;
|

Konstmål av Donskoi – Granlund fortsätter imponera

NyhetsbildZoom
San Jose fick fira sex mål i matchen (arkivbild). Foto: Ezra Shaw/Lehtikuva/Getty Images/AFP
Joonas Donskoi lekte trollkarl och var spindeln i nätet då San Jose vann över Arizona i förlängning. Donskoi gjorde två mål och passade till ett. Mikael Granlund förlängde sin poängsvit i Minnesota.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Joonas Donskoi var på utmärkt spelhumör då San Jose mötte Arizona på hemmais. Donskoi grovjobbande och passade fram till San Joses 3–2-mål i den första perioden och nätade då några minuter återstod av den andra akten.

Målet var en pärla. Donskoi fick tänka snabbt och kreativt då det blev kappskrinning om pucken vid Arizonas mål. Donskoi använde klubban som en biljardkö och lobbade in pucken över Arizonas överraskade målvakt Scott Wedgewood.

Arizona kom igen och ledde med 5–4 då 16 sekunder återstod av matchen. San Jose spelade utan målvakt och Donskoi räddade pucken på mållinjen. I det efterföljande anfallet kvitterade Donskoi matchen. Se målet här.

San Jose vann i förlängning efter ett mål av Marc-Edouard Vlasic.

Mikael Granlund valdes till matchens lirare då Minnesota vann över Winnipeg med 4–1. Granlund var påpasslig och styrde in 1–0 i powerplay i mitten av den första perioden.

Granlund har nu gjort 13 mål och sammanlagt 35 poäng under säsongen. Den senaste tiden har Granlund varit i högform: Anfallaren har noterats för fem poäng i de senaste tre matcherna.

Mikko Koivu stod för en passningspoäng i segermatchen över Winnipeg. Winnipeg leder fortfarande centraldivisionen, men Nashville är bara tre poäng bakom och har spelat fyra matcher färre.

Resultat i NHL

 • NY Rangers–NY Islanders 2–7
 • Pittsburgh–Detroit 4–1
 • Pittsburgh: Olli Määttä 0+1
 • Minnesota–Winnipeg 4–1
 • Minnesota: Mikael Granlund 1+1, Mikko Koivu 0+1
 • Montreal–Boston 3–4 efter straffar
 • Boston: Tuukka Rask räddade 27/30 skott
 • New Jersey–Philadelphia 3–5
 • Philadelphia: Valtteri Filppula 0+1
 • Dallas–Colorado 1–4
 • Vegas–Edmonton 2–3 efter förlängning
 • Los Angeles–Anaheim 2–4
 • San Jose–Arizona 6–5 efter förlängning
 • San Jose: Joonas Donskoi 2+1

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan