|

Hradecky vill starta segersvit

NyhetsbildZoom
Lukas Hradecky håller till vardags till i Bundesligaklubben Frankfurt. Foto: Lehtikuva/AFP Photo
Finland misslyckades med det mesta i fjol, vilket ledde till att förbundskapten Hans Backe fick sparken. Målvakten Lukas Hradecky tar på sig en del av ansvaret för det dåliga året.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lukas Hradecky, 27, tycker att Finland underpresterade under Hans Backes ledning.

– Förra året var mindre framgångsrikt, av många olika orsaker. Utan att peka finger kan man säga att det var summan av många olika faktorer. Jag var skyldig själv också, då jag inte gjorde mina allra bästa landskamper, säger Hradecky.

– Men livet går vidare. Nu har vi en ny coach och jag ser ingen orsak till varför en poängsvit inte ska kunna börja här.

Turkiet har också inlett VM-kvalet svagare än väntat, men är på pappret ett klart starkare lag än Finland inför fredagskvällens match.

– Det är en tuff utmaning. Turkiet på bortaplan är inte lätt för någon och av sina sex senaste hemmamatcher i kval har de inte förlorat en enda. Klart att alla sviter bryts i något skede, men det vore nog en stor skräll och chock för Turkiet, säger Finlands förbundskapten Markku Kanerva.

Han är försiktigt positiv och tror att Finland kan få turkarna ur balans.

– Turkarnas press är inte så organiserad, inte så tajt att vi inte skulle kunna ta oss förbi den. Hur bra våra nerver håller för att spela oss igenom pressen och inte ta några onödiga, dumma risker blir avgörande, säger Kanerva.

Turkiet ligger ofta högt med hela laget, vilket kan ge utrymme för anfallarna Teemu Pukki och Joel Pohjanpalo.

– Ibland blir det luckor i Turkiets försvar då de inte orkar springa ner. Vi ska slå till med rätt tajming, snabbt och effektivt, säger Pohjanpalo.

Visa fler
Kommentarer
|

VPS inför FC Lahti: "Vi går inte in för att vinna – vi vinner"

Nyhetsbild
För en vecka sedan spelade VPS sin första match med ny chefstränare. Derbyt mot SJK slutade i en blytung förlust trots en enorm försvarsinsats av VPS. Foto: Marko Tuominiemi
VPS fortsätter jaga säsongens första ligaseger när tabellåttan FC Lahti gästar Sandviken på lördagseftermiddagen. "Såklart finns det press men spelarna ska inte känna det", säger tränaren Christian Sund.

Mest läst senaste veckan