Fyra minuter in i onsdagens ligamatch SaiPa – Sport var ställningen redan 1–1. Brett Carson hade gett hemmalaget en tidig ledning. Joni Tuulola hade kvitterat för Sport.

Den ställningen höll sig i mer än en halvtimme. Jonatan Tanus högg på en en dålig bakåtpassning i Sports försvarszon och sköt in 2–1.

Det här en av få vassa chanser för SaiPa i andra perioden. Sport dominerade.

Michael Parks fixade Sports kvittering i den tredje perioden. Oskari Manninen sköt, SaiPa-målvakten Frans Tuohimaa tappade pucken. Då stod Parks obevakad vid stolpe och slog in pucken i mål.

Tuohimaa hade för övrigt en svettig match jämfört med Sports målvakt Rasmus Rinne. Tuohimaa hade 45 ingripanden mot Rinnes 21.

Förlängningen blev målvakternas match. När ingen av dem släppte in pucken i mål gick matchen till straffläggning. Sport första starffavgörande för säsongen.

Ahti Oksanen och Cody Kunyk gjorde mål. Det lyckades inte Sam Povorozniouk och Michael Parks med.

Matchen SaiPa – Sport slutade 3–2 efter straffar (1–1, 1–0, 0–1, 1–0).