|

Vasa bättre än Umeå på biljard - igen

NyhetsbildZoom
Glada vinnare. Vasalaget tog hem segern i årets Kvarken pool cup. Foto: Privat
Bollsinne, fysik och geometri. Ska du bli bra på biljard måste du ha koll på de tre sakerna. Och i Vasa har man bevisligen det, för Vasalaget slog Umeålaget i Kvarken pool cup i år igen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Stefan Sellberg är nöjd.

Inte nog med att han spenderat en helg i Umeå med att marknadsföra sin favoritsport biljard, han och hela Vasalaget vann dessutom stadskampen Kvarken pool cup med siffrorna 20-12 i år igen.

– Vi vann i fjol också, med precis samma siffror. Det var ett lustigt sammanträffande, säger han.

Biljard är något av en marginalsport, menar han. Därför ordnar Vasa- och Umeåklubbar för tredje året i rad biljardturneringen Kvarken pool cup. Turneringen spelas vartannat år i Vasa och vartannat år i Umeå. I år var det Umeås tur att stå värd för turneringen som ordnades i helgen.

Åtta herrar och en damspelare deltog från Vasa.

– Dammatchen var kritisk. På pappret såg det ut som om svenskarna hade den starkare spelaren men Vasas Päivi Salo klarade matchen galant, säger Sellberg.

Laget som först når 20 matchvinster tar hem rubbet.

– Det kan bli kritiskt. Om ställningen står 19-19 i slutstriden är det spännande.

Många spelar biljard för skojs skull men fortfarande är det få som satsar på sporten, menar Sellberg. I Vasa spelar ett hundratal personer aktivt.

Varför just biljard?

– Sporten erbjuder gränslösa möjligheter. Du behöver bollsinne och kunskaper i fysik samt geometri för att bli bra. Har du en gång börjat spela är det svårt att sluta, säger Sellberg.

Nästa år arrangeras Kvarken pool cup i Vasa.


Kommentarer
|

Fyra personer i Jeppis Hockeys styrelse – Tom Enlund leder arbetet

Nyhetsbild
Jeppis Hockeys styrelse modell 2019, uppe från vänster: sekreterare Anders Lind, ordförande Tom Enlund, viceordförande Kenneth Björklund och kassören Johanna Pesola. Foto: Kevin Åkerlund
Jeppis Hockeys nya ordförande heter Tom Enlund. Han valdes vid det ajournerade årsmötet förra veckan och jobbar i en styrelse som består av fyra personer.

Mest läst senaste veckan