyhetsbild

Inbrottstjuvarna som slår till mot egnahem fortfarande på fri fot – polisen ber om tips

Brottslingarna som bryter sig in i egnahem är fortfarande på fri fot. Hittills kopplas inbrott i Seinäjoki, i Kauhajoki och i Uleåborg till den landsomfattande inbrottshärvan.

Nyhetsbild

Fredrik Snellman lyfter ålderismen på bordet – stora vinster väntar

Ålderism är för många ett obekant begrepp. Ändå är det ett vanligt fenomen som berör oss alla i allmänhet och äldre personer i synnerhet och på en mängd olika sätt, säger Kållbybördige universitetslektorn Fredrik Snellman.

Nyhetsbild

HSS Media tar i bruk ny kommentarsfunktion på sajterna – ansvariga utgivare: Vi ska ha en livlig och respektfull debatt

En livlig debatt med många olika åsikter, och ömsesidig respekt. Det vill HSS Medias tidningar ha. Ett nytt sätt att kommentera artiklar är ett steg på vägen.

Nyhetsbild

Superb start i supersprinten för Jennie Lindvall – hoppas på fler starter: "Värt att fortsätta satsa"

LÄNGDSKIDOR Jennie Lindvall gjorde säsongspremiär i lördags – och det var debut med mersmak. Hon var femma i den internationella tävlingen i supersprint i Östersund.

Nyhetsbild

Från Kronoby till de stora modehusen – Ahlskogs satsar på lyxiga skinn

KRONOBY Maskinparken är rätt gammal och metoderna klassiska. Men Ahlskogs i Kronoby gör läder som de stora modehusen vill ha. Nu blir lädret också till smycken.

Nyhetsbild

Amanda Audas-Kass bästa tips: Se till att det finns böcker hemma

Roligt, meningsfullt och lyxigt. Så beskriver Amanda Audas-Kass sitt nya jobb som går ut på att få högstadieelever att läsa.

Nyhetsbild

Eva-Lott Björklund: "Vissa saker känns som om de är meningen"

KRONOBY/NYKARLEBY Musiken som ramar in händelserna på Steinbackan är skriven av Eva-Lott Björklund. Redan innan hon läst ut manuset visste hon hur den skulle låta.

Nyhetsbild

Hiss mellan serierna för syskonen Byskata

FOTBOLL I fjol firade syskonen Patrick och Viktoria Byskata avancemang till ligan. I år blev det hissen ner tillbaka igen. Hur ser nästa år ut?

Nyhetsbild

Först föll mörkret över Kipparihallen – sedan över IK Myran

FOTBOLL När Kipparihallen föll i mörker var Myran ännu ett ligalag. Men till slut sänkte sig mörkret även över Nedervetillaget.

Nyhetsbild

Myran utslaget ur ligan – föll på straffar

FOTBOLL Den avgörande ligakvalmatchen mellan Myran och PK-35 var länge precis så jämn och spännande som man kunde förvänta sig. Allt avgjordes i straffläggningen.

Nyhetsbild

En sensationell comeback i Myran

FOTBOLL Myran gör en ändring i startelvan, men den största överraskningen är på bänken, där en spelare gör comeback.

Nyhetsbild

Idrotten blev mindre viktig för Zenitha och Hugo när dottern Wilda kom in i bilden: "Hur hann man ens träna så mycket förr?"

IDROTT OCH FAMILJELIV Att gå från att ha idrotten som högsta prioritet till att dottern Wildas behov går före allt annat har varit en omställning för Zenitha och Hugo Karlström. Zenitha har inte bestämt om hon fortsätter elitsatsningen på friidrotten.

Nyhetsbild

Robert Åsbacka har skrivit en bok om en riktig nykarlebybo – "Han kom från fattiga förhållanden"

Det sista Robert Åsbacka tänker på innan han somnar och det första han tänker på när han vaknar är romanen han skriver på just nu.

Nyhetsbild

Hot och aggressiva personer är vardag i skolorna - personal utbildas i säkerhetstänk

Det behövs ett nytt säkerhetstänk i alla skolor och daghem för att trygga arbetsmiljön för både elever och personal. Hot och aggressiva personer är redan vardag och förekommer överallt.

Nyhetsbild

Myran redo för den avgörande kvalmatchen – hoppas på storpublik

FOTBOLL En lång och intressant fotbollssäsong avslutas med en höjdare – IK Myrans kvalmatch mot PK-35.

