Sport är som bekant inne i en riktigt tung period just nu. I de tio senaste matcherna har det bara blivit två segrar och senast i lördags blev det förlust med 1–3 hemma mot HPK i en match som gästerna hade bra kontroll på.

Sport får tillbaka amerikanska yttern Michael Parks och centern Joonas Komulainen från sjukstugan och bägge tar plats i andrakedjan. Jonathan Iilahti får chansen i målet och gör därmed sin andra start för Sport.

Erik Riska åkte ut i duschen för en boarding i matchen mot HPK. Men hans tackling har inte lett till någon avstängning och han tar plats i fjärdekedjan.

Sports laguppställning:

1. Aleksi Ainali – Antti Kalapudas – Joel Kiviranta

Joni Tuulola – William Wrenn

2. Michael Parks – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen

Robin Salo – Ari Gröndahl

3. Markus Nenonen – Tommi Tikka – Sam Povorozniouk

Markus Kankaanperä – Ville Saukko

4. Tomi Körkkö – Filip Riska – Erik Riska

Niklas Nevalainen sjunde back

Mv: Jonathan Iilahti (Mika Järvinen)

Nedsläpp 18.30 i Björneborg.

Ässät parkerar på nionde plats i ligatabellen – femton poäng före nästjumbon Sport.

Av sina tio senaste matcher har Ässät vunnit fem, men att segrarna kommit i de sex senaste matcherna vittnar om gryende form. I lördags tvålade Ässät till ligaettan Kärpät i Uleåborg med 1–2 efter straffar.

Skickliga svenska backen Maksim Matushkin var den enda som lyckades i straffläggningen i Uleåborg. Italienska målvakten Andreas Bernard glänste i sin tur med sina 45 räddningar och vaktar målet även i kväll.

Matushkin är Ässäts bästa poängplockare med 9+10=19 på 29 matcher – en poäng mindre än Sports nuvarande poängkung Markus Nenonen mäktat med.

Sportfostrade yttern Simon Suoranta har bara hunnit medverka i fem ligamatcher hittills. Han skadade sig i början av säsongen, men ska kunna vara tillbaka i spel efter julen.

När Ässät gästade Sport den 22 september var hemmalaget bättre med 4–2.