Arsenal bortaslog Everton med 2–5 (1–1) på söndagseftermiddagen.

Mesut Özil, Alexis Sánchez och Alexandre Lacazette. Den stjärntridenten har många Arsenalsympatisörer velat se spela tillsammans framåt för "Gunners". Borta mot Everton i Premier League besannades deras förhoppningar.

Det var dock i stället hemmalaget Everton som fick en drömstart. Efter att en passiv Granit Xhaka avväpnats en bit in på Arsenals planhalva så kunde Wayne Rooney kyligt placera in 1–0 efter mindre än kvarten spelad. Nacho Monreal hittade en kvittering fem minuter från paus när han rakade in en målvaktsretur.

Kvitteringen följdes i andra halvlek av att firma Özil-Sánchez klev in i handlingarna. Den sistnämnde med inspelet och den förstnämnde med efterföljande nick i nät till 2–1. När viktige defensive mittfältspjäsen i Everton, Idrissa Gana Gueye, fick sitt andra gula kort med mindre än halvtimmen kvar att spela kändes hoppet släckt för hemmalaget.

Alexandre Lacazette dundrade därefter in 3–1, framspelad av Özil. Aaron Ramsey ökade på Arsenalledningen och Evertonmisären i den 90:e, innan Oumar Niasse utnyttjade en bjudning på övertid för att putsa siffrorna.

Men Arsenal skulle trots det få sista ordet, genom en soloräd av Alexis Sánchez följt av 5–2 i sjätte övertidsminuten.