Nyhetsbild

IK Myran kvalar mot PK-35 i Kipparihallen

FOTBOLL Vintern har gjort sig påmind och det innebär att IK Myran kommer att spela den avgörande kvalmatchen mot PK-35 inomhus.

Nyhetsbild

Söfuks ordförande om YA och Wasa Teater: "Fortsatt utmanande men viss lättnad "

De senaste åren har inneburit nedskärningar i bildningen och storsatsning på ny teater. "Visst har det varit kämpigt", säger ordförande Anders Norrback (SFP).

Nyhetsbild

Magnus Slotte: Vi kan vara helt nöjda med resultatet

FOTBOLL Det är fördel IK Myran i ligakvalet tack vare bortamålet, men ligalaget fick ingenting gratis i Helsingfors. PK-35 bjöd på stenhårt motstånd.

Nyhetsbild

Myran kryssade i det första mötet i ligakvalet

FOTBOLL Myran fick med sig ett viktigt bortamål från det första mötet i ligakvalet med PK-35, men ingen seger. Ledningen i halvtid förvandlades direkt i början av den andra halvleken till ett kryss.

Nyhetsbild

Myran tog ledningen i kvalmatchen mot PK-35

FOTBOLL IK Myran fick ett viktigt mål på bortaplan, då laget tog ledningen när kvalmatchen i Helsingfors var en dryg kvart gammal.

Nyhetsbild

PK-35 tänker inte backa hem i kvalet mot IK Myran

FOTBOLL På lördag inleder IK Myran ligakvalet. Motståndarna från Helsingfors, PK-35 som slutade tvåa i damettan, lovar spela modigt när kvalet börjar i hallen i Tali.

Nyhetsbild

Tyska älgjägare trivs i Kronoby – "Vi jagar helt enkelt med vänner"

KRONOBY I sexton år har Manfred Kirchner och Falk Wichert från Tyskland besökt Kronoby varje höst. I år ingår också René Kleinschmidt i deras gäng. Alla kommer de för samma sak – Älgjakten.

Nyhetsbild

Allt fler unga österbottningar har jobb – flera åtgärder för att höja sysselsättningen

Andelen arbetslösa i Österbotten fortsätter att minska. NTM-centralen satsar på flera sysselsättningsfrämjande åtgärder för att få ner siffran ytterligare.

Nyhetsbild

Kronobykaffet Krombi Rost gör entré – litet lokalt rosteri bakom kaffet

KRONOBY Nu har Kronobyborna ett eget kaffe, Krombi Rost, som det heter. Det är företaget Windy Hill Coffee Roast med företagarna Jouni och Minna Salo, som står bakom kaffet.

Nyhetsbild

Myran vann på planen – och utanför

FOTBOLL Det var dramatiskt värre när Myran säkrade ligastatusen för åtminstone ett par veckor. Detta efter att Myran varit sex minuter från degradering till division 1.

Nyhetsbild

Myran grep halmstrået mot ONS – segermål med tre minuter kvar

FOTBOLL Det var spännande in i det sista, men Myran knep det sista halmstrået efter mål av Sofia Matikainen i den viktiga bortamatchen mot ONS.

Nyhetsbild

Slotte gjorde sina val inför Myrans ödesmatch

FOTBOLL Myrantränaren Magnus Slotte har nu valt de 11 spelare som ska ge damlaget chansen att få spela i ligan även 2020.

Nyhetsbild

The Mirror publicerar smygtagna bilder från österbottniska farmer

En brittisk realitytv-stjärna har tillsammans med "Oikeutta eläimille" i hemlighet besökt farmer i Finland. Nu publicerar "The Mirror" deras bilder och berättelser.

Nyhetsbild

Myran redo för nyckelmatch: "Vi ska göra allt för att hållas kvar"

FOTBOLL Det är vinna eller försvinna som gäller för Myrans framtid i FM-ligan när laget spelar i Uleåborg på lördag.

Nyhetsbild

Fyra österbottningar vill bli Finlands lucia

Luciajuryn har nu valt ut tio kandidater till Finlands lucia 2019. Fyra av kandidaterna kommer från Österbotten.

Nyhetsbild

Polishunden Pomo räddade en kvinnas liv efter flera timmars eftersökningar

KRONOBY En äldre kvinna försvann i skogen i Kaustby en fredag i augusti. Hade inte polishunden Pomo hittat kvinnan hade hennes liv troligen inte gått att rädda.

Nyhetsbild

Här lär sig polishunden Kaos hitta knark – och strunta i godbitar

KRONOBY Träningsburkarna innehåller allt från bark och smörpaket till tuggben och knark. Här finslipar regionens polishundar sina nosar.

