|

Bekräftat: Soiri lämnar VPS

NyhetsbildZoom
Pyry Soiri slog igenom som ligaspelare i VPS. Foto: Arkiv/Arash Matin
VPS bekräftar att stjärnyttern Pyry Soiri lämnar klubben för spel i vitryska Sjachtar Soligorsk. Även andra spelare i VPS har väckt intresse utifrån.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pyry Soiri, 22, hade kontrakt med VPS över kommande säsong, men lämnar nu Vasa på transfer för spel i vitryska ligan.

– Det är fint att han flyttar, både för honom själv och för klubben. För ett par år sedan fick vi in många unga spelare och målet var att de skulle ta steg framåt i karriären. Pyry är en av dessa spelare och vi har fått förfrågningar om andra också. Pyrys resa i VPS har varit fin. Han spelade inte så mycket i MyPa och här steg han fram och blev än bättre spelare, säger VPS tränare Petri Vuorinen till klubbens webbplats.

Pyry Soiri säger att han har tiden i VPS att tacka för att han fortsätter karriären utomlands.

– Jag vill tacka alla. Första säsongen i klubben var svår, men även då fanns supportrarna där som stöd och alla hejade på. Tränarteamet har gett mig mycket och jag har blivit en bättre spelare på alla plan. Jag har trivts här och nu är det dags att ta nästa steg, säger Soiri.

En del av transfersumman som VPS får för Soiri donerar VPS till arrangerandet av fotbollsläger och anskaffning av utrustning för sämre bemedlade barn i samarbete med branschbolaget Orsasport. Klubben meddelar att det är ett sätt att hedra minnet av Soiris bortgångne agent Ville Lyytikäinen.

Pyry Soiri

  • 22 år.
  • Född i Ekenäs.
  • Moderklubb: Pallo-Pojat i Helsingfors.
  • Klubbar: MyPa, JäPS (lån), KTP (lån), VPS.
  • Soiris pappa är från Namibia och Soiri tillbringade en del av sin uppväxt i Afrika.

Kommentarer
|

Jakten har börjat – VPS tog säsongens första seger

Nyhetsbild
Segervrålet. Jesper Engströms inlägg som Eero-Matti Auvinen nickade in på tilläggstid innebar VPS första seger på över ett år. Foto: Linus Lindholm
En över ett år lång ökenvandring är över och VPS är igen ett vinnande lag. "Den här segern kom inte med tur. Den kom genom stenhårt arbete", säger VPS tränare Christian Sund.

Mest läst senaste veckan