Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Ny domstol ger sin syn på Breiviks behandling

Anders Behring Breivik har stämt den norska staten eftersom han anser att hans mänskliga rättigheter kränks i fängelset. Den terrordömde massmördaren har förlorat, överklagat – och klockan 11 publicerar Europadomstolen sitt beslut i frågan.

Nyhetsbild

Många frågor efter Trumps u-sväng

När till och med hans egen fru och dotter protesterade kovände Donald Trump – familjer ska inte längre splittras vid gränsen till USA. Men hur beslutet ska genomföras i praktiken är oklart.

Nyhetsbild

Sydsudans krigsfiender möts

Nya försök görs för att få slut på det inbördeskrig som sliter sönder världens yngsta nation Sydsudan. Landets president och en mäktig rebelledare har mötts i Etiopien för att samtala om krisen. Men glädjebägaren grumlas av en stor dos skepsis.

Nyhetsbild

Trump sätter stopp för separationerna

Donald Trump har skrivit under en presidentorder i syfte att sätta stopp för de kontroversiella separationerna av barn och vuxna som olagligt korsar gränsen mellan Mexiko och USA.

Nyhetsbild

Obama in i debatten om familjeseparationer

Nu ger sig USA:s förre president Barack Obama in i debatten kring familjeseparationerna vid gränsen mot Mexiko.

Nyhetsbild

EU inför tullar på varor från USA

EU-kommissionen har fattat beslut om att införa 25-procentiga tullar på varor från USA för 2,8 miljarder euro. Tullarna träder i kraft på fredag, enligt ett pressmeddelande från kommissionen.

Nyhetsbild

Ny kritiserad upphovsrätt vann omröstning

EU-parlamentets rättsliga utskott har röstat ja till ett förslag om ny upphovsrättslagstiftning. Kritikerna menar att den kan vara slutet för dagens öppna internet.

Nyhetsbild

FN: Nordkoreas barn mår lite bättre

Stora utmaningar kvarstår. Men nya uppgifter inifrån det isolerade Nordkorea tyder på att barns hälsa förbättrats "litegrann" i diktaturen, enligt FN:s barnfond Unicef.

Nyhetsbild

Flera döda i Nicaragua-protester

Minst tre personer har dött i strider mellan regeringskritiska grupper och säkerhetsstyrkor i staden Masaya i Nicaragua.

Nyhetsbild

180 saknas efter färjeolycka

Minst 180 personer saknas nu efter en färjeolycka på Indonesiens största sjö Toba. Antalet saknade efter olyckan har ökat från initiala uppgifter om 80 saknade, men myndigheterna vet fortfarande inte exakt hur många som befann sig på färjan när den sjönk i måndags.

Nyhetsbild

WHO: Dataspelsberoende är en sjukdom

Från och med juni räknas dataspelsberoende som en sjukdom. Det slår världshälsoorganisationen WHO fast.

Nyhetsbild

Uppgifter om danska kriminalvårdare läckte

Personliga uppgifter om 590 anställda inom den danska kriminalvården låg ute alldeles öppet på nätet, rapporterar tidningen Politiken.

Nyhetsbild

Kinesiska hackare spred virus till satelliter

Hackare baserade i Kina lyckades hacka sig in i systemen hos satellitoperatörer, telekomföretag och företag i försvarsindustrin, meddelar säkerhetsföretaget Symantec.

Nyhetsbild

WHO: Transpersoner inte psykiskt sjuka

Världshälsoorganisationen (WHO) ska inte längre klassa transpersoner som psykiskt sjuka, framgår av en ny rapport från FN-organet.

Nyhetsbild

Trump manar på invandringslagar

Donald Trump stödjer båda de lagförslag om invandring som är aktuella i representanthuset. Det uppges USA:s president ha sagt i ett slutet möte i kongressen. Men förslagen är kontroversiella.

Nyhetsbild

USA uppges lämna FN:s människorättsråd

USA kommer under tisdagen att meddela att landet lämnar FN:s människorättsråd, enligt tjänstemannakällor inom FN.

Nyhetsbild

USA och Sydkorea ställer in militärövning

Militärövningen "Freedom Guardian" som var planerad att hållas i augusti har ställts in. USA:s president Donald Trump ser därmed ut att uppfylla sitt löfte till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Samtidigt har Kim anlänt till Peking för ett tvådagarsbesök, sannolikt för att träffa Kinas ledare Xi Jinping.

Nyhetsbild

Le Pen tvingas återbetala miljonbelopp

Ledaren för det EU-kritiska och främlingsfientliga franska partiet Nationell samling, Marine Le Pen, ska betala tillbaka 300 000 euro till EU-parlamentet.

Nyhetsbild

USA och Sydkorea ställer in militärövning

Militärövningen "Freedom Guardian" som var planerad att hållas i augusti har ställts in, bekräftar USA:s och Sydkoreas försvarsdepartement. USA:s president Donald Trump ser därmed ut att uppfylla sitt löfte till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Nyhetsbild

Två döda efter skottlossningen i Malmö

Två personer sköts till döds och fyra skadades utanför ett internetkafé i Malmö på måndagskvällen. Totalt har sex män kommit till sjukhus med olika skador efter händelsen.

Nyhetsbild

Cannabis släpps fritt i Kanada i höst

Kanada blir i höst det första större landet i världen att helt tillåta cannabis för vardagsbruk. Det står klart sedan underhuset i Ottawa sagt ja med 205 röster mot 82. Och premiärministern tror att fler följer efter.

Nyhetsbild

Fem migranter döda i Medelhavet – 100 räddade

Kropparna efter fem migranter har hittats, och över 100 har räddats, sedan gummibåten de färdades i började sjunka utanför Libyens kust.

Nyhetsbild

Fyra skadade i skottlossning i Malmö

Fyra personer har skjutits på öppen gata i Malmö, uppger polisen. Det är oklart hur allvarliga skador de har fått.

Nyhetsbild

Bakslag för regeringen i brexitröstning

Överhuset i Storbritannien har delat ut ännu ett hårt slag mot premiärminister Theresa May i en omröstning om brexitförhandlingarna.

Nyhetsbild

Trump skapar amerikansk rymdstyrka

USA:s president Donald Trump vill att den amerikanska militären gör sig redo för rymden. Han har beordrat försvarshögkvarteret Pentagon att skapa en sjätte förgrening inom armén – en "rymdstyrka".

Nyhetsbild

Domen mot Martin Timell överklagad

Den friande domen mot den tidigare TV4-profilen Martin Timell har överklagats av målsägaren. Det uppger kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz för TT.

Nyhetsbild

Merkel pressas i migrationsbråk

Tysklands förbundskansler Angela Merkel är hårt pressad av en öppen strid om landets migrationspolitik. Hennes regeringspartner, bayerska CSU, vill avvisa flyktingar vid den tyska gränsen. Ett beslut som skulle få dominoeffekter i hela EU.

Tre döda i tågolycka i London

Tre personer har omkommit efter att ha blivit påkörda av ett tåg vid stationen Loughborough Junction, nära Brixton i södra London.

Nyhetsbild

Sökarbetet efter vulkanutbrottet i Guatemala avbryts

Guatemalanska myndigheter har konstaterat att 110 människor dött i det förödande vulkanutbrottet i början av juni. Ytterligare 197 människor saknas fortfarande. Men nu avbryts sökarbetet.

Nyhetsbild

Vandrare hittad död i Norge

En man i 60-årsåldern har hittats död i Ålen i Trøndelag i Norge.

Nyhetsbild

Melania Trump uttalar sig om gränspolitik

Debatten fortsätter att rasa i USA om den kontroversiella metoden att skilja barn från föräldrar som illegalt tagit sig in i landet via gränsen mot Mexiko.

Buss körde på konsertbesökare i Nederländerna – en dödad

En person har dödats och tre skadats sedan en buss kört på konsertbesökare i provinsen Limburg i sydöstra Nederländerna.

Nyhetsbild

Merkel kan ställas inför migrationsultimatum

Bråket mellan det tyska regeringspartiet CDU och dess bayerska systerparti CSU om landets migrationspolitik har eskalerat de senaste veckorna – och hotat att spräcka partiernas långvariga samarbete.

Nyhetsbild

Colombias nya president: Freden ska "korrigeras"

41-årige högermannen Iván Duque blir Colombias yngste president sedan 1800-talet. Men vänsterrivalen Gustavo Petro utropar ändå en slags seger. Frågan är bara vad som händer med fredsprocessen.

Nyhetsbild

Färre men effektivare kärnvapen i världen

Kärnvapnen i världen fortsätter att minska i antal, en effekt av att USA och Ryssland skär ner på sina stridsspetsar. Men samtidigt pågår en modernisering av arsenalerna, vilket innebär att anfallskapaciteten höjts.

Nyhetsbild

Två döda efter skalv i Japan

Flera dödsoffer rapporteras i en jordbävning nära Osaka i Japan.

Nyhetsbild

Röda Korset tackar Spanien

Migrantbåten som skapat politiskt bråk mellan länder i södra Europa har ankrat i spanska Valencia. De 630 passagerarna tas om hand av räddningspersonal.

Nyhetsbild

Tonårsflicka antastad i Årsta

En flicka i nedre tonåren antastades av en man i Årsta i södra Stockholm på söndagen. Flickan lyckades slita sig loss och tog sig hem varefter föräldrarna kontaktade polisen vid 12.30-tiden svensk tid.

Nyhetsbild

Jolie på besök i ett sargat Syrien

Angelina Jolie är på resa i Irak och Syrien tillsammans med UNHCR.

Nyhetsbild

35 kurder dödade i turkisk lufträd

35 personer har dödats i en attack av turkiska militärflygplan i norra Irak, enligt den turkiska militären.

Nyhetsbild

Fortsatt motstånd efter makedonskt namnavtal

Avtalet om att landet Makedonien ska heta Nordmakedonien är underskrivet. Men motståndet kvarstår: I närheten av det historiska mötet har kravaller utbrutit – och namnfrågan måste passera respektive parlament innan den är helt avgjord.

Nyhetsbild

Trump-rådgivare berättar om ryssmöte

Roger Stone, mångårig lobbyist för det Republikanska partiet och tidigare rådgivare till Donald Trumps presidentkampanj, medger en rysk kontakt under valrörelsen.

Nyhetsbild

Bråk mellan bosättare och polis

Israeliska bosättare och israelisk polis har drabbat samman i ett bosättningsområde i norra Västbanken.

Nyhetsbild

En död och många skadade efter USA-skjutning

En person har dödats och 20 har skadats i samband med att skottlossning bröt ut på en konstfestival i Trenton, i den amerikanska delstaten New Jersey, natten till söndag.

Nyhetsbild

Många döda i självmordsattack

Minst 14 personer har dödats och 45 har skadats i Afghanistan efter att en självmordsbombare sprängt sig själv i provinsen Nangarhar. En kort stund före attentatet meddelade talibanerna att de inte längre kommer att upprätthålla den tillfälliga vapenvilan.