Sport föll mot Tappara med 1–0 efter förlängning (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) inför 4732 i Tammerfors i kväll. Förlusten var Sports femte i rad.

Sport fick chansen att öppna målskyttet i powerplay två gånger om i första perioden, men lyckades inte särskilt bra. Tappara fick ett numerärt överläge i första perioden och ytterligare två i andra, men 0–0 stod sig till andra periodpausen – främst tack vare en lysande Mika Järvinen i Sports mål.

Sport gjorde en riktigt bra tredje period och med dryga fem minuter kvar var det nära när Joni Tuulola kom åt att avlossa och det blev kalabalik framför hemmakassen.

Men avgörandet skedde inte under ordinarie matchtid.

Sport hade grepp om spelet i förlängningen, men med 2.51 kvar körde Joel Kiviranta på Tapparas tjeckiska målvakt Dominik Hrachovina och åkte ut på en tvåa för charging. Då avgjorde backen Otso Rantakari med matchens enda mål.