Nöje

Mest läst senaste veckan

Nöje

Nyhetsbild
12

Sista chansen att delta i vår tävling: Skriv sista stycket i en fiktiv deckare och vinn en bok

Nu har du möjligheten att väcka din inre deckarförfattare till liv. Skriv sista raden eller sista stycket i en fiktiv österbottnisk deckare. Du kan vinna en bok!

Nyhetsbild

Daut Ajvaz nu en förebild för romer – "Fördomarna har alltid varit där"

"Idol"-deltagaren Daut Ajvaz siktar på ett liv inom musikbranschen. Men att han redan nu skulle bli en förebild – på grund av någonting annat än musiken – hade han inte väntat sig.

Nyhetsbild

Här är lagen som gör upp i "På spåret"

Höstens upplaga av "På spåret" har premiär den 26 november.

Nyhetsbild

Shatner har landat – äldst hittills i rymden

Skådespelaren William Shatner, 90, är den hittills äldsta personen som har färdats till rymden. Farkosten New Shepard har lyft – och landat igen – med Shatner, som spelade kapten Kirk i tv-serien "Star trek", ombord.

Nyhetsbild

"Squid game" mest sedda serien på Netflix

Sydkoreanska "Squid game" har nu passerat "Familjen Bridgerton" som mest tittade Netflix-serie.

Nyhetsbild

"Squid game"-effekten: fler pluggar koreanska

En popkulturell våg från Sydkorea rullar över världen. Inte minst Netflix-succén "Squid game" har gjort det coolt att plugga koreanska.

Nyhetsbild

Filmversionen av "Cats" fick Lloyd Webber att köpa hund

När filmversionen av succémusikalen "Cats" gick upp på biograferna 2019 var publiken inte nådig.

Nyhetsbild

Lexus nya cab är snygg och underbar att köra – men miljön har prioriterats bort

Nya Lexus LC 500 Convertible tar dig halvvägs till himlen med sin gudomliga sufflettlösning och på vägen svävar man fram som på moln. Bensinåttan i maskinrummet får dock be om miljösyndernas förlåtelse.

Nyhetsbild

Klart: Turin värdstad för Eurovision 2022

Det blir den italienska staden Turin, hemvist åt både biltillverkaren Fiat och fotbollslagen Torino och Juventus, som får arrangera Eurovision Song Contest nästa år.

Nyhetsbild

Text-tv fyller 40 och firar med KAJ:s låt "Text-tv" – "Det är ju otroligt häftigt"

Text-tv har sina hängivna fans, och vi har pratat med en av dem: Mikko Ollikainen. – Det är speciellt många män i min ålder som använder tjänsten, säger han.

Nyhetsbild

"Idol"-deltagaren Amena Alsameai: "Jag är inte tillräckligt bra"

Amena Alsameai tappade passionen för musik när hon flydde från det konfliktdrabbade Jemen. Men i Sverige inspirerades hon av sina lärare – och tog steget in i "Idol".

Nyhetsbild

Så blev nya Netflix-serien "Squid game" en oväntad succé

Den sydkoreanska överlevnadsthrillern "Squid game" är på väg att bli Netflix största succé hittills. Och det är de unga tittarna som visat vägen. – Serien har blivit en skolgårdssnackis, säger kritikern Hynek Pallas.

Nyhetsbild

I dag är det kanelbullens egen dag

Den fjärde oktober varje år säljs det kanelbullar som aldrig förr – men hur kommer det sig egentligen?

Nyhetsbild

VIDEO: Här kan du höra "She used to be mine"

Sarah Nedergård sjunger "She used to be mine".

Nyhetsbild

Sarah Nedergård känner igen sig i Anna från "Frost" – "Vi lägger ibland näsan i blöt när vi inte borde"

Sarah Nedergård kallar sig utan tvekan för en musikalnörd. Men så har det inte alltid varit. Vi ställer fem frågor till henne.

Nyhetsbild

Veckans bil: Qashqai – en kassako i ny kostym

Nu presenteras en helt ny Qashqai. Vi har provkört!

Nyhetsbild

Video: Fyra saker att fixa i trädgården i höst

Även efter sommaren finns det mycket att göra i trädgården. Under hösten förbereder du inte bara för växterna att överleva under vintern, utan du lägger även grunden inför våren och sommaren.

Nyhetsbild

Oförglömlig show utlovas på Super Bowl i Los Angeles – Dr Dre, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Mary J Blige och Eminem intar scenen

Det blir en hiphop-tung halvtidsshow på kommande Super Bowl. Musikmogulen Dr Dre tar med sig Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Mary J Blige och Eminem till Super Bowl-scenen och utlovar ett "oförglömligt kulturellt ögonblick".

Nyhetsbild

Britney Spears slipper pappans förmyndarskap

Popstjärnan Britney Spears behöver inte längre ha att göra med sin far. Pappa Jamie Spears fråntas förmyndarrollen direkt och senare i år väntar förhandlingar om att upplösa arrangemanget helt.

Nyhetsbild

Anete Meleces egen livskris ledde till prisad barnbok

Den egna känslan av stagnation fick årets mottagare av Peter Pan-priset, lettiska Anete Melece, att skriva och teckna barnboken "Kiosken", om en dam som fastnat i livet och i sin kiosk.

Nyhetsbild

Forna supermodellen Linda Evangelista: "Ansiktet förstördes"

Hon var en av de hetaste supermodellerna, men de senaste fem åren har Linda Evangelista knappt synts i offentligheten.

Nyhetsbild

Karibisk diktator ska störtas i "Far cry 6" där humorn får plats

En karibisk önation där tiden stått stilla. En karismatisk diktator som måste störtas. Det är tid för revolution i "Far cry 6".

Nyhetsbild

VIDEO: Så minskar du din skärmtid

Vi tillbringar allt mer tid med näsan i våra mobiltelefoner, men det äter vår tid och kan göra oss stressade. Lyckligtvis finns det några enkla tips för hur man kan skära ner på skärmtiden!

Nyhetsbild

Designer med Vasarötter på modevecka: "Mitt mål är att skapa kollektioner som inte skadar jorden"

En av dem som deltog i modeveckan i Stockholm var designern Charlott Vasberg som har sina rötter i Vasa och Jakobstad. "Det är svårt att inte tänka på hållbarhet i dag", säger Vasberg.

Nyhetsbild

Veckans bil: Premiärbilar och pariserhjul om vartannat när bilsalongen äntligen slog upp dörrarna

Bayerns huvudstad är världskänd för alla sina fester – nu har de en alldeles egen Autofest. IAA Mobilty bjöd på nytänkande fast i betydligt mindre skala. 400 000 kvadratmeter har nämligen bytts mot 200 000.

Nyhetsbild

Daniel Craig: Bond ska inte spelas av en kvinna

James Bond-skådespelaren Daniel Craig tycker inte att Agent 007 ska spelas av en kvinna.

Nyhetsbild

Video: Se när stjärnorna anländer till Emmy-galan

 

Se när skådespelare som Kate Winslet, Anya Taylor-Joy och Elizabeth Olsen går på röda mattan inför Emmy-galan 2021 i Los Angeles.

Nyhetsbild

Brittiska prinsessan Beatrice har fött en dotter

Storbritanniens drottning Elizabeth II har blivit gammelfarmor igen.

Nyhetsbild

Svenska spelföretaget satsar på mer Svampbob

Svenska THQ Nordic ska släppa ännu ett spel med den tecknade figuren Svambob Fyrkant som huvudperson. Det står klart sedan spelföretaget presenterat massor av nyheter på sitt tioårsjubileum.

