Sport började piggt och skapade även den första farliga chansen, Mikko Laine hängde ändå inte riktigt med och styrningen gick inte i mål. Jukurit åkte på ett avbräck i den nionde minuten då lagets guldhjälm Zach Budish fick matchstraff för en ful tackling på Sports Oskari Manninen.

Sport gjorde kvällens första mål i det efterföljande numerära överläget. Markus Nenonen fick tag på pucken och nätade efter en tilltrasslad situation. Sport var på gång men flera mål gjorde laget inte under de fem minuter som man fick spela i powerplay.

I stället var det gästerna som höll sig framme då de fick spela med en man mera på isen. Ville Leskinen kvitterade med en beröring och matchuret visade 19.35. Lagen gick till den första pausvilan i samma resultat.

Efter pausen kom inte Sport längre lika enkelt till farliga skottlägen. En orsak var att gästerna försvarade bra, en annan orsak var att Sports passningar inte alltid var de bästa. Och efter att ha bränt några lägen, gick det som det så ofta går.

Jukurit tog ledningen med 1–2 i den 31:a minuten och bevakade försprånget till paus. Genast i början av den tredje perioden hade Joona Kalliola ett ypperligt läge att göra 1–3, men han träffade stolpen. Sport kämpade hårt för att få en kvittering till stånd, men klarade inte av att göra det.

Jukurit vann till slut med 1–3, Miika Roine fastställde slutresultatet i tom bur.