|

Vasa bättre än Umeå på biljard - igen

NyhetsbildZoom
Glada vinnare. Vasalaget tog hem segern i årets Kvarken pool cup. Foto: Privat
Bollsinne, fysik och geometri. Ska du bli bra på biljard måste du ha koll på de tre sakerna. Och i Vasa har man bevisligen det, för Vasalaget slog Umeålaget i Kvarken pool cup i år igen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Stefan Sellberg är nöjd.

Inte nog med att han spenderat en helg i Umeå med att marknadsföra sin favoritsport biljard, han och hela Vasalaget vann dessutom stadskampen Kvarken pool cup med siffrorna 20-12 i år igen.

– Vi vann i fjol också, med precis samma siffror. Det var ett lustigt sammanträffande, säger han.

Biljard är något av en marginalsport, menar han. Därför ordnar Vasa- och Umeåklubbar för tredje året i rad biljardturneringen Kvarken pool cup. Turneringen spelas vartannat år i Vasa och vartannat år i Umeå. I år var det Umeås tur att stå värd för turneringen som ordnades i helgen.

Åtta herrar och en damspelare deltog från Vasa.

– Dammatchen var kritisk. På pappret såg det ut som om svenskarna hade den starkare spelaren men Vasas Päivi Salo klarade matchen galant, säger Sellberg.

Laget som först når 20 matchvinster tar hem rubbet.

– Det kan bli kritiskt. Om ställningen står 19-19 i slutstriden är det spännande.

Många spelar biljard för skojs skull men fortfarande är det få som satsar på sporten, menar Sellberg. I Vasa spelar ett hundratal personer aktivt.

Varför just biljard?

– Sporten erbjuder gränslösa möjligheter. Du behöver bollsinne och kunskaper i fysik samt geometri för att bli bra. Har du en gång börjat spela är det svårt att sluta, säger Sellberg.

Nästa år arrangeras Kvarken pool cup i Vasa.


Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan