Berkant Güner har skrivit på ett kontrakt av modellen 1+1 med VPS.

Güner har både turkiskt och tyskt pass, men har bott i Tyskland hela livet. Han har fått sin fotbollsfostran i Arminia Bielefeld, varefter han spelat i storklubben Borussia Dortmunds U17- och U19-lag. Hans senaste klubbadress var Eintracht Braunschweig där han spelade i reservlaget.

Güner har spelat juniorlandslagsfotboll både för Tyskland och för Turkiet. VPS beskriver honom som en skicklig spelare som kan ha många olika roller i anfallet.

– Berkant var och provspelade med oss i november och gjorde det bra. Han har potential. Positionen som tia har varit hans favorit, men han kan också spela på kanten, säger VPS tränare Petri Vuorinen i ett pressmeddelande.

– Vi har många spelare som håller till centralt på mittfältet, men våra yttrar söker ofta ytor i mitten så den rollen torde passa Güner. Han är också ivrig att utmana i en mot en-situationer och vi ska se var vi hittar en bra position åt honom.

Vuorinen förklarar att Güner haft en del svårigheter med att hitta en plats åt sig i övergången till seniorfotbollen.

– Han är kortväxt och i Tyskland är fotbollen ofta väldigt fysisk – särskilt på lägre serienivåer. Nu behöver han lyckas här om han ska bygga sig en framtid som fotbollsspelare, och han har egenskaperna för att kunna göra det.

Güner berättar att han hade flera alternativ att välja mellan i jakten på en ny klubb.

– Jag hade alternativ i Tyskland och i Turkiet, men ser VPS som ett bra stället för mig att vara på och visa vad jag går för. Jag har redan fått nya vänner i laget och lär känna gruppen allt bättre hela tiden, säger Güner.

Han beskriver sig själv som en spelare som har bra blick för spelet.

– Jag har bra teknik och passningsspelet hör till mina styrkor. Jag tycker att jag hittar mina lagkamrater bra på planen, men jag kan också avsluta på egen hand.