|

Svåra förhållanden i Wales - inget problem?

NyhetsbildZoom
Kalle Rovanperä debuterar i VM-serien i rally då han rattar en WRC2-bil i Wales i slutet av oktober. Foto: Hannu Rainamo
Kalle Rovanperä debuterar i VM-serien i rally då han rattar en WRC2-bil i Wales i slutet av oktober. Grusvägarna där är ofta leriga och regn hör inte till ovanligheterna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är en ny tävling för mig och säkert en av de största utmaningarna i hela VM-serien. Jag tippar ändå på att tävlingen passar mig. Jag gillar hala och svåra förhållanden, säger Rovanperä.

Han ska köra en Ford för M-Sport, stallet som drivs av Malcolm Wilson.

– Det blir nog en bra tävling, bara jag blir du med bilen. Och det blir jag nog, säger Rovanperä.

Innan det är dags för VM-rallyt i Wales ska han ta körkort. Under hösten har han tjuvstartat i bilskolan via ett specialtillstånd från Trafiksäkerhetsverket. Han fyller 17 den 1 oktober och ska köra upp dagen därpå – ett år tidigare än vad som normalt är tillåtet.

– Jag behöver ett körkort för annars får jag inte delta i VM-rallyt. Så därför är jag nog lite nervös inför uppkörningen, säger Rovanperä med ett skratt.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan