Opinion

Mest läst senaste veckan

Opinion

Opinion 27.2.2021

DEBATT: Det är komplicerat att hålla reda på vad som är sant

Det sorgliga är att populisterna kommer åt att dominera nyhetsflödet med sin propaganda – för att vi har en sån dragning mot det negativa och hotfulla.

Opinion 25.2.2021

RECENSION: Mannen som räddade Metsä-Botnia och Valmet

RECENSION Bergsrådet Matti Sundberg, född i Jakobstad, blickar tillbaka i memoarbok. Ett stycke finländsk industrihistoria.

Opinion 20.2.2021

ANDRAS MENING: Tredje vågen stänger svenska coronastrategin

Opinion 10.2.2021

DEBATT: Så funkar det – frågor och svar om Österbottens välfärdsområde

VÄLFÄRDSOMRÅDE Varför behövs ett välfärdsområde i Österbotten och vad gör det? Styrelseordförande Hans Frantz rätar ut frågetecknen kring välfärdsområdet.

Opinion 6.2.2021

DEBATT: Bristande resurser inom ungdomspsykiatrisk vård i Österbotten

Det saknas resurser för tidig bedömning, det saknas vårdplaner, det saknas adekvat medicinering, det saknas en god vårdmiljö och det saknas någon som ser till helheten, skriver Bodil Häger-Kantola.

Opinion 5.2.2021

RECENSION: SFP – under och efter sovjetisk hegemoni

Hur lätt kan inte självklara procedurer i en liberal demokrati kastas överbord när mäktiga aktörer stiger fram, skriver Jan Sundberg apropå det faktum att också SFP finlandiserades.

Opinion 3.2.2021

DEBATT: Mera buller, mindre el om kraftverken står för tätt 

För korta avstånd mellan vindkraftverk bör inte längre godkännas, skriver Kalevi Nikula, ordförande för Vindkraftsmedborgarföreningen.

Opinion 2.2.2021

DEBATT: Vargnyheter och sanningen som vi vill ha den

Aku Ahlholm doktorerar om nyhetsrapporteringen kring vargen. Han har bland annat tittat på Vasabladets vargartiklar allt sedan 1990-talet.

Opinion 31.1.2021

DEBATT: Framgång förutsätter risktagning

Svenskarna är mästare på att göra kreativa och lite vågade reklamkampanjer. Där har vi mycket att lära, skriver Kjell Skoglund.

Från läsarna
Ralf Skåtar, ordförande, Kjell Wennström, sekreterare, Gunvor Skogman, styrelsemedlem, Förbundet Svenska Seniorer i Finland r f
Roger Bergström, fullmäktigeledamot, ordförande i revisionsnämnden
Roger Stenros, fysiker som drivit ett miljöteknologiföretag i snart 30 år
Svenska Kvinnoförbundet i Korsholm, Monica Asplund, Carola Lithén, Margareta Rodas, Pia-Maria Toivio
Mats-Johan Kaars, SDP, Närpes
Stefan Håkans, Lars-Johan Andersson, Margareta Lundberg, Ari Rantaniemi, Ika Österblad
Kim Berg, riksdagsledamot (SDP), medlem i social- och hälsovårdsutskottet
Niclas Sjöskog, gruppordförande, SFP Pedersöre, Greger Forsblom, SFP Pedersöre, medlem av Kristet Samhällsansvar, SFP:s största specialförening
Leif Broman, Jakobstad
Isak Westerlund, Korsholm
Rebecca Åkers, fullmäktigeledamot (SDP), Korsholm
Ole Sten, företagare, Korsnäs
Tommi Mäki, Saml, företagare, vd, fullmäktigeledamot
Svenska pensionärsförbundet i Österbotten, styrelsen, genom Anita Ismark, ordförande
Visa fler