Sport ledde med ett mål efter första perioden. Joni Tuulola och Erik Riska hade gjort mål. Skulle Sports ledning hålla?

4-6
(1-2, 0-2, 3-2) slutade lördagens ligamatch Ilves - Sport.

Andra perioden inleddes med en videogranskning efter att Sports målvakt hade haft pucken någonstans under sig. Beskedet löd: inget mål.

Ilves var nära en kvittering på nytt när Järvinen var ute och seglade. Backen Robin Salo räddade Sport ur den situationen.

Sedan drog Sport i från. Joel Kiviranta gjorde mål i sista sekunden av ett numerärt överläge. Markus Nenonen gjorde 1-4-målet efter en snabb kontring.

Sport stod dessutom emot spel tre mot fem i tjugo sekunder i slutet av andra perioden. Läget såg bra ut inför den tredje perioden.

Nenonen fick till ytterligare en fullträff. Tommi Tikka vann en tekning, Nenonen fick pucken och gjorde mål. Sport var uppe i en fyramålsledning fem minuter in i tredje perioden.

I tre och en halv minut var ledningen så stor. Sedan kom några mörka minuter.

Ilves gjorde tre mål inom loppet av två minuter och fem sekunder. Ställningen i Tammerfors var plötsligt 4-5.

Drygt elva minuter återstod av matchen? Skulle Sport tappa hela sin fyramålsledning?

Ilves tog ut målvakten med mer än två och en halv minut kvar. Sport hade många skott mot mål, men inte i nät... förrän William Wrenn drog till från blå och öppnade målkontot i ligan.

Matchen slutade 4-6. Det här var Sports första seger efter sex raka förluster.

Sport har inte gjort så här många mål i en match sedan den senaste segermatchen, 7-5 hemma mot Pelicans den 21 november.

Sport spelar sin nästa match hemma på onsdag. Då gästar JYP Kopparön.