Colorado slog Chicago Blackhawks med 6–3 på hemmaplan.

Natten innan hade Colorado åkt på förnedrande 0–7 mot debutantlaget Vegas Golden Knights.

– Det här var en stor match för oss. Matchen mot Vegas var patetisk av oss, säger Rantanen till NHL.com.

Mot Chicago var Colorado taggat från första nedsläpp. Hemmalaget ledde med 5–0 som bäst. Rantanen gjorde 1–0 och 3–0 för Colorado. Även Nathan MacKinnon blev tvåmålsskytt. Bägge två gjorde var sin assist också.

I och med de tre poängen steg Rantanen till delad etta med Floridas Aleksaner Barkov i finländarnas poängliga. Båda har gjort 3+7.

Finländska mål blev det även genom Joonas Donskoi, Valtteri Filppula och Mikko Koivu.

Minnesota Wild vann över Pittsburgh Penguins med 2–1 och Koivu satte in segermålet i mitten av sista perioden.

– Jag tror att vi så småningom börjar kunna visa hur man ska spela för att vinna matcher, säger Koivu.

Donskoi inledde San Jose Sharks målskytte mot Buffalo Sabres. San Jose vann med 3–2.

Filppulas powerplaymål hjälpte Philadelphia Flyers att besegra Toronto Maple Leafs med 4–2.

Målvakten Joonas Korpisalo tog hela 38 skott mot mål men Columbus Blue Jackets tvingades ändå ge sig med 1–4 mot St. Louis Blues.

Sami Vatanen var tillbaka efter en axeloperation. Han spelade drygt 17 minuter och blockerade tre skott när Anaheim vann över Tampa Bay Lightning med 4–1.