Håkan Nystrand, som har sina rötter i Purmo, omvaldes när Finlands Svenska Idrott (FSI) samlades till höstmöte vid Arcada i Helsingfors i tisdags.

– Jag är positiv inför att fortsätta mitt uppdrag som ordförande för Finlands Svenska Idrott. Vi skall jobba för hela Svenskfinlands bästa och trygga möjligheterna att få idrotta och motionera på svenska i Finland. Det är för många en trygghetsfaktor som är väldigt viktig när det gäller att uppnå resultat, kommenterade Nystrand på FSI:s hemsida.

Vid sidan av valproceduren hölls under mötet också en kort presentation av nuläget i Idrotts-Finland, den stundande flytten till “Idrottens hus” i Sockenbacka liksom vad som är på gång inom Finlands Svenska Idrotts verksamhet under kommande år.

Finlands Svenska Idrott har under hösten funderat både på sin roll och på hur förbundet kommunicerar. Det arbetet har resulterat i en ny idrotts- och motionsstrategi samt ett nytt kommunikationskoncept.

Finlands Svenska Idrott vill genom nätverksarbete utveckla samarbetet inom undervisningsbranschen, heter det i rapporten från höstmötet.