Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Brist på begravningsplatser i New York

USA Över 5 000 personer har avlidit i coronarelaterade sjukdomar i mångmiljonstaden New York. Allt eftersom dödstalet stiger ökar även efterfrågan på gravplatser.

Nyhetsbild

Jättelast med undermåliga munskydd stoppas i Sverige – "Rena rama fuskprodukter"

Hundratusentals andningsskydd som skickats ut till Sveriges regioner har stoppats då de inte håller måttet.

Nyhetsbild

Över 1,5 miljoner smittade – runt 90 000 döda

Utbrottet av coronaviruset har smittat mer än 1,5 miljoner människor globalt. Runt 90 000 ha avlidit i virussjukdomen covid-19, enligt officiella källor.Men de verkliga siffrorna befaras vara än mer katastrofala.

Nyhetsbild

Nästan 800 har dött i Sverige – viruset kan finnas hos en av tio

Var tionde till var tjugonde person i Sverige kan bära på viruset. Landets krogar kommer att kontrolleras och om gästerna sitter för tätt kan de stängas.

Nyhetsbild

Italien hoppas öppna upp i slutet av april

Om tre veckor är det möjligt att Italien stegvis börjar lätta på restriktionerna som införts för att bromsa smittspridningen av det nya coronaviruset.

Nyhetsbild

Tyska restriktioner kan börja lyftas efter påsk

Tysklands hälsominister öppnar för att landets coronarestriktioner kan komma att börja lyftas efter påsk – om den senaste tidens relativt kontrollerade spridning stabiliseras.

Nyhetsbild

Minister: Boris Johnson på bättringsvägen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson mår bättre men intensivvårdas fortfarande. – Han är stabil, på bättringsvägen, har suttit upp och kommunicerat med vårdpersonalen, säger kulturminister Oliver Dowden på torsdagen.

Nyhetsbild

Studie: Viruset kom till New York från Europa

Coronaviruset började troligen spridas i New York redan i mitten av februari och kom dit från Europa. Det visar flera nya studier, skriver New York Times.

Nyhetsbild

Monsterstorm samlar ny kraft över Tonga

Nödläge har utlysts i Tonga sedan orkanen Harold med full kraft dragit in över ögruppsnationen. Stormen har oväntat fått ny fart och klassas återigen som en klass 5-orkan.

Nyhetsbild

Lewinsky-visselblåsaren Linda Tripp har avlidit

Linda Tripp, tidigare anställd i Vita huset och Pentagon, har avlidit 70 år gammal. Tripps hemliga ljudinspelningar av Monica Lewinsky gjorde henne till en nyckelperson i sexskandalen som 1998 höll på att fälla USA:s president Bill Clinton.

Nyhetsbild

Virus kan spridas "som en löpeld" i syriskt fångläger

Tusentals kvinnor och barn sitter inlåsta i läger för IS-anhängare i nordöstra Syrien. Förhållandena är redan svåra och nu växer oron för att coronaviruset ska få fäste.

Nyhetsbild

Antalet döda i Spanien befarat mycket högre

För andra dagen i rad steg antalet personer som avlidit i sviterna av coronaviruset i Spanien. Från det senaste dygnet rapporteras 757 döda.

Nyhetsbild

Trump: Vi ska besluta om pengarna till WHO

USA:s president Donald Trump fortsätter att hota med att dra in USA:s ekonomiska stöd till Världshälsoorganisationen WHO. – Vi kommer att utreda det, säger han.

Nyhetsbild

Folkbildaren Emma Frans: Orealistisk tanke att människor kan skyddas mot allt ont

Alla vill veta när coronakrisen är över. Men det enda som verkligen stoppar viruset är ett vaccin. – Hela situationen är en bieffekt av det liv vi vill leva, säger Emma Frans i en intervju för VBL/ÖT.

Nyhetsbild

Mörkt coronarekord för New York – 779 döda på ett enda dygn

Det är det högsta antalet döda under ett dygn som hittills registrerat, säger delstatens guvernör Andrew Cuomo.