Nyhetsbild

Robin från Kronoby fick ryggont som tonåring – kröp till toan när det var som värst

KRONOBY Robin Lillskrubb, 29, tvingades ge upp hockeyn och var sjukskriven flera år. Nu kan han jobba igen. Men sitt ryggont tvingas han leva med.

Nyhetsbild

Fyrhjulingar allt vanligare på vägarna – populärt bland framför allt unga

Fyrhjulingen är inte längre bara en skogsmaskin, den är också ett omtyckt fordon i trafiken – inte minst bland ungdomar. Nästan alla fyrhjulingar som säljs är i dag vägmodeller.

Nyhetsbild

Magnus Slotte: Vi hade förtjänat att vinna i dag

FOTBOLL Ett oavgjort resultat är inte fy skam, men IK Myran borde ha knipit mer än en pinne i lördagens ligamöte med TPS. Det tycker också tränaren Magnus Slotte.

Nyhetsbild

Alessandro Tarantola applåderar lyxmodegigantens tydliga markering för päls

Nyheter om modehus som vänt pälsen ryggen har avlöst varandra de senaste åren. Låt vara att många av modehusen knappt använt någon päls alls. Det mediala genomslaget har ändå varit enormt.

Nyhetsbild

IK Myran möter TPS på konstgräset i Kronoby

FOTBOLL Laura Wentjärvis knäskada var precis så illa som man befarade i Myranlägret efter ligamötet med Ilves. Jessica Ayers har däremot tränat i veckan och lär kunna spela mot TPS.

Nyhetsbild

Mats Johansson ny ordförande för Finlands Svenska Skidförbund: "Skidsporten är ett lagarbete"

SKIDSPORT Avgående ordföranden Ulf Stenman har gjort sitt i FSS vid årsskiftet. Mats Johansson från Dalsbruk tar över.

Nyhetsbild

Ammoniak läckte ut i Kronoby – ingen fara för människor

KRONOBY UPPDATERAD. Det har läckt ut ammoniak i en terminalbyggnad på Storåvägen i Kronoby. Larmet kom vid kvart före åtta på tisdagsmorgonen.

Nyhetsbild

Sören Jansson trea på ultralånga i Kortesjärvi

ORIENTERING Falkens Sören Jansson blev trea i herrklassen i EP:s ultralång-DM i Kortesjärvi på söndagen.

Nyhetsbild

Regionen får ny evenemangskalender – "Nu är det upp till arrangörer att använda den"

Två händelsekalendrar blir en. Den nya österbottniska evenemangskalendern ska göra det lättare för arrangörer att marknadsföra sina evenemang och för besökare att hitta dem.

Nyhetsbild

Saga Furs Design Center flyttar från Köpenhamn till Vanda

Under våren kommer auktionsbolaget Saga Furs att flytta sitt designcenter från Köpenhamn till auktionshuset i Vanda. Största utmaningen: Att återupprätta naturpälsens image.

Nyhetsbild

Jonathan skulle hem till Kronoby från Italien – tog cykeln

Det blev en resa på närmare 3 000 kilometer och två och en halv månad när Jonathan Greco cyklade från Milano till Kronoby. Men så körde han inte raka vägen heller.

Nyhetsbild

Ny förlust för Myran – chansen till ligakval finns kvar

FOTBOLL Myran har haft svårt för Ilves denna säsong och söndagens match i Tammerfors var inget undantag.

Nyhetsbild

Amanda Strandvall fin femma på JEC-långdistansen

ORIENTERING Amanda Strandvall slutade femma på långdistansen vid juniorernas Europacup i Frankrike på lördagen.

Nyhetsbild

Amanda Strandvall trettonde i JEC-sprinten i Frankrike

ORIENTERING Amanda Strandvall inledde sitt Europacup-tävlande med en trettonde plats på fredagens sprint i Ruoms i sydöstra Frankrike.

Nyhetsbild

Matkavekka ställer in charterresor från Kronoby och Vasa

Researrangören Matkavekka har ställt in alla charterresor från Kronoby och Vasa flygfält i april och maj nästa år. Orsaken är för dålig förhandsförsäljning.

Nyhetsbild

Flygplatschefen i Vasa: "Alla inställda flyg är dåliga för oss, precis som för resenärerna"

Petri Lampi kan ännu inte säga hur resebolaget Thomas Cooks konkurs påverkar Vasa flygplats.  Men under höstlovet kan konkursen ha en ekonomisk inverkan. Kronoby flygplats påverkas inte.

Logga in för att följa orten