Nyhetsbild

Här är James Bonds nya vrålåk – och nio andra banbrytande hyperbilar

Snart går äntligen ridån upp för “No Time to Die” och en ny Bondrulle skriver alltid historia – precis som agentens bilval.

Nyhetsbild

Essi Unkuri från Vasa är Miss Finland 2021: "Jag har inte hunnit förstå vad som hänt"

Med fyra timmars sömnsaldo vaknade Essi Unkuri upp som Miss Finland på söndagsmorgonen. Nu tar hon sikte på tävlingen Miss Universe i Israel i december.

Nyhetsbild

Elton Johns konserter skjuts upp – operation krävs mot smärtor

Elton Johns Europaturné Farewell yellow brick road flyttas fram till 2022 och 2023. Även de två spelningarna i Hartwall Arena den 21 och 22 september skjuts upp.

Håkan Bråkan får egen film

Nyhetsbild

Författaren Camilla Läckberg i bråk med ex-minister Margot Wallström efter kritik

Camilla Läckberg har ilsknat till på Sveriges tidigare utrikesminister Margot Wallström. "Jag förtjänar inte ditt förakt", skriver författaren på Instagram.

Nyhetsbild

Då har tredje säsongen av "Succession" premiär

Nu ansluter också Alexander Skarsgård och Adrien Brody till serien.

Nyhetsbild

VIDEO: Här anländer stjärnorna till Met-galan

Från guldrustningar till ett 40 kilo tungt släp. Met-galan i New York är tillbaka efter ett två år långt uppehåll – och det med besked. Se när stjärnorna anlände till modevärldens stora festkväll.

Nyhetsbild

SE BILDER: Guld och långa släp på Met-galans återkomst

En guldrustning i flera lager, ett tredimensionellt halvkroppsstort hästhuvud, ett 40 kilo tungt släp. Met-galan i New York är tillbaka – och det med besked.

Nyhetsbild

Olivia Rodrigo blev årets nykomling på MTV Music Awards

40-årsjubilaren MTV höll sin årliga musikgala MTV Music Awards i Brooklyn i New York på söndagskvällen. Och i vanlig ordning bjöds det på spektakulära framträdanden från scen och fantasifulla kreationer på röda mattan.Till skillnad från förra året fanns publik på plats.

Nyhetsbild

Kärleksreality i tv skiljer sig från "Paradise Hotel" – nytt program ska bli mer äkta

Kärlekstörstande singlar som dejtar är en stark tv-trend. Men efter "Paradise hotel"-skandalen blåser nya vindar i genren. Senast ut bland satsningarna är "True love" på Discovery Plus.

Nyhetsbild

Wolverine och Spider-man på gång till Playstation 5

Det har hittills varit ganska tunt med kioskvältare till Playstation 5. Det vill Sony ändra på. I en videopresentation visades två nya Marvel-spel upp, där man också avslöjade att en klassisk "Star wars"-titel görs om från grunden.

Nyhetsbild

Veckans bil är Toyota Yaris: Gardera med Cross

Under åren 1969 till 1995 satt mängder tv-tittare bänkade framför apparaterna för att titta på engelska ligamatcher i "Tipsextra". Programmets stryktipsorakel var under lång tid den cigarrökande profilen Putte Kock och han blev känd för uttrycket ”gardera med kryss”. Nu gör Toyota en Putte Kock och garderar Yaris med Cross. Det är en stor liten hybridbil i det heta suvsegmentet med så gott som alla 13 rätt.

Nyhetsbild

Häxprocesserna i Sverige blir tv-serie

"Oväsen", med manus av författaren och journalisten Ulrika Kärnborg, handlar om när 300 personer avrättades i Sverige – dömda för häxeri.

Nyhetsbild

Video: Se slagverkaren som rör sig snabbare än skuggan

På måndagens konsert i Korsholms kyrka påminns vi om att kvartettmusik inte alls handlar bara om  stråkkvartetter. Här kan du se konserten. Sändningen börjar klockan 20.