Nyhetsbild

Sanders ute – bäddat för strid Biden-Trump

"Kampen för rättvisa fortsätter". Med de orden ger Vermontsenatorn och demokraten Bernie Sanders upp sin satsning på Vita huset. Därmed är det ställt bortom allt tvivel att den tidigare vicepresidenten Joe Biden blir den som utmanar Donald Trump i höstens presidentval.

Nyhetsbild

Donald Trump: "Man pratar om Sveriges strategi"

USA:s president Donald Trump kom in på Sveriges coronastrategi under sin dagliga presskonferens i Vita huset.– Sverige utstår ett mycket svårt lidande, sade Trump.

Nyhetsbild

Utegångsförbudet i Peru gäller turvis män och kvinnor

Invånarna i Peru uppmanas att hålla sig hemma för att bromsa virusspridningen, precis som i andra länder. Men regeringen har valt en udda taktik.

Nyhetsbild

Boris Johnson kvar i intensivvård – andra natten på sjukhus

UPPDATERAD. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har tillbringat sin andra natt i intensivvård efter att ha smittats av coronaviruset. Hans tillstånd beskrivs som stabilt.

Nyhetsbild

Utreseförbudet hävt i Wuhan – "Tog av mig munskyddet och skrek ut över vattnet"

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men nu får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, resa ut ur staden.

Nyhetsbild

Virus stängde djurpark – då parade sig pandor

De har hoppats i tio år – och snart kanske det äntligen kan bli en efterlängtad pandafödsel på djurparken Ocean i Hongkong. Jättepandorna Ying Ying och Le Le har inte velat para sig – förrän nu när djurparken stängt på grund av coronaviruset.

Nyhetsbild

Ny svart siffra i USA – 2 000 döda

Det senaste dygnet har nästan 2 000 nya dödsfall registrerats i USA, den högsta dygnssiffran hittills. Totalt har över 12 800 människor avlidit i covid-19 i landet.

Nyhetsbild

Tunisien: Smittspridare kan dömas för dråp

Den som inte följer myndigheternas förhållningsregler och därigenom smittar någon med covid-19 kan åtalas för dråp. Varningen kommer från Tunisiens inrikesdepartement på tisdagen.

Nyhetsbild

Brant ökning av antalet dödsfall i Frankrike

Över 1 400 nya dödsfall med koppling till coronaviruset har konstaterats i Frankrike enligt den senaste officiella dygnstatistiken. Det innebär att 10 328 människor avlidit i sviterna av covid-19.

Nyhetsbild

Boris Johnsons tillstånd stabilt

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson blir kvar på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i London. Hans tillstånd är stabilt, säger utrikesminister Dominic Raab som tillfälligt tagit över styret.

Dödstalet passerar 6 000 i Storbritannien

Antalet dödsfall i Storbritannien med koppling till coronaviruset har stigit med 786 det senast registrerade dygnet.

Nyhetsbild

VIDEO: Vårdpersonalen sprider glädje med sin “pingvindans”

Runt om i världen kämpar vårdpersonal mot coronaviruset. Trots de dagliga tuffa kamperna valde de här sjuksköterskorna i Turkiet att försöka sprida lite glädje, med en video som nu blivit viral.

Nyhetsbild

Erna Solberg: Norge öppnar upp gradvis – hytteförbudet ska hävas efter påsk

De norska daghemmen öppnar den 20 april, och veckan därpå kommer även delar av skolorna vara igång.

Nyhetsbild

Hundratals miljarder i EU:s coronakamp – "Det mest ambitiösa paket någonsin"

Spänningarna är många när EU-ländernas finansministrar ska enas om hur coronakrisens ekonomiska effekter ska bekämpas.

Nyhetsbild

591 döda i covid-19 i Sverige – "Vi ligger i snitt på omkring 40 avlidna per dygn"

Hittills har 7 693 personer i Sverige bekräftats smittade av coronaviruset och 591 dödsfall kopplade till covid-19 har rapporterats. Detta visar Folkhälsomyndighetens senast uppdaterade siffror.

Nyhetsbild

Jättekatedral i New York blir fältsjukhus – ger plats för 200 patienter

Katedralen Saint John the Divine i New York, en av världens största kyrkobyggnader, kommer inom en vecka att förvandlas till ett fältsjukhus.

Nyhetsbild

Boris Johnson kvar på sjukhus – får andningsstöd

UPPDATERAD. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson blir kvar på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i London sedan hans coronavirussymptom förvärrades under måndagen.

Nyhetsbild

Flest coronasmittade i Stockholms förorter

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är de områden i Region Stockholm som har störst antal coronasmittade per 10 000 invånare, enligt siffror som Smittskyddet i Stockholm nu redovisar. – Det är uppenbart att information inte nått ut tillräckligt väl, säger Fredrik Jurdell, stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Nyhetsbild

"Pollenmedicinering viktigare än någonsin"

Pollensäsongen har inte dragit i gång på allvar. Men redan nu bör allergiker börja medicinera, inte minst med tanke på coronaviruset. – Det är viktigare än någonsin att man inte slarvar med sin medicinering, säger Kristina Ljungros på Astma- och allergiförbundet i Sverige.

Nyhetsbild

Boris Johnson var på intensiven hela natten

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har tillbringat natten i intensivvård på ett sjukhus i London sedan hans coronavirussymtom förvärrats under måndagen. Tidigt på tisdagen är läget för Johnson oförändrat, uppger två källor med insyn.

Nyhetsbild

Trump i samtal med Biden om coronakrisen

Rivalerna Donald Trump och Joe Biden har pratat i telefon om den pågående spridningen av coronaviruset.

Nyhetsbild

Trandans utan folkfest vid Hornborgasjön – följ tranorna på nätet

Det brukar vara högsäsong och trångt på åskådarplats. Men coronavirusets framfart märks även vid Hornborgasjön. I år får tranorna till stor del ha sjön för sig själva. – Men de är här och blir matade som vanligt, säger Sofie Stålhand på Naturum.

Nyhetsbild

Nu får friska Wuhanbor resa hemifrån

De allra flesta har varit instängda i sina bostäder sedan den 23 januari – och först den senaste tiden gjort någon enstaka tur ut i det fria. Men från och med natten till onsdag får friska invånare i Wuhan, den kinesiska stad där det nya coronaviruset först upptäcktes, börja resa ut ur staden.

Nyhetsbild

Inga nya coronadödsfall i Kina

För första gången sedan januari, då Kina började publicera uppgifter om antalet döda i sviterna av coronaviruset, finns det enligt landet inga nya dödsfall att rapportera.

Nyhetsbild

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson intensivvårdas

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson intensivvårdas sedan hans tillstånd försämrats. Styret av Storbritannien tas tillfälligt över av utrikesminister Dominic Raab.

Nyhetsbild

Antalet nya coronadödsfall stiger i Italien

Antalet nya dödsfall i Italien med koppling till coronaviruset ökar igen. Det senast rapporterade dygnet avled 636 personer med covid-19, meddelar institutet för civilskydd.

Nyhetsbild

Över 10 000 döda i coronapandemin i USA

New York förlänger införda restriktioner i delstaten till den 29 april, och beslutar att skolor samt de flesta affärer ska vara fortsatt stängda.

Nyhetsbild

Norge: Vi har smittan under kontroll

– Vi har fått coronasmittan under kontroll, säger Norges hälsominister Bent Høie (H) på en presskonferens, rapporterar NRK.

Nyhetsbild

Spädbarn i Sverige coronasmittad – "Udda händelser kan alltid ske"

Ett spädbarn som intensivvårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala har bekräftats smittad av det nya coronaviruset, rapporterar P4 Uppland.