Ytterligare en förlust för VPS är ingen överraskning. Men att laget lyckades sjunka än djupare mot RoPS än i de tidigare matcherna är aningen förvånande.

RoPS vann helt rättvis med 3–0 – och VPS hade inte mycket att komma med. Skotten mot mål vann också RoPS med 10-5.

VPS-tränaren Petri Vuorinen konstaterar:

- Det här var en av våra sämsta matcher ... vi gjorde en skitdålig match.

- Jag vet inte orsaken, men vi tappade mera boll och slarvade mer än i tidigare matcher, säger Vuorinen.

Eetu Muinonen gjorde hemmalagets första mål efter sju minuter – men strax före halvtid kom ett mycket snyggt mål.

VPS lyckades inte få bort bollen efter en hörna, eftersom laget inte vet vad en rejäl rensning är. Till slut hamnade bollen hos Lasse Lappalainen som slog in ett snyggt distansskott i krysset. Det var nittonåringens fjärde mål den här säsongen.

Muinonen blev tvåmålsskytt då han fastställde slutresultatet i början av andra halvlek.

Söndagens seger var RoPS fjärde i följd. För VPS var det den fjortonde matchen i rad utan seger – ett nytt klubbrekord. Laget har endast skrapat ihop sex poäng sedan mitten på juli.

VPS har två matcher kvar av säsongen – FC Lahti hemma på fredag och avslutningen borta mot avsågande tabelljumbon JJK.