Utrikes

Mest läst senaste veckan

Utrikes

Nyhetsbild

Tre knivdödade på ett dygn i London

Tre dödade i fem knivattacker och en skjutning i London. Det senaste dygnets facit visar att myndigheterna inte lyckats stävja det ökande knivvåldet i Storbritannien.

Nyhetsbild

Unga litar mest på traditionella medier

Föräldrarnas bakgrund spelar stor roll för hur barn och unga tar del av och värderar nyheter. Och även om barnen hämtar sina nyheter via sociala medier så är det de traditionella nyhetsmedierna som de har störst förtroende för, visar en ny studie från Sverige.

Nyhetsbild

Flera dödade av bilbomb i Mogadishu

Minst åtta personer har dödats av en bilbomb som detonerade vid en vägspärr i närheten av parlamentsbyggnaden i Somalias huvudstad Mogadishu, enligt uppgifter från den lokala vården och polisen.

Nyhetsbild

Bomb från andra världskriget förstörd i Berlin

En 100 kilo tung amerikansk bomb från andra världskriget i centrala Berlin har oskadliggjorts.

Nyhetsbild

Sju arbetare döda i avföringstank i Indien

Sju personer har kvävts till döds när de rengjorde en septiktank på ett hotell i Vadodara i västra Indien. Ingen av dem hade säkerhetsutrustning.

Nyhetsbild

Dansk korstågsflagga firar 800 år

DANMARK Korståg, krigsanda och en hjälpande hand från Gud. Den danska flaggan har en spektakulär historia. I dag firar den 800 år.

Nyhetsbild

Omstridd Hongkong-lag kan skrotas

HONGKONG Det lagförslag som väckt rasande reaktioner i Hongkong kan komma att skrotas. Områdets ledare Carrie Lam har kallat till pressträff och enligt lokala medier väntas hon meddela att lagen skrinläggs.

Nyhetsbild

Känsligt läge i Spanien efter spänd rättegång

SPANIEN Ett våldsamt kuppförsök! Nej, en uppvisning i demokrati! Fyra månaders rättegång mot de som ledde försöket att bryta loss Katalonien från Spanien har förstärkt motsättningarna mellan parterna.

Nyhetsbild

Bolsonaro-knivman döms inte

BRASILIEN Mannen som i Brasilien nästan mördade den blivande presidenten Jair Bolsonaro i september förra året kan på grund av sitt mentala tillstånd ej dömas.

Nyhetsbild

Så skippar du stressen på semestern

Semestertider och dags för avkoppling. Men hur gör man för att inte ta med sig jobbstressen till hängmattan?

Nyhetsbild

WHO: Ebolautbrott inte ett nödläge

Ebolaepidemien i Uganda och Kongo-Kinshasa är inte tillräckligt allvarligt för att kategoriseras som ett internationellt nödläge. Det beslutade den kommitté inom Världshälsoorganisationen (WHO) som på fredagen samlades för att utvärdera situationen.

Nyhetsbild

Expert om tankerattacken: Ökad risk för krig

Iran avvisar kategoriskt USA:s uppgifter om att landet skulle ligga bakom attackerna mot två oljetankrar i Omanbukten. Utvecklingen innebär ändå en ökad sannolikhet för en amerikansk attack mot Iran, säger den säkerhetspolitiske analytikern Jan Hallenberg.

Nyhetsbild

Svenskar filmade egna bränder – sex personer åtalade

Sex personer står åtalade för nio anlagda bränder i Boden i fjol, rapporterar lokala medier.

Nyhetsbild

Misstänkta för påskdåd gripna i Saudiarabien

Fem lankeser som misstänks ligga bakom terrorattackerna i Sri Lanka i påskhelgen har gripits i Saudiarabien. De har utlämnats till hemlandet.

Nyhetsbild

Schweiziska kvinnor strejkar för lika lön

I Lausanne blockerade 500 kvinnor på fredagsmorgonen en av stadens största broar. I Neuchatel draperades statyer i feministrörelsens lila färg. Och i Basel projicerades en knuten kvinnokampsnäve på en skyskrapa.

Nyhetsbild

Kenyansk politiker slagen i budgetsamtal

En manlig kenyansk parlamentariker anklagas för att ha slagit en kvinnlig kollega under pågående budgetförhandlingar.

Nyhetsbild

Norge: Död ettåring smittad av tarmbakterie

Det ettåriga barn som avled i epidemidrabbade Askøy i västra Norge förra veckan hade smittats av den typ av tarmbakterie som hittats i kommunens dricksvatten.

Nyhetsbild

Blixtnedslag bidrog till rysk flygkrasch

Det passagerarplan som fattade eld när det försökte nödlanda på flygplatsen Sjeremetjevo i Moskva hade strax dessförinnan träffats av blixten, vilket slog ut autopiloten.

Nyhetsbild

Märklig Google-översättning förbryllar

Mitt under dagar av intensiva protester har flera användare på sociala medier i Hongkong reagerat på en motsägelsefull översättning i tjänsten Google translate. Felet väcker frågor om Fastlandskinas försök att slå ned på kritik mot dess politik.

Nyhetsbild

Norska polisens plan: Nya eftersökningar på Blåbärsfjället efter midsommar

Sökandet efter den försvunna österbottningen på Blåbärsfjället inleds inte ännu nästa vecka. Medan snön fortsätter smälta på fjället ska polisen nu göra klart sin plan för hur eftersökningen ska gå till.

Nyhetsbild

Åtal väntar för Sudans avsatte ledare

Sudans tidigare president Omar al-Bashir ska ställas inför rätta för korruptionsbrott. Beskedet kommer två månader efter att han tvingades bort av regeringskritiska demonstranter. Samtidigt väntas nya förhandlingar mellan demonstrationsrörelsen och det styrande militärrådet, som för första gången medger att man upplöst protester.

Ökänd milis sköt ihjäl civila i Sudan

Minst 17 människor har dödats och över 100 hus bränts ned i Darfurregionen i Sudan, uppger FN:s representanter i landet.FN uppmanar landets miliser att omedelbart upphöra med våldet mot civila.

Nyhetsbild

Explosion i Södertälje

En större detonation inträffade vid 03-tiden svensk tid i Södertälje.

Nyhetsbild

Ryssland uppretat över USA:s polska planer

Ryssland reagerar starkt på nyheten att USA ska öka sin militära närvaro i Polen.

Nyhetsbild

USA släpper video för att peka ut Iran

Pentagon släpper video som sägs bevisa Irans inblandning. Iran "avvisar kategoriskt" uppgifterna.

Nyhetsbild

Myndighet ber Trump sparka Conway

Kellyanne Conway, en av USA:s president Donald Trumps närmaste rådgivare, har brutit mot lagen vid ett flertal tillfällen. Det anser en amerikansk tillsynsmyndighet som nu har begärt att hon lämnar sin post.

Nyhetsbild

Forntida varghuvud hittat i Sibirien

För omkring 40 000 år sedan dog en varg i vad som i dag kallas Sibirien i Ryssland. Nyligen hittades vargens huvud – nästan helt intakt. Tack vare permafrosten har nos, päls, tänder och vargens hjärna bevarats under alla år.

Nyhetsbild

Rysk pokerstjärna död av elchock i badrummet

Den ryska nätpokerstjärnan Lilja Novikova, 26 år, har enligt ryska medier hittats död i sin lägenhet i Moskva. En vän till familjen upptäckte kroppen sedan anhöriga hört av sig om att den avlidna inte svarat på telefonsamtal.

Nyhetsbild

Tunga expolitiker gripna i Algeriet

I april tvingade massprotester bort Algeriets åldrande president Abdelaziz Bouteflika. Nu har flera av hans närmaste allierade gripits misstänkta för korruption, men fortfarande har inget nytt val utlysts.

Nyhetsbild

Nytt dödsfall efter vattenepidemin i Askøy

En patient från norska Askøy som blev inlagd på Haukelands universitetssjukhus i samband att kommunens invånare druckit hälsovådligt vatten har avlidit.

Nyhetsbild

Mystisk säldöd plågar Alaska

Minst 60 döda sälar har hittats på flera stränder i den amerikanska delstaten Alaska.

Nyhetsbild

De vill ta över efter May

Boris Johnson, Michael Gove och Jeremy Hunt anses som de främsta av de totalt tio kandidater som anmält sitt intresse för att ta över efter Theresa May och bli nästa ledare för det brittiska Konservativa partiet. Men vilka är de? Här listar vi kandidaterna.

Nyhetsbild

Cannabis rusmedel för 2 500 år sedan

Rester av cannabis har hittats i rökelsebrännare som använts vid begravningsriter i västra Kina på 500-talet före vår tideräknings början.

Nyhetsbild

Över 400 gripna i Moskva – däribland Navalnyj

Fler än 400 personer, däribland oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj, har gripits under en fredlig demonstration i Moskva.

Nyhetsbild

Inglasade balkonger ökar brandrisken

Under värmeböljan förra sommaren noterade försäkringsbolaget Folksam ovanligt många bränder på inglasade balkonger och uterum.

Nyhetsbild

Aktivister i Hongkong befarar ökad kontroll

Om Hongkong tillåter utlämningar till Fastlandskina öppnas dammluckorna för mer förtryck. Det menar arkitekten Ka Tam som deltagit i protesterna mot lagförslaget sedan starten.

Nyhetsbild

Beväpnade män attackerade byar i Mali

Beväpnade män har attackerat två byar i Mali där människor ut dogonfolket bor, uppger lokala myndigheter. Det är inte klart om någon dödats.

Nyhetsbild

Kärlekskrank man hotade att kapa flygplan

I Indien har en 38-årig man dömts till livstids fängelse efter att ha hotat med att kapa ett flygplan för att få sin käresta, en flygvärdinna på planet, att säga upp sig från sitt jobb.

Nyhetsbild

Uppdrag: Omhänderta stupade soldater från östra Ukraina

Över 13 000 personer har hittills dött i kriget i Donbass i östra Ukraina. Volontärer i projektet Den svarta tulpanen har återbördat kvarlevorna av närmare 1 000 avlidna ukrainska soldater.

Nyhetsbild

Växter utrotas 500 gånger snabbare än normalt

Nästan 600 växtarter har dött ut de senaste 250 åren. Växter utrotas nu 500 gånger snabbare än vad som varit normalt under jordens historia, visar en unik studie gjord av forskare vid Kew Gardens i Storbritannien och Stockholms universitet.

Nyhetsbild

Polisen i Hongkong skjuter gummikulor

Hongkongpolisen har satt in tårgas och pepparsprej och skjuter gummikulor mot demonstranter som protesterar mot en lagändring om att lämna ut misstänkta brottslingar till Fastlandskina. Tiotusentals människor har gått ut på gatorna.

Nyhetsbild

Uganda: Pojke död i ebola – två till smittade

Den femårige ugandiske pojke från staden Kasese som diagnostiserats med blödarsjukan ebola har avlidit, uppger en tjänsteman vid det östafrikanska landets sjukvårdsdepartement.

Nyhetsbild

Protester i Moskva – Navalnyj gripen

Omkring hundra personer har gripits under en protestmarsch i centrala Moskva, uppger organisationen OVD-Info. Bland de gripna finns oppositionspolitikern Aleksej Navalyj, enligt hans talesperson.

Nyhetsbild

WWF: En människa sväljer fem gram mikroplaster per vecka

Största delen av mikroplasterna i en människas kropp härstammar från dricksvatten, meddelar Världsnaturfonden WWF.

Nyhetsbild

Efter massiva gatuprotester: lagförslag läggs på is i Hongkong

Den fortsatta behandlingen av ett lagförslag om utlämningar skjuts upp i Hongkong, meddelar områdets styrande råd.