Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Trump planerar besök till Storbritannien

USA:s president Donald Trump planerar att besöka Storbritannien i mitten av året, möjligen i juli, uppger brittiska tidningar med hänvisning till regeringskällor i London och Washington DC.

Nyhetsbild

Expresidenter vid Barbara Bush begravning

Barbara Bush, som varit både hustru och mamma till en amerikansk president, begravs i dag i hemstaten Texas. Flera tidigare presidenter och USA:s första dam Melania Trump väntas till ceremonin.

Nyhetsbild

Politikerbesök vid kritiserat krigsmonument

En grupp på runt 70 japanska politiker har besökt det kontroversiella krigsmonumentet Yasukuni.

Nyhetsbild

Oslo stoppar heliumballonger på 17 maj

Oslo kommun har beslutat att förbjuda försäljningen av heliumballonger på Norges nationaldag den 17 maj, rapporterar NRK.

Nyhetsbild

Sargat säkerhetsråd intar skånska Backåkra

Världens blickar vänds mot Backåkra i Skåne. Om några timmar anländer FN:s säkerhetsråd och generalsekreterare till Dag Hammarskjölds gård för att hålla sitt årliga arbetsmöte och bland annat diskutera läget i Syrien.Det är ett sargat säkerhetsråd som möts i de idylliska omgivningarna.

Nyhetsbild

Trump vill ge igen efter ryss-stämning

USA:s president Donald Trump kallar motståndarpartiet Demokraternas stämningsansökan mot hans valkampanj för "goda nyheter". Detta eftersom det ger honom en möjlighet att gå till motattack.

Nyhetsbild

Krav på motorinspektion efter flygolycka

Amerikanska och europeiska tillsynsmyndigheter beordrar inspektioner av nästan 700 flygplansmotorer inom 20 dagar efter dödsolyckan i USA i tisdags.

Nyhetsbild
1

Maduro på snabbt besök i Kuba

Venezuelas president Nicolas Maduro landade på fredagen i Kuba för ett möte med den nye presidenten Miguel Diaz-Canel och för att befästa sitt lands band med en av få allierade.

Nyhetsbild

Nordkorea: Vi avbryter kärnvapentester

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un meddelar att han kommer att avbryta kärnvapen- och robottester och stänga ner en anläggning för kärnvapenprov, rapporterar landets statliga nyhetsbyrå. Diktaturen ska nu satsa på att stärka sin ekonomi.

Fransk kravallpolis avhyste studenter

Kravallpolis har avhyst de studenter som i tre veckor ockuperat ett universitet i Paris i protest mot president Emmanuel Macrons nya utbildningspolitik.

Nyhetsbild

Ny olycka i Nepal stoppade all flygtrafik

Flygtrafiken vid Katmandus flygplats låg under fredagen helt nere under tolv timmars tid efter att ett passagerarflyg från malaysiska Malindo Airlines var med om en allvarlig incident.

Nyhetsbild

Tyska åklagare utreder misstänkt asylfusk

Tyska åklagare utreder en tidigare lokal chef på tyska migrationsverket Bamf, som misstänks ha godkänt ett stort antal asylansökningar på felaktiga grunder.

Nyhetsbild

Genade över bygge i Sverige – räddningstjänst fick ta loss man från blöt betong

En man som tog en genväg över ett bygge i Kungälv sögs fast i blöt betong och fick tas loss av räddningstjänsten. Mannen kördes till sjukhus men har klarat sig oskadd, skriver GP.

Nyhetsbild

Litauen önskar mer Nato-luftvärn

Litauen ber USA att placera ytterligare luftvärn i landet, säger försvarsministern Raimundas Karoblis.

Nyhetsbild

Snart är skogen helt borta på Madagaskar

REPORTAGE Madagaskars unika fauna och flora är hotad på grund av avskogning. I början av 1900-talet var 90 procent av ön täckt av skog. I dag återstår knappt 10 procent. Det största hotet är svedjebruk.

Nyhetsbild

Morddömd 83-åring avrättad i USA - äldsta sedan 1976

En 83-årig mördare har avrättats i den amerikanska delstaten Alabama. Walter Moody är den äldste personen som avrättas i USA sedan dödsstraffet återinfördes 1976.

Nyhetsbild

Demokraterna stämmer Trump och Ryssland

Donald Trumps valkampanj, den ryska regeringen och Wikileaks agerade i maskopi för att påverka det amerikanska presidentvalet, anser Demokraterna i USA.

Nyhetsbild

Ultra-ortodoxa i våldsam protest i Jerusalem

Israelisk polis använde bland annat chockgranater för att försöka få kontroll över en våldsam demonstration som ultra-ortodoxa judar genomförde i Jerusalem.

Nyhetsbild

Samväldet säger ja till prins Charles

Ledare för de stater som ingår i Samväldet vill att Storbritanniens prins Charles följer i mamma drottning Elizabeths fotspår och tar över efter henne som organisationens överhuvud.

Nyhetsbild

Antalet cigaretter påverkar strokerisken

Det finns ett direkt samband mellan antalet cigaretter och risken att drabbas av en stroke. Åtminstone bland män yngre än 50 år. De amerikanska forskarna konstaterar: "The more you smoke, the more you stroke".

Nyhetsbild

Förskolegrupp hittade två kilo hasch i Sverige

En förskolegrupp har hittat två kilo hasch som gömts i nordvästra Stockholm, skriver Aftonbladet.

Nyhetsbild

Berlusconi: Femstjärnerörelsen är farlig

Vinnarna i det italienska valet kommer inte bilda en gemensam regering, i alla fall om man får tro Silvio Berlusconi.– Femstjärnerörelsen är en fara för landet, säger Forza Italia-ledaren, som vänder blicken vänsterut.

Nyhetsbild

Palestinier skjuten till döds på Gazaremsan

Två palestinier har skjutits till döds av israeliska styrkor på norra delen av Gazaremsan, uppger det palestinska hälsodepartementet. Det innebär att 36 har dödats av israeliska styrkor sedan 30 mars, enligt departementet.

Ny premiärminister i Kirgizistan

Kirgizistans parlament har utnämnt Muchammedkalyj Abylgaziev till landets nye premiärminister. Abylgaziev, som tidigare var stabschef i president Sooronbaj Zjeenbekovs kansli, nominerades av Socialdemokraterna, som leder den styrande regeringskoalitionen.

Jordskalv i Indonesien

En jordbävning med magnitud 5,9 har inträffat invid ögruppen Moluckerna i östra Indonesien, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS

Nyhetsbild

Swaziland byter namn – trött på hopblandning

Svenskarna är inte ensamma om att vara trötta på att blandas ihop med schweizare. I afrikanska Swaziland har kungen nu fått nog, och döper om sitt rike. Swaziland ska i fortsättningen gå under namnet eSwatini – swaziernas land.

Nyhetsbild

Världskrigsbomb tvingar Berlin att evakuera

Tyska medier varnar för trafikkaos under morgonen i samband med att en bomb ska oskadliggöras.

Nyhetsbild

Tågolycka i Salzburg – 40-tal skadade

Omkring 40 människor har skadats vid en tågolycka på Salzburgs centralstation, rapporterar den österrikiska nyhetsbyrån APA.

Nyhetsbild

Ryssland: Trump bjuder in Putin

USA:s president Donald Trump har bjudit den ryske presidenten Vladimir Putin till Washington, uppger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov till den statliga ryska nyhetsbyrån Ria.

Nyhetsbild

Comey skrev om Trumps oro för ryssutredning

USA:s president Donald Trump klagade upprepade gånger i början av förra året inför dåvarande FBI-chefen James Comey om att ryssutredningen störde hans regering, enligt läckta anteckningar från Comey, rapporterar flera medier.

Nyhetsbild

Gamla flygplan försvårar toppmöte

Var ska egentligen Donald Trump och Kim Jong-Un träffas? Toppmötesplanerarna har just nu ett stort problem: Nordkoreas gamla sovjetiska flygplan.

Nyhetsbild

Merkel hoppfull om kompromiss med Macron

Den franske presidenten Emmanuel Macrons har besökt Berlin på torsdagen, där han försökt få med förbundskansler Angela Merkel på sina högtflygande reformplaner för eurozonen. Men Merkel efterlyser en kompromiss i frågan, även om hon är hoppfull om en gemensam lösning.

HS: Åtta finländare skadade i båtolycka i Portugal

Åtta finländska turister var ut med en öppen glasfiberbåt utanför staden Cascais i Portugal när olyckan var framme. Stora vågor gjorde att båten fylldes med vatten och stjälpte. Det här skriver Helsingin Sanomat.

Nyhetsbild

Miguel Diaz-Canel ny president i Kuba

En era är slut sedan Kubas nationalförsamling valt en president som för första gången på över 40 år inte heter Castro. Den nye ledaren Miguel Diaz-Canel är en av toppmännen i kommunistpartiet. Men familjen Castro har fortfarande stor makt, enligt experter.

Nyhetsbild

Svensk forskning visar att vårdcentraler kan upptäcka cancer tidigare

Fler misstänkta fall av cancer kan upptäckas tidigt genom att hålla koll på patienternas besöksstatistik på vårdcentralen, visar ny svensk forskning.

Nyhetsbild

Misstro mot vaccin dödar i Rumänien

Sedan slutet av 2016 har 46 personer i Rumänien avlidit efter att ha smittats av mässling. Av dessa var 39 barn under tre år som inte hade fått vaccin. Myndigheterna försöker nu övertyga alla föräldrar om vaccinets nytta, men slåss mot myter om att det gör barn sjuka.

Nyhetsbild

Myndighet beordrar motorinspektion

USA:s flygmyndighet FAA kommer att beordra att omkring 220 flygplansmotorer undersöks efter olyckan på ett Southwest Airlines-plan i tisdags.

Nyhetsbild

FN för samtal om experter kan gå in i Douma

FN:s säkerhetsavdelning förhandlar med Syrien och Ryssland för att OPCW:s personal ska kunna gå in i Douma. Säkerhetsläget har hittills gjort att kemvapenexperterna inte kunnat besöka platser i staden och undersöka farhågorna om att en kemvapenattack ägt rum.

Nyhetsbild

Sugrör och tops förbjuds i Storbritannien

Storbritannien planerar att sätta stopp för försäljningen av sugrör av plast, plastpinnar som drinktillbehör och bomullstops.

Nyhetsbild

Bananflugor njuter av sex

Bananflugor tycker om sex. Åtminstone hanarna, som njuter i samband med sädesavgången. Om sexet uteblir, däremot, hemfaller de åt att dricka alkohol.

Nyhetsbild

Stort intresse inför Svenska Akademiens möte

I vanliga fall väcker inte Svenska Akademiens möten någon större uppståndelse. Men torsdagens sammanträde bevakades av ett stort pressuppbåd. Fast inga ledamöter syntes till.

Nyhetsbild

Låga förväntningar inför Macrons Berlinbesök

EU:s framtid står på dagordningen när Frankrikes president Emmanuel Macron på torsdagen besöker Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Berlin. Macrons högtflygande reformplaner har den senaste tiden stött på allt mer motstånd från tyskt håll.

Nyhetsbild

Planetjagare uppskickad av Nasa - väntas upptäcka 20 000 planeter

Nasa har skjutit upp en rymdraket med syftet att leta efter planeter som liknar jorden, där liv kan existera bortom vårt solsystem.Planen är att upptäcka 20 000 nya planeter.

Nyhetsbild

Oklart läge för Pompeo i senaten

CIA-chefen Mike Pompeo, nominerad till USA:s utrikesminister, tycks inte få majoritetsstöd i senatens utrikesutskott, sedan flera av medlemmarna kommer att rösta emot. Nu behöver samtliga republikaner och minst en demokrat rösta ja om Pompeo ska godkännas i senaten.

Nyhetsbild

Maktskifte närmar sig i Kuba

Nationalförsamlingen i Kuba har föreslagit att landets vicepresident Miguel Díaz-Canel som efterträdare till den avgående presidenten Raúl Castro.