Hemmalaget var överlägset och vann med hela 10-0 (2-0, 5-0, 3-0).

Kronobylaget hade övertaget redan i första perioden. Men KuRy hängde bra med och
tvingade Jere Parviainen i hemmamålet till flera viktiga räddningar.

Men när Robert Djupsjöbacka satte 3-0 4.32 in i andra perioden var matchen i princip körd.

Därefter var det Kronan för hela slanten och målen ramlade in med jämna mellanrum. KuRy
hade visserligen tre powerplay i perioden men spelet var inte det bästa, om man uttrycker
saken milt. Kronan tilläts nämligen att göra två mål i samma numerära underläge.

Sista perioden var mer eller mindre en transportsträcka och spänningen bestod närmast om
Kronan skulle komma upp i tvåsiffrigt och om Parviainen skulle lyckas hålla sitt mål rent från
påhälsning. Svaret blev ja på båda frågorna. Ja Kronan hade chanser till ännu flera mål men
målskörden stannade vid tio den här gången.

Matchfakta: 1-0 6.01 Lucas Gripenberg (Tino Siipola, Niko Kivinen), 2-0 18.40 Matti
Toskala (Otto Mild, Tomi Sippola), 3-0 24.32 Robert Djupsjöbacka (Mild), 4-0 31.40 Mild
(Robin Bjon, Jukka Olli), 5-0 35.28 Jakob Hellström (Kristian Åsvik, Olli) NU, 6-0 37.01
Sippola (Jani Salmi, Joni Laukkonen) NU, 7-0 37.18 Åsvik (Hellström, Topi Malkamäki), 8-0
42.54 Åsvik (Hellström, Christoffer Hombäck), 9-0 51.35 Toskala (William Kangasniemi,
Max Högnäs) NU, avvaktande utvisning, 10-0 57.28 Topi Malkamäki (Laukkonen, Olli)
Målvaktsräddningar: IK Kronan, Jere Parviainen 10+8+9=27