Opinion

Mest läst senaste veckan

Opinion

Opinion 19.6.2021

RECENSION: Tidigare taistoit gör upp med den Sovjetledda kommunismen i Finland

RECENSION Lauri Hokkanen var minoritetskommunist på 1970-talet. Han gör avbön och försöker förstå. Slutresultatet blir ändå halvhjärtat och spretigt.

Opinion 13.6.2021

DEBATT: Ny attityd till invandring ett måste för finländsk arbetsmarknad

INVANDRING Vi i Norden behöver en arbetsrelaterad invandring, motiverade personer som vill arbeta hårt för att skapa sig ett bättre liv, skriver Kjell Skoglund.

Opinion 12.6.2021

DEBATT: Hög tid att ta itu med språkfrågan i Finland

SPRÅK Historien visar att det är mycket svårt att samarbeta över språkgränsen i språkfrågor. Det är dock dags nu, skriver Martti Luoma.

Opinion 10.6.2021

DEBATT: En rejäl övergångsperiod tryggar välfärden för både djur och människor

Opinion 9.6.2021

ARTIKEL: Vårt valsystem kan bjuda på överraskningar då rösterna räknats

VAL En kandidat som invalts har inte alltid fått fler röster än den som inte invaldes. Det beror på valsystemet uppkallat efter Victor d'Hondt.

Opinion 6.6.2021

DEBATT: Ränder som inte går ur – Sannfinländarna och motståndet mot det svenska

POLITIK Sannfinländarna i modern form har tonat ner snacket mot det svenska, men det har inte försvunnit, skriver Ted Urho, verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda.

Opinion 3.6.2021

DEBATT: Försvar för psykiatrin i Vasa sjukvårdsdistrikt

PSYKIATRI Nya välfärdsområdet och flytten till nya lokaler kommer att förbättra situationen för psykiatrin, skriver Hans Frantz och Per Hellman.

Opinion 2.6.2021

RECENSION: Guds nåd och sveket mot ett barn – ny bok ifrågasätter laestadianismen

Paula Liukkonen använder sin egen livssorg som hävstång för att beskriva den dolda maktutövning som sker i en väckelserörelses nätverk, skriver Kenneth Myntti.

Opinion 30.5.2021

DEBATT: Ett nödrop till psykiatrins försvar i Vasa sjukvårdsdistrikt

PSYKIATRI Vårdplatserna inom psykiatrin har körts ner i Vasa sjukvårdsdistrikt under en längre tid. Resursbristen gör det svårt att rekrytera personal, skriver Mikael Finne.

Från läsarna
Maritza Mosander och Sara Forsman
Ole Sten, Korsnäs
Christian Rosenlöf
Maria Tolppanen (SDP), stadsstyrelsens ordf., Vasa
Torvald Hjulfors, LFF:s ordförande
Styrelsen för Organum-sällskapet r.f. genom ordförande Pétur Sakari, Marianne Gustafsson Burgmann, Hanna Koljonen, Jussi Lehtinen, Hannele Mehtälä, Lasse Mäki, Kristian Saarinen och Arttu Selonen.
Vänsterförbundets kommunorganisation i Vasa, Jorma Katajamäki, ordförande, Arne Mäenpää, sekreterare
Mikaela Hermans, verksamhetsledare vid Nykterhetsförbundet hälsa och trafik
Brändö stadsdelsförening, Antti Koski, ordförande, Kari Laitala, vice ordförande, Timo Mustila, sekreterare, Heimo Hokkanen, borgmästare
Jukka Koskelainen, Sideby, Kari Korhonen, Skaftung
Roger Bergström, Korsnäs, avgående fullmäktigeledamot
Kurt Norrgård, Replot
Olli-Pekka Lindgren, FM, universitetslärare i spanska (Åbo universitet), studerande vid Åbo Akademi
Johannes Wilson, pol.mag. studerande, kommunalvalskandidat i Vasa (SFP)
Bo Holmberg, Karis
Anders Englund, kommunalvalskandidat (SFP), Vasa
Visa fler

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande