Sport kommer till match med samma laguppställning som hemma mot JYP i söndags. Det innebär att amerikanska yttern Sam Povorozniouk, yttern Jesse Rantamäki och backen Juho Laitamäki befolkar sjukstugan.

Sport brukar göra ganska bra matcher mot Tappara i Tammerfors. I september ledde Sport med 2–4 inför tredje perioden, men Tapparas back Mikko Lehtonen lyckades kvittera med fyrtio sekunder kvar och i förlängningen avgjorde kaptenen Jukka Peltola. 30-åriga yttern Peltola är lagets bästa poängplockare med 7+2=9 på 14 matcher.

Förra säsongen tog Sport först en 2–3-seger borta mot de blivande mästarna och sedan blev det en 6–5-förlust i en svängig match. I grundseriens sista möte lagen emellan vann Sport med 4–5 efter straffar efter att Tommi Tikka varit ensam med att lyckas i straffskyttet.

Fyra raka förluster innebär att Sport halkat ner till elfte plats i ligatabellen, medan Tappara ligger sjätte. De regerande mästarna har inte haft någon övertygande start på säsongen. 2–1-segern hemma mot formstarka Kärpät i fredags får ses som ett formbesked, men i lördags blev det förlust med 4–3 efter förlängning mot KooKoo.

Sports laguppställning:

1. Joel Kiviranta – Ville Viitaluoma – Michael Parks

Oskari Manninen – Joni Tuulola

2. Aleksi Ainali – Tommi Tikka – Markus Nenonen

Robin Salo – Ari Gröndahl

3. Tomi Körkkö – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen

Tony Sund – Niklas Nevalainen

4. Erik Riska – Filip Riska – Mikko Laine

Ville Saukko trettonde back

Mv: Mika Järvinen (Rasmus Rinne)

Nedsläpp 18.30 i Tammerfors.