Nykarleby

Nyhetsbild

Nytt nederlag för Muik – "Ett riktigt bottennapp"

ISHOCKEY Tränaren Marcus Ittonen var mäkta irriterad över Muiks prestation i Seinäjoki. Målvakten Mathias Biskop får rena papper, annars var det underkänt över hela linjen.

Nyhetsbild

Skolorna i Hirvlax och Kovjoki läggs på styrelsens bord

NYKARLEBY På måndag kommer stadsstyrelsen än en gång att ta beslut om Nykarlebys skolnät, eller när skolorna i Kovjoki och Hirvlax ska stängas.

Nyhetsbild

Inga skattehöjningar föreslås i Nykarleby

Det blir inga höjda skattesatser i Nykarleby – inte om stadsdirektör Mats Brandts förslag står sig både genom styrelse och fullmäktige.

Nyhetsbild

Trygga Räkan öppnar upp med nya fiskdelikatesser i Nykarleby

På fredag slår Jonas Haglund och Markus Sandvik upp dörren till Trygga Räkan, fiskrökeriet som vid sidan av rökt fisk också fyller disken med helt nya fiskdelikatesser.

Nyhetsbild

Svensk anfallare ska ge Muik Hockeys offensiv mera tyngd

ISHOCKEY Muik Hockey har en längre tid letat efter en spelare som kan ge laget mer tyngd i anfallet. Nu har klubben kontrakterat en svensk spelare – som levererat i Nordamerika.

Nyhetsbild

Värsta varghotet förbi – i höst vågar Jimmy jaga med hunden Ztella i Nykarleby

NYKARLEBY Nitton jakthundar har tagits av varg i Finland i höst, men inga i Österbotten. Våra vargar verkar inte ha specialiserat sig på jakthundar.

Nyhetsbild

Torgnära kontorskomplex i Nykarleby redan fullt med hyresgäster

NYKARLEBY Det första hyresgästerna har redan flyttat in. De närmaste veckorna intar resten av dem sina kontorsrum – bland dem NIC, Nykarleby Innovation Center.

Nyhetsbild

Nykarleby församling kan be JO utreda fallet Nathanael

NYKARLEBY Handläggningen av Nathanael Taher Ahmadys asylansökan bör utredas. Frågan är vem som ska göra anmälan till JO. Församlingsrådet i Nykarleby församling ska fundera kring om det är dess uppgift.

Nyhetsbild

Lionsklubbarna i Nykarleby söker luciakandidater

NYKARLEBY Anmäl dig själv, en kompis, ditt barn eller barnbarn till årets Lucia i Nykarleby, uppmanar Lionsklubbarna.

Nyhetsbild

Energibolag backar från kyrkbyn i Munsala – förstorar i stället vindpark i Jussila

MUNSALA Det tyska bolaget Energiequelle backar sina planer på en vindpark intill kyrkbyn i Munsala. I stället förstoras den planerade parken som ligger öster om riksåttan i Jussila.

Nyhetsbild

Sören Bäck: Vem spelar var i Jakobstadsregionen 2020?

FOTBOLL Årgångar som de 2002-födda växer inte på träd på mindre orter som Jakobstad. Mycket talar för att Jaro får vänta länge på nästa FM-medalj. Snart klarnar det vart spelarna tar vägen.

Nyhetsbild

Muik pressade topplaget FPS men blev utan poäng

ISHOCKEY Muik Hockey har svårt att vinna målsnåla och jämna matcher. Laget inkasserade höstens tredje uddamålsförlust i hemmahallen på söndagskvällen.

Nyhetsbild

Alessandro Tarantola applåderar lyxmodegigantens tydliga markering för päls

Nyheter om modehus som vänt pälsen ryggen har avlöst varandra de senaste åren. Låt vara att många av modehusen knappt använt någon päls alls. Det mediala genomslaget har ändå varit enormt.

Kasper Holm med U16 mot Tyskland

ISHOCKEY Nykarlebykillen Kasper Holm – som representerar Sport – har fått ett landslagsuppdrag. 15-åringen kommer att spela med juniorlandslaget mot Tyskland.

Nyhetsbild

Fyra besvärar sig mot vindkraft på Storbötet i Pensala

Fyra personer har lämnat in ett gemensamt besvär mot Storbötets vindkraftspark i Pensala, eller mot den delgeneralplan som stadsfullmäktige i Nykarleby godkände i augusti.

Nyhetsbild

Byggnad skadad i brand på Frillmossens farmområde

NYKARLEBY En gammal byggnad som används som lager började av okänd anledning brinna på tisdagskvällen. Branden som började på mellantaket är nu släckt.

Nyhetsbild

Ny jämn omröstning om Hirvlax skola – dras in 2022

NYKARLEBY Tidpunkten för när skolan i Hirvlax ska stängas delar fortfarande politikerna i två lika stora läger. Så skedde också i bildningsnämnden, där ordförandes röst avgjorde i måndags.

Nyhetsbild

Trafiken rullar åter på bron: "Det här var efterlängtat"

NYKARLEBY Under festliga former klipptes bandet för den förnyade bron invid kyrkan i Nykarleby. Att bron nu har en ordentlig cykel- och gångbana uppskattades av många.

Nyhetsbild

Väntan är över – nu kan Nykarlebyborna använda sin bro

Nu är kyrkbron i Nykarleby invigd.

Nyhetsbild

Servicen på Malmska utvecklas via projekt – tappet till Soite ska också stävjas

JAKOBSTAD En rad specialister från Vasa arbetar på Malmska någon dag i veckan. De som behöver specialistvård ska inte tvingas välja mellan Karleby och Vasa utan får vård på hemmaplan.

Nyhetsbild

Muik-tränaren efterlyser raka rör: "Allt behöver inte se ut som en highlight-video"

ISHOCKEY Efter fjärde raka förlusten konstaterar tränaren Marcus Ittonen att det är tungt. Han vill se ett Muik som spelar enklare hockey.

Nyhetsbild

Muik Hockey åkte på tredje raka förlusten

ISHOCKEY Trots en drömöppning med mål efter 42 sekunder fick Muik ge sig för tredje matchen i rad när laget föll mot Laser HT i Uleåborg.

Nyhetsbild

Kvinnan som omkom i trafikolycka i Alahärmä var Nykarlebybo

NYKARLEBY En 32-årig kvinna omkom i en trafikolycka i Alahärmä i Kauhava på tisdag eftermiddag. Polisen bekräftar att kvinnan var bosatt i Nykarleby.

Nyhetsbild

Regionen får ny evenemangskalender – "Nu är det upp till arrangörer att använda den"

Två händelsekalendrar blir en. Den nya österbottniska evenemangskalendern ska göra det lättare för arrangörer att marknadsföra sina evenemang och för besökare att hitta dem.

Nyhetsbild

De utvidgar med pizzameny – Hoppas på heltidsjobb för alla tre i familjeföretaget

Scandic burger & grill, som öppnade sin torgnära restaurang för två år sedan, utvidgar verksamheten med Kotipizza från och med i dag torsdag.

Nyhetsbild

Mirkas vd om vägarna som blir utan lappning: "Våra anställda får en svårare och farligare arbetsväg"

Landsbygdens industrier lider om de mindre vägarnas skick försämras ytterligare. Detta kan i sin tur påverka hela samhället. Mirkas vd Stefan Sjöberg säger att avstånden i nejden är långa och dåliga vägar påverkar pendlarna.

Tre småhusbyggen fick undantagslov i Nykarleby

Tre planerade småhusbyggen - två i Socklot och ett på nya bostadsområdet i centrum har fått undantagslov för bygge.

Nyhetsbild

Musikgala med lokala stjärnor i Nykarleby

NYKARLEBYGALAN Nykarlebygalan är det första musikevenemanget i sitt slag som arrangeras i Stjärnhallen på lördag.

Nyhetsbild

Fett minus går i repris i Nykarleby – ekonomin förvärras i småstaden

NYKARLEBY I fjol gjorde Nykarleby det sämsta bokslutet i modern tid med ett minus på 2,4 miljoner euro. Trots budgetkorrigeringen i juni ser årets bokslut att bli en repris av fjolåret.

Nyhetsbild

Saga Furs Design Center flyttar från Köpenhamn till Vanda

Under våren kommer auktionsbolaget Saga Furs att flytta sitt designcenter från Köpenhamn till auktionshuset i Vanda. Största utmaningen: Att återupprätta naturpälsens image.

Nyhetsbild

Wirtanen drog tillbaka sin ansökan – jakten på bibliotekschef fortsätter

Nykarleby förlänger ansökningstiden för bibliotekschefstjänsten. I den första rundan fick tjänsten en sökande, eller Leila Wirtanen, som dragit tillbaka sin ansökan.

Nyhetsbild

Fotoklubben Knäppisarna skördade framgångar i fototävling – här är bilderna som fick pris

Österbottningarna Gunnar Bäckman och Tuija Warén vann klasserna "Porträtt i miljö" respektive "Natur". Finlands svenska fotoklubbars fototävling avgjordes i Korsholm i helgen.

Nyhetsbild

Macken mitt i småstaden byter flagg från rött till blått

NYKARLEBY Från och med tisdag är det blåvita SEO, eller Suomalainen Energiaosuuskunta, som levererar bränslet till Kavanders Service i centrum av Nykarleby.

Nyhetsbild

Lastbil började brinna på Riksåttan

NYKARLEBY Ett lastbilsdäck fattade eld mitt under färden.

Nyhetsbild

Äntligen ljus i ljusparken

NYKARLEBY Hela Nykarlebys befolkning såg ut att vara på fötter och sökt sig till stranden nedanför Topeliparken när Nykarleby Kraftverk invigde ljusparken på söndagskvällen.

Nyhetsbild

Losviks bygger unikt ridhus – Tar ett steg mot djursjukhus

Lars och Maria Losvik bygger till sin älvnära anläggning med ett ridhus. Nyinvesteringen är ett steg mot ett fullvärdigt djursjukhus i Forsby.

Nyhetsbild

Nykomlingen NIK blev ett stabilt mittenlag – svårt mot Esse IK

FOTBOLL Efter en aningen svajig säsong har serienykomlingen Nykarleby IK landat ungefär där man ska.

Nyhetsbild

Nykarlebys sparförslag: Minskade förmåner, ledigt utan lön, vikariestopp

NYKARLEBY Det blir främst personalen som drabbas av besparingarna om stadsdirektören Mats Brandts förslag vinner gehör i stadsstyrelsen i Nykarleby på måndag.

Nyhetsbild

Justitieminister Henriksson om fallet Taher: "Förståeligt att man blir uppgiven av att vänta så länge"

Vi måste sköta asylprocessen bra genast från början, säger justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP). Nästa år genomförs en rättshjälpsreform som ska underlätta för asylsökande att få rättsbiträden.

Nyhetsbild

Stadsbor i hundratal manifesterade människovärdet i Nykarleby

NYKARLEBY Nykarlebyborna är världsbäst på att sluta upp till evenemang i småstaden - också när det gäller att dela sorg, frustration och skam över en ung människas liv som gått till spillo.

Nyhetsbild

Nästan all personal vid Hedbo har slutat

PEDERSÖRE Endast en ur personalen vid Hedbo (40 % arbetstid) ville fortsätta efter att verksamheten överfördes till Jakobstadsregionens social- och hälsovårdsverk från och med september.

Nyhetsbild

Inrikesminister Ohisalo om fallet Taher i Nykarleby: "Verkligen mycket sorgligt"

NYKARLEBY Inrikesministern Maria Ohisalo utlovar snabbare asylbeslut. Samtidigt utreds hur fall som Tahers ska kunna undvikas med hjälp av främlingspass.

Nyhetsbild

Nu kulminerar säsongen för Rory Penttinen

BANRACING Rory Penttinen har en hektisk höst framför sig. Det här är hans klart bästa säsong inom banracingen hittills och på söndag väntar en ny start när finalen i Blancpain GT3-serien avgörs i Barcelona.

Nyhetsbild

Ljusmanifestation för människovärdet hålls i Nykarleby

NYKARLEBY Förstämningen har lagt sig över Nykarleby och stadsborna efter tisdagens tragedi då 22-åriga Taher tog sitt liv. På torsdagen ordnas därför en manifestation, dit stadsborna hälsas välkomna.

Nyhetsbild

Taher tog sitt liv – förlorade hoppet om ett liv i Finland

NYKARLEBY I förra veckan fick Taher, 22 år, sitt andra negativa asylbesked. Natten till tisdagen tog han sitt liv i närheten av sin bostad på Juthbacka i Nykarleby.

Nyhetsbild

Alexandra och Ashton hjälper katter för att hjälpa naturen

VASA Vitt skilda mål för skolornas dagsverken. Det ursprungliga dagsverket har svårt att hävda sig i konkurrensen.

Nyhetsbild

Hon planerade självmord – nu framför Zandra Lundberg en show om sitt livs värsta år

Zandra Lundberg hade ett drömjobb, men hon mådde uselt och hamnade i en svår depression. Nu kommer hon till Österbotten med sin show om psykisk ohälsa.

Nyhetsbild

Industrihallar byggs i Nykarleby

NYKARLEBY Två nya industrihallar har beviljats bygglov i Nykarleby, eller en industrihall får byggas ut och en andra industri- eller lagerhall får byggas intill Munsalavägen.

Nyhetsbild

FM-guld i banracing för Karlebyförare

BANRACING Karleby fick en FM-guldmedaljör i banracing i helgen.

Nyhetsbild

Nykarlebyman dömd till villkorligt straff för misshandel

I RÄTTEN Tio månader villkorligt fängelse blev straffet för den man från Nykarleby som vid flera tillfällen misshandlade sin särbo.

Logga in för att följa orten