|

Nuncio slutar – inget Prix d'Amérique

Travhästen Nuncio och kusken Örjan Kihlström gick ärevarv efter segern i Elitloppet 2016. Arkivbild. Zoom
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Travhästen Nuncio och kusken Örjan Kihlström gick ärevarv efter segern i Elitloppet 2016. Arkivbild.

Stjärnhästen Nuncio pensioneras i förtid. Ambitionen för den sexårige hingsten, som körs och tränas av Stefan Melander, var att köra storloppet Prix d'Amérique senare i januari. Men så blir inte fallet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Elitloppssegraren från 2016 har nämligen gjort sitt sista travlopp. Sedan tidigare står det klart att Nuncio börjar som avelshingst till våren.

– Det är tokigt att säga det, men han har aldrig känts så bra som i jobbet i veckan, men sedan åkte vi till Menhammar och tog beslutet. I morse så bestämde vi att han ska få sluta att tävla, han har redan 110 bokningar i avel, säger Stefan Melander till travkanalen V75-direkt som citeras av Aftonbladet.

Nuncio

  • Född: 17 april 2011 på Hanover Shoe Farms, Pennsylvania.
  • Uppfödare: Concord Farm.
  • Tränare: Stefan Melander/Catarina Lundström.
  • Största segrar: Elitloppet, Jubileumspokalen, Sundsvall Open Trot, Oslo Grand Prix, Trotting Masters, Breeders Crown, Solvalla Grand Prix, Sprintermästaren, Kentucky Futurity, Yonkers Trot.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan