Tottenham fick hjälp av gästerna när Son Heung-Mins inlägg gick in via två Stokespelare och betydde 1–0 i mitten av första halvlek.

Det kom mer från Tottenham och sydkoreanen efter paus.

I 53:e minuten prickade Son in 2–0 efter att ha blivit frispelad av Dele Alli och bara minuten senare skallade Harry Kane in 3–0. Kane ökade sedan på igen och delar därmed skytteligaledningen med Liverpools Mohamed Salah på tolv mål. Son Heung-Min, som Sveriges får tampas med i VM i sommar, spelade därefter fram Christian Eriksen till det femte Tottenhammålet.

Ryan Shawcross snyggade till Stokes förlustsiffror med en nick efter att Spursmålvakten Hugo Lloris kommit ut fel på en hörna. Tottenham, som bara hade tagit två poäng på de fyra senaste matcherna, klättrar till femteplatsen tack vare den efterlängtade segern.

För tabelltrean Chelsea gick det sämre. Chelseas två senaste förluster har kommit i Londonderbyn mot bottenlag, först mot Crystal Palace i oktober och nu mot West Ham på Olympiastadion.

Redan i sjätte minuten gjorde österrikaren Marko Arnautovic matchens enda mål. West Ham-yttern fick en passning från Manuel Lanzini, tråcklade sig förbi Chelseaförsvararna i straffområdet och slog bollen i mål.

Chelsea hade bollen mest, men West Ham försvarade sig med näbbar och klor och chanserna blev aldrig riktigt heta.

För West Ham var det första segern sedan den 30 september. Därefter har det blivit fem förluster och tre oavgjorda matcher. Segern var den första för den nye tränaren David Moyes.

Martin Olsson spelade hela matchen som vänsterback när Swansea vann med 1–0 hemma mot West Bromwich. Wilfried Bony gjorde segermålet i 81:a minuten.