Tobias Åkerman tar plats i andra backparet med Niklas Nevalainen och Miro Lehtimäki är vänsterytter i fjärdekedjan.

17-åriga Åkerman är fostrad i Muik Hockey och spelade juniorhockey i JYP innan han började spela för Sport 2015. Den här säsongen har Åkerman spelat 26 matcher för Sports A-juniorer med saldot 0+7=7 poäng.

20-åriga Lehtimäki är fostrad i Panelian Raikas och har fått hockeyskolning i Ässät. Han spelade juniorhockey i Nordamerika i två säsonger innan han anslöt till Sports A-juniorer 2016. Lehtimäki är Sport A:s bästa poängplockare med 19+19=38 poäng på 37 matcher.

Enligt skadelistan på Sport webbplats är det enbart långtidsskadade backen Oskari Manninen, amerikanska backen William Wrenn, målvakten Mika Järvinen och långtidsskadade junioryttern Verneri Vähäkangas som är ur spel.

Järvinen hade maximal otur i lördagens hemmamatch mot Helsingfors IFK. Han var reservmålvakt och satt i båset i lugn och ro när han fick pucken rakt i ansiktet, och det är oklart hur länge han är borta. I hans frånvaro är 18-åriga egna produkten Eemil Söderlund reservmålvakt.

I försvaret saknas utöver de skadade backarna alltså Joni Tuulola, och backparen blir rejält ommöblerade.

I anfallet lyser amerikanska yttrarna Michael Parks och Sam Povorozniouk och fjärdecentern Filip Riska med sin frånvaro. Det är oklart varför Tuulola, Parks, Povorozniouk och storebror Riska är borta, men i och med att Sport varken ställer upp med en trettonde anfallare eller en sjunde back kan det tänkas att något i stil med en flunssavåg är orsaken, framom petningar.

Joonas Komulainen, som var tillbaka efter skada i lördags men inte noterades för någon istid som trettonde anfallare, tar nu sin sedvanliga plats som center i andrakedjan.

Sports laguppställning:

1. Jesse Paukku – Aleksi Ainali – Joel Kiviranta

Tony Sund – Ari Gröndahl

2. Tomi Körkkö – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen

Niklas Nevalainen – Tobias Åkerman

3. Antti Kalapudas – Tommi Tikka – Markus Nenonen

Robin Salo – Ville Saukko

4. Miro Lehtimäki – Erik Riska – Mikko Laine

Mv: Jonathan Iilahti (Eemil Söderlund)

Nedsläpp 18.30 i Lahtis.

Pelicans har också sin beskärda del av skador – anfallarna Jonne Jantunen, Jesse Mankinen, Hannes Björninen, Roope Elimäki, Arttu Heikkinen och backarna Casimir Jürgens, Stefan Lassen, Nico Manelius saknas i laguppställningen.

Sport är jumbo i FM-ligan inför kvällens match och avståndet till Ässät, som är sista lag ovanför slutspelsstrecket, är 19 poäng. Pelicans ligger åttonde i ligatabellen.