|

VBL-sporten lanserar podcast

NyhetsbildZoom
I podden Snedträff snackar VBL-sportens Jona Nyström och Gustaf Westerholm om allt som har med idrott att göra. Foto: Fredrik Westblom
VBL-sportjournalisterna Jona Nyström och Gustaf Westerholm kunde inte hålla sig längre. Åsikterna och tankarna om det stundande EM-slutspelet var så många att det var dags att dela med sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

EM-slutspelet i Frankrike kör i gång på fredag kväll. Vasabladets sportduo lanserar sin podcast "Snedträff" vid lunchtid samma dag. – Det är mycket jag inte kan. Men prata på om allt från himmel och jord är jag bra på. När folk dessutom lyssnar har jag svårt att sluta, säger Gustaf Westerholm. – Jag får väl vara glad om jag får en syl i vädret ibland, säger Jona Nyström.
Avsnitt 1: Fotbolls-EM för hela slanten I det första avsnittet av podcasten blir det enbart fokus på fotbolls-EM. – Det kommer att krävas stor vilja och uthållighet för att följa turneringen från början till slut. Men själv har jag en grym mästerskapsrutin så jag är inte orolig, säger Nyström. – Det är viktigt att man är i rätt sinnesstämning när allt kör i gång. Därför kommer min sambo att vara i Rhodos under mästerskapet. Hon hade sändningstiderna från VM i Brasilien i färskt minne, säger Westerholm.
Allt möjligt om idrott Tanken är att det framöver blir fokus på allt möjligt som har med idrott att göra. – Jag ser redan framemot att bevaka en orienteringstävling i traktens snårbevuxna skogar. Senast hade jag svårt att hitta till startplatsen, säger Westerholm. – Det grämer mig att arbetet tar upp så mycket av min kvällstid att jag inte hinner se så mycket matcher i de lägre divisionerna, för det är bland det roligaste jag vet. För övrigt anser jag att det borde vara obligatoriskt med mockarutor till pauskaffet vid varje match, säger Nyström.

Kommentarer
|

Första lejonpoängen för Tony Sund

Nyhetsbild
Tony Sund har fått sin första poäng i landslaget. Foto: Arkiv/Jona Nyström
Finlands herrar besegrade Norge med 3–1 i Nordic Cup i Rovaniemi. Tony Sund noterades för en assist.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Politisk Tinder ska spräcka filterbubblorna – ger trygg plats för motstridiga åsikter

Vi omger oss ofta med människor som i hög grad delar våra värderingar och åsikter. Den nya plattformen Sverige pratar vill punktera filterbubblorna och skapa samtal mellan människor som tycker olika.

Nyhetsbild
Kultur

Blåsta på gaget i England och roterade på MTV i Tyskland – nu har Timshel avskedsfest

VASA "Förhoppningsvis blir det fler personer i publiken än på scen – för vi blir många på scen" säger det österbottniska popbandet inför sin sista konsert.

Nyhetsbild
Nöje

Zoe i Vasa skapar konst i surdeg – "Jag orkar inte äta upp alla bröd själv"

Zoe Zhuhui vet att hennes bröd är goda. "Annars skulle jag inte ge bort dem. Så du behöver inte säga att det är gott, säg till när det är något fel på det i stället", säger hon.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Wasa Sångargille förverkligar en helt galen idé

ANNONS FRÅN WASA SÅNGARGILLE Vad tänker du på när du hör ordet manskörssång? Någon svarar: Äldre allvarsamma herrar som sjunger fosterländska sånger. En annan tänker på stela frackklädda män som skrålar snapsvisor medan en tredje hör vårvisor från en högt belägen balkong.

Mest läst senaste